Ψυχική Υγεία

David Kessler «Συλλογική Θλίψη»: Πώς να την αντιμετωπίσετε όταν χτυπά μια μαζική τραγωδία

David Kessler «Συλλογική Θλίψη»: Πώς να την αντιμετωπίσετε όταν χτυπά μια μαζική τραγωδία

Τις περισσότερες φορές, αρκεί απλώς να εμφανίζεστε και να είστε παρών για κάποιον που πενθεί. Για άτομα που μπορεί να μην είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ότι πενθούν, μια καλή ένδειξη είναι μια έκφραση ανεξήγητων συναισθημάτων, όπως ξαφνική θλίψη ή θυμός.

David Kessler «Συλλογική Θλίψη»: Ο ειδικός στη θλίψη, Ντέιβιντ Κέσλερ, μοιράστηκε τέσσερις συμβουλές για τον τρόπο διαχείρισης των πένθιμων συναισθημάτων Μετά το Uvalde, την Ουκρανία και άλλες τραγωδίες, ο ειδικός στη θλίψη μοιράζεται συμβουλές αντιμετώπισης Είναι φυσιολογικό για τους Αμερικανούς να νιώθουν μια αίσθηση θλίψης για τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία και των πυροβολισμών στα σχολεία.

Ο ειδικός στη θλίψη Ντέιβιντ Κέσλερ, με έδρα το Λος Άντζελες, σε συνέντευξή του στο Fox News Digital, εξήγησε αυτό που είναι γνωστό ως συλλογική θλίψη. «Συλλογική θλίψη είναι όταν βιώνουμε ένα γεγονός μαζί», είπε ο Kessler, ο ιδρυτής του grief.com.

«Οι άνθρωποι σκέφτονται όλα τα διαφορετικά γεγονότα που είχανε στη ζωή τους… όλους αυτούς τους θανάτους που αντιμετωπίζουν δημόσια».

«Νομίζω ότι ένα από τα πράγματα που προκαλούν σύγχυση σχετικά με τη συλλογική θλίψη είναι ότι όλοι τη βιώνουμε διαφορετικά».

Πρόσφατα γεγονότα που έχουν ανοίξει τρύπες στις καρδιές μας μπορούν να πυροδοτήσουν την παλιά θλίψη για μερικούς ανθρώπους, σύμφωνα με τον ειδικό.

“Ίσως έχουν ένα παιδί αυτής της ηλικίας. Ίσως γνωρίζουν κάποιον που υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις μας”, είπε. «Συνδέει με εμάς».

Ο παρουσιαστής του podcast «Healing with David Kessler» και ο συγγραφέας του βιβλίου «Finding Meaning: The Sixth Stage of Grief», τόνισε πόσο «πραγματική» μπορεί να είναι η συλλογική θλίψη. Προσέφερε επίσης μερικές συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε.

Η πρώτη του συμβουλή: Μην κρίνετε τη θλίψη σας.

Ο David Kessler είναι ειδικός στη θλίψη και οικοδεσπότης του podcast “Healing with David Kessler”. (Ντέιβιντ Κέσλερ) «Οι άνθρωποι που πηγαίνουν στο μπακάλικο και δολοφονούνται πρέπει να σε επηρεάζουν», είπε ωμά.

“Τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο και δολοφονούνται θα πρέπει να σας επηρεάσουν.

Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια φυσιολογική, υγιής αντίδραση.”

Και πρόσθεσε, “Να ξέρετε ότι αυτό είναι καλό. Δεν θέλουμε να νιώθουμε άνετα με αυτά τα φρικτά γεγονότα στον κόσμο μας.”

Η δεύτερη συμβουλή του Kessler: Μάθετε το “σημείο κορεσμού”. Λέει ότι η λήψη πολλών κακών ειδήσεων μπορεί να προκαλέσει έντονο πένθος.

«Θέλουμε να είμαστε ενήμεροι, αλλά να μην είμαστε υπερκορεσμένοι», είπε.

«Μπορεί να είναι πάρα πολύ», πρόσθεσε.

Ο Κέσλερ προκάλεσε τους ανθρώπους που συντονίζονται στις ειδήσεις να κλείσουν την τηλεόραση εάν βρεθούν να παρακολουθούν το ίδιο υλικό ή κάλυψη περισσότερες από μία φορές.

“Πρέπει να πείτε, “Περίμενε, το έχω ξαναδεί αυτό. Δεν χρειάζεται να το ξαναδώ.”

Ως τρίτη συμβουλή, ο Kessler ενθάρρυνε όσους βιώνουν θλίψη να εκμυστηρευτούν σε ένα άλλο άτομο που θέλει να μιλήσει για αυτό σε αντάλλαγμα ή τουλάχιστον είναι ανοιχτό σε αυτό – σε αντίθεση με κάποιον που μπορεί να μην συμπάσχει καθόλου με τη συλλογική θλίψη.

«Μιλήστε με άλλους ανθρώπους που ενοχλούνται», συμβούλεψε.

Ο ειδικός στη θλίψη, David Kessler, προτείνει να μιλήσετε για τα συναισθήματα και τις σκέψεις που συνδέονται με τη θλίψη με κάποιον που έχει ενσυναίσθηση.

Ο Kessler τόνισε ότι είναι κρίσιμο να εκφράζονται τα συναισθήματα της θλίψης – οι άνθρωποι έχουν μια φυσική ανάγκη να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Η τέταρτη και τελευταία συμβουλή του είναι να αναλάβετε δράση σε καταστάσεις που μπορεί να αισθάνεστε αβοήθητοι.

«Κάνε κάτι για να γίνει ένας κόσμος όπου αυτά τα πράγματα δεν θα συμβαίνουν στο μέλλον».

Τέτοιες πράξεις μπορεί να περιλαμβάνουν τη δωρεά σε φιλανθρωπικό οργανισμό, το άναμμα ενός κεριού για τα θύματα ή τον φόρο τιμής σε έναν τόπο λατρείας. «Μετατρέψτε αυτόν τον πόνο σε σκοπό», είπε.

«Και να κάνουμε κάτι για να κάνουμε αυτόν έναν κόσμο όπου αυτά τα πράγματα δεν θα συμβαίνουν στο μέλλον».

Όσον αφορά την παρηγοριά ενός αγαπημένου προσώπου που μπορεί να θρηνεί, ο Kessler επεσήμανε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν απλώς κάποιος άλλος να είναι μάρτυρας του πόνου τους.

Τις περισσότερες φορές, αρκεί απλώς να εμφανίζεστε και να είστε παρών για κάποιον που πενθεί. Για άτομα που μπορεί να μην είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ότι πενθούν, μια καλή ένδειξη είναι μια έκφραση ανεξήγητων συναισθημάτων, όπως ξαφνική θλίψη ή θυμός.

“Θα μπορούσαν αυτά τα δάκρυα να είναι θλίψη; Θα μπορούσε αυτός ο θυμός να είναι θλίψη;”

Ο Κέσλερ ανέφερε ένα άρθρο του Harvard Business Review που έγραψε στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, με τίτλο «Η ταλαιπωρία που νιώθετε είναι θλίψη» “The Discomfort You’re Feeling is Grief”.

Απευθύνθηκε στο ευρύ φάσμα των συναισθημάτων του κοινού κατά τη διάρκεια μιας περιόδου μαζικού πένθους.

«Πολλές φορές, όταν δεν ξέρουμε γιατί νιώθουμε κάτι, είναι μια ενδιαφέρουσα στιγμή να πούμε, «Θα μπορούσαν αυτά τα δάκρυα να είναι θλίψη; Μπορεί αυτός ο θυμός να είναι θλίψη;» είπε. Για τις οικογένειες και τους αγαπημένους όσων χάθηκαν πρόσφατα, ο Κέσλερ μοιράστηκε ένα ενθαρρυντικό μήνυμα.

“Βλέπουμε τον πόνο σου. Είμαστε εδώ για σένα”, είπε. «Και σας υποσχόμαστε, όταν φύγουν τα πλήθη, θα παραμείνουμε εδώ για εσάς».

«Όσο θυμόμαστε τους ανθρώπους, δεν μπορούν ποτέ να πεθάνουν πλήρως», τόνισε ο Κέσλερ.

Οι σύμβουλοι θλίψης που έχουν πιστοποιηθεί μέσω του προγράμματος Kessler στο grief.com έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους δωρεάν σε όσους πενθούν στο Uvalde του Τέξας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα συναισθηματικά δάκρυα είναι αγχολυτικά και αποτοξινωτικά

Τραγωδία στην Ινδία μετά από μαζική επέμβαση στείρωσης!

Ινδία: 50 άτομα τυφλά από «επέμβαση» καταρράκτη

Στα όρια οι αντοχές των προσφύγων

Η σχολική περιφέρεια του Νιου Τζέρσεϊ προσλαμβάνει συνταξιούχους αστυνομικούς για την προστασία των σχολείων

Εν μέσω συζήτησης για τον έλεγχο των όπλων, οι αμερικανικές μειονότητες συζητούν την αύξηση των αγορών πυροβόλων όπλων

Το 76% των δημόσιων σχολείων των ΗΠΑ σημείωσε αύξηση των ανησυχιών του προσωπικού σχετικά με την ψυχική υγεία των μαθητών

Νέα μέτρα για τον περιορισμό των όπλων θα εισαχθούν στον Καναδά

Η ομάδα υπεράσπισης του ελέγχου των όπλων υπό την ηγεσία φοιτητών, σχεδιάζει πανεθνικές διαδηλώσεις μετά τους πυροβολισμούς στο Uvalde του Τέξας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

"Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι "αντίο προς το παρόν". «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

1 στους 3 γονείς ανησυχεί ότι η σχολική κυκλοφορία αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά

Οδική ασφάλεια: Σχεδόν το ένα τρίτο των γονέων ανησυχούν για την ασφάλεια του παιδιού τους από και προς το σχολείο, με περισσότερο από το ένα τέταρτο να πιστεύει ότι είναι πιθανό ένα παιδί να τραυματιστεί κοντά στην περιοχή που άφησε το σχολείο.

Ποια είναι τα αίτια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια: Μια μελέτη έδειξε ότι η απώλεια εγκεφαλικού ιστού σε νεαρά άτομα που κινδυνεύουν να νοσήσουν από την ασθένεια συνδέθηκε με ψυχωτικά συμπτώματα όπως παραισθήσεις.

Πώς τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία μας;

Ψυχική υγεία: Η διατήρηση των φυτών μπορεί να πυροδοτήσει περαιτέρω τη δημιουργικότητα και να φέρει μια αίσθηση ολοκλήρωσης, ειδικά για άτομα που μπορεί να χρησιμοποιούν αυτό που καλλιεργούν για μαγειρικούς σκοπούς.

Πώς να ενισχύσετε την ενθάρρυνση του εαυτού σας;

Θάρρος: Πολλές καταστάσεις στη ζωή μάς καλούν να κάνουμε κάτι που θεωρούμε τρομακτικό, αναστατωμένο, άβολο, που προκαλεί άγχος ή στενοχωρεί, με άλλα λόγια, να επιδείξουμε συναισθηματικό θάρρος βγαίνοντας έξω από τις ζώνες άνεσής μας και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε ότι είναι σωστό ή υγιές παρά τον τρόμο που νιώθουμε.