ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πρόβλεψη Σαρηγιάννη: Η Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει να είναι η πιο επιβαρυμένη περιοχή

Πρόβλεψη Σαρηγιάννη: Η Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει να είναι η πιο επιβαρυμένη περιοχή

Πρόβλεψη Σαρηγιάννη: Σύμφωνα με τον καθηγητή στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, η Θεσσαλονίκη θα παραμείνει "στα κόκκινα" μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Όπως εκτιμά η ομάδα του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας στο τέλος του έτους θα βρίσκεται στα 700-800 κρούσματα την ημέρα, πρόβλεψη που δείχνει μείωση των κρουσμάτων, αλλά με αργό ρυθμό.

Συνεπώς το lock down φαίνεται πως θα έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, υπό την προϋπόθεση να υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας συνολικά.

Η πρόβλεψη για τη συμπρωτεύουσα, ωστόσο, αναφέρει πως τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουν να αντιπροσωπεύουν περί το 25 % του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να παραμένει στο «κόκκινο» μέχρι και την 31η του Δεκέμβρη.

Αυτές οι εκτιμήσεις από την ομάδα του καθηγητή του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, βασίζονται στις εξής παραδοχές:

• Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο
• Το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει σταδιακά και με μέτρα από τις 21 Δεκεμβρίου
• Η εστίαση θα παραμείνει κλειστή, εξαιρουμένων των εστιατορίων, τα οποία θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους, αλλά και αισθητά χαμηλότερη πληρότητα από αυτήν που έχουν κανονικά, δηλαδή γύρω στο 30% – 50%

Πιο συγκεκριμένα η πρόβλεψη περιλαμβάνει:

• Στις 14 Δεκεμβρίου στο σύνολο της χώρας θα καταγραφούν 1.250 κρούσματα και στις 31 του μηνός 700 – 800

• Στην Αθήνα στις 14 Δεκεμβρίου θα καταγραφούν 220 κρούσματα, στις 21 του μηνός 190 και στις 31 περί τα 200
Ωστόσο, σημειώνεται πως πιθανά έως το τέλος της εβδομάδας τα στοιχεία, που αφορούν την πρωτεύουσα, ίσως διαφοροποιηθούν.

• Στη Θεσσαλονίκη στις 14 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα είναι 300, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα υποχωρήσουν στα 250 και στο τέλος του μήνα στα 190

• Στη Λάρισα αναμένονται στις 14 Δεκεμβρίου 25 κρούσματα, στις 21 του μηνός 20 και την τελευταία ημέρα του χρόνου 18

• Στην Πάτρα τα κρούσματα θα είναι 5 στις 14/12, 3 στις 21/12 και μόλις 1 στις 31/12
Με την Αιτωλοακαρνανία, και συγκεκριμένα το Μεσολόγγι και τα πέριξ, η οποία σήμερα είναι μια σχετικώς επιβαρυμένη περιοχή, να παρουσιάζει την ίδια εικόνα με την Πάτρα.

Εν τούτοις, οι άνωθεν εκτιμήσεις θα αναθεωρηθούν με δυσάρεστη τροπή, σε περίπτωση που η σταδιακή άρση του lockdown ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός κρούσματα σήμερα: 1882 νέα κρούσματα - 622 διασωληνωμένοι - 100 θάνατοι

Κορωνοϊός: Πόσες νοσηλείες, πόσες εισαγωγές και πόσα εξιτήρια είχαμε χθες στη χώρα μας

Αντίστροφη μέτρηση για παράταση της καραντίνας - "Λουκέτο" σε νυχτερινή διασκέδαση, τι θα γίνει με σχολεία - λιανεμπόριο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η υγεία του εντέρου και η διάθεση είναι γενετικά συνυφασμένες

Ψυχική υγεία: Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ επιβεβαίωσαν τη σχέση μεταξύ κατάθλιψης και έλκους στομάχου, στη μεγαλύτερη μελέτη στον κόσμο για γενετικούς παράγοντες στη νόσο του πεπτικού έλκους.

Πώς να εντάξεις το λιναρόσπορο στη διατροφή σου

Λιναρόσπορος: Τα superfoods και οι σπόροι έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων όσοι αγαπούν την υγιεινή διατροφή και όχι άδικα, καθώς αποτελούν μια από τις πιο υγιεινές κατηγορίες τροφίμων για να εντάξεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο.

Κορωνοϊός: Η πανδημία επιβαρύνει την ψυχική υγεία 85% των φοιτητών στις ΗΠΑ

Επιστήμη Κορωνοϊός Ψυχική Υγεία: Σύμφωνα με νέα μελέτη, η πανδημία του κορωνοϊού είχε αρνητικές επιδράσεις στην ψυχική υγεία των φοιτητών στις ΗΠΑ. Οι σπουδαστές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων ψυχικής υγείας που οφείλονται στην πανδημία περιλαμβάνουν γυναίκες, ασιατικής καταγωγής, ηλικίας κάτω των 25 ετών, άτομα που γνώριζαν κάποιον με λοίμωξη COVID-19 και είναι χαμηλού εισοδηματικού προφίλ, ανέφεραν οι ερευνητές - που συνέταξαν τη μελέτη - στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE.

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πάνω από 51.000 κρούσματα κατεγράφησαν χθες στη χώρα

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν 51.204 νέα περιστατικά Covid-19 και 1.097 σχετικούς θανάτους την Κυριακή, 28/02, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Αυτό αυξάνει το συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε τουλάχιστον 28.605.669, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 513.091 θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας. Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν αναφέρει τουλάχιστον 2.463 καταγεγραμμένες περιπτώσεις παραλλαγών του κορωνοϊού εντός της επικράτειας της χώρας.

Συσκευή που "κόβει" τα αντιπηκτικά και εξαλείφει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Αυτή η τεχνική δεν είναι πολύ καινούργια στο εξωτερικό, αλλά δεν είναι ευρέως διαδεδομένη για τον λόγο ότι η προηγούμενη συσκευή που χρησιμοποιούσαν οι γιατροί δεν ήταν τόσο εύκαμπτη και ήταν τραυματική. Με την καινούργια συσκευή, όμως, που υπάρχει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, στην Ελλάδα έχουν αντιμετωπιστεί τους τελευταίους μήνες 5 περιστατικά.