ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πρόβλεψη Σαρηγιάννη: Η Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει να είναι η πιο επιβαρυμένη περιοχή

Πρόβλεψη Σαρηγιάννη: Η Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει να είναι η πιο επιβαρυμένη περιοχή

Πρόβλεψη Σαρηγιάννη: Σύμφωνα με τον καθηγητή στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, η Θεσσαλονίκη θα παραμείνει "στα κόκκινα" μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Όπως εκτιμά η ομάδα του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας στο τέλος του έτους θα βρίσκεται στα 700-800 κρούσματα την ημέρα, πρόβλεψη που δείχνει μείωση των κρουσμάτων, αλλά με αργό ρυθμό.

Συνεπώς το lock down φαίνεται πως θα έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, υπό την προϋπόθεση να υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας συνολικά.

Η πρόβλεψη για τη συμπρωτεύουσα, ωστόσο, αναφέρει πως τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουν να αντιπροσωπεύουν περί το 25 % του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να παραμένει στο «κόκκινο» μέχρι και την 31η του Δεκέμβρη.

Αυτές οι εκτιμήσεις από την ομάδα του καθηγητή του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, βασίζονται στις εξής παραδοχές:

• Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο
• Το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει σταδιακά και με μέτρα από τις 21 Δεκεμβρίου
• Η εστίαση θα παραμείνει κλειστή, εξαιρουμένων των εστιατορίων, τα οποία θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους, αλλά και αισθητά χαμηλότερη πληρότητα από αυτήν που έχουν κανονικά, δηλαδή γύρω στο 30% – 50%

Πιο συγκεκριμένα η πρόβλεψη περιλαμβάνει:

• Στις 14 Δεκεμβρίου στο σύνολο της χώρας θα καταγραφούν 1.250 κρούσματα και στις 31 του μηνός 700 – 800

• Στην Αθήνα στις 14 Δεκεμβρίου θα καταγραφούν 220 κρούσματα, στις 21 του μηνός 190 και στις 31 περί τα 200
Ωστόσο, σημειώνεται πως πιθανά έως το τέλος της εβδομάδας τα στοιχεία, που αφορούν την πρωτεύουσα, ίσως διαφοροποιηθούν.

• Στη Θεσσαλονίκη στις 14 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα είναι 300, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα υποχωρήσουν στα 250 και στο τέλος του μήνα στα 190

• Στη Λάρισα αναμένονται στις 14 Δεκεμβρίου 25 κρούσματα, στις 21 του μηνός 20 και την τελευταία ημέρα του χρόνου 18

• Στην Πάτρα τα κρούσματα θα είναι 5 στις 14/12, 3 στις 21/12 και μόλις 1 στις 31/12
Με την Αιτωλοακαρνανία, και συγκεκριμένα το Μεσολόγγι και τα πέριξ, η οποία σήμερα είναι μια σχετικώς επιβαρυμένη περιοχή, να παρουσιάζει την ίδια εικόνα με την Πάτρα.

Εν τούτοις, οι άνωθεν εκτιμήσεις θα αναθεωρηθούν με δυσάρεστη τροπή, σε περίπτωση που η σταδιακή άρση του lockdown ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός κρούσματα σήμερα: 1882 νέα κρούσματα - 622 διασωληνωμένοι - 100 θάνατοι

Κορωνοϊός: Πόσες νοσηλείες, πόσες εισαγωγές και πόσα εξιτήρια είχαμε χθες στη χώρα μας

Αντίστροφη μέτρηση για παράταση της καραντίνας - "Λουκέτο" σε νυχτερινή διασκέδαση, τι θα γίνει με σχολεία - λιανεμπόριο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ο καρκίνος των όρχεων είναι ασθένεια που επηρεάζει περισσότερο νεαρούς άνδρες;

Καρκίνος όρχεις: Όταν ακούτε τις λέξεις "καρκίνος των όρχεων", πρέπει να γνωρίζετε δύο σημαντικές πτυχές: Η πρώτη, ο καρκίνος των όρχεων είναι σε μεγάλο βαθμό η νόσος ενός νεαρού άνδρα, με μέση ηλικία μόλις τα 33 κατά τη διάγνωση.

Σπιτικά ροφήματα που βοηθούν στην μείωση της κακής χοληστερόλης

Υψηλής χοληστερόλης: Η χοληστερόλη είναι μια λιπαρή-κηρώδες ουσία που βρίσκεται στο αίμα. Το σώμα μας χρησιμοποιεί αυτή την ουσία για να παράγει νέα κύτταρα και να παράγει απαραίτητες ορμόνες.