ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Προσυμπτωματικός έλεγχος καρκίνος: Η Covid στέρησε τον έλεγχο σε εκατομμύρια γυναίκες

Προσυμπτωματικός έλεγχος καρκίνος: Η Covid στέρησε τον έλεγχο σε εκατομμύρια γυναίκες

Προσυμπτωματικός έλεγχος καρκίνος: Εκατομμύρια γυναίκες στις ΗΠΑ έχασαν τις εξετάσεις τους για τον καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου λόγω της πανδημίας του COVID-19, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Διαπιστώθηκε ότι σε σύγκριση με το 2018, το 2020 ο αριθμός των γυναικών που δήλωσαν ότι έκαναν προσυμπτωματικό έλεγχο καρκίνου του μαστού το περασμένο έτος μειώθηκε κατά 2,13 εκατομμύρια (6%). Ο αριθμός των γυναικών που δήλωσαν ότι έκαναν προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας το περασμένο έτος μειώθηκε κατά 4,47 εκατομμύρια (11%). Την ίδια περίοδο, οι κολονοσκοπήσεις για την ανίχνευση καρκίνου του παχέος εντέρου μειώθηκαν κατά 16% τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. «Η πανδημία του COVID-19 είχε άμεσο αντίκτυπο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020, καθώς οι έλεγχοι αρχικά μειώθηκαν κατά σχεδόν 80%,» δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας Δρ. Ahmedin Jemal, αντιπρόεδρος στην Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

«Πολλοί άνθρωποι άρχισαν τις εξετάσεις αργότερα το 2020, αλλά συνολικά, η πανδημία COVID-19 κράτησε χαμηλά τα επίπεδα ελέγχου κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. «Καθώς προχωράμε, είναι σημαντικό να φέρουμε τους ανθρώπους πίσω στα ιατρεία για να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο». Οι Ισπανόφωνες γυναίκες και οι γυναίκες με χαμηλότερο εισόδημα είχαν μεγαλύτερες μειώσεις στον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, διαπίστωσε η μελέτη. Οι γυναίκες από τις νήσους Ασίας/Ειρηνικού είχαν πτώση 27% στον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού το περασμένο έτος, τη μεγαλύτερη για οποιαδήποτε φυλή. Εν τω μεταξύ, οι ισπανόφωνες γυναίκες είχαν μείωση 17% στον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας το περασμένο έτος.

Οι μειώσεις ήταν σχεδόν διπλάσιες μεταξύ των ατόμων με χαμηλότερα μορφωτικά επίπεδα, σε σύγκριση με τις αποφοίτους κολεγίου. Τα ποσοστά μεταξύ εκείνων που δεν είχαν απολυτήριο γυμνασίου μειώθηκαν κατά 11% στον προσυμπτωματικό έλεγχο καρκίνου του μαστού και 17,7% στον έλεγχο καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, σε σύγκριση με 6,1% και 9,5%, αντίστοιχα, για τις αποφοίτους κολεγίου.

Εν τω μεταξύ, ενώ ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου μειώθηκε τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες, οι εξετάσεις κοπράνων αυξήθηκαν κατά 7%. Οι ερευνητές είπαν ότι αυτό υποδηλώνει ότι οι δοκιμές στο σπίτι μπορεί να βοηθήσουν στη διατήρηση των ποσοστών προσυμπτωματικού ελέγχου κατά τη διάρκεια μεγάλων διαταραχών της υγειονομικής περίθαλψης. Η μελέτη της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουνίου στο JAMA Network Open.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καρκίνος Παχυσαρκία: Το στίγμα αποθαρρύνει απ' τον σωτήριο προσυμπτωματικό έλεγχο

Καρκίνος πνεύμονα: Kαθυστερεί ο έλεγχος των ομάδων υψηλού κινδύνου

Καρκίνος παχέος εντέρου-Ζωτικής σημασίας η έγκαιρη κολονοσκόπηση

50% των γυναικών εμφανίζουν ψευδώς θετική μαστογραφία σε 10 χρόνια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γονείς και γιατροί θρηνούν τις «καταστροφικές» συνέπειες του πανδημικού κλεισίματος των σχολείων καθώς επιδεινώνεται η κρίση ψυχικής υγείας

«Το είδαμε αυτό μέσω της COVID και οι επιπτώσεις συνεχίζονται», είπε. «Άγχος, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές, αυτοτραυματισμός, όλα αυτά ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του lockdown για την COVID, και εξακολουθούμε να βλέπουμε αυτά τα παιδιά να προσπαθούν να αναρρώσουν».

Eurolife FFH: Έξι προγράμματα αστικής ευθύνης EurolifePartners

Η Eurolife FFH, που έχει δεσμευθεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, πελατών και συνεργατών, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες που τους παρέχει, αναβαθμίζει το EurolifePartners, την πλατφόρμα για τους συνεργάτες της, προσθέτοντας 6 προτιμολογημένα προγράμματα αστικής ευθύνης.  Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν ασφαλιστική κάλυψη από τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων, γραφείων-ιατρείων, γυμναστηρίων-σχολών χορού-εκπαιδευτηρίων, καφέ εστιατορίων-ζαχαροπλαστείων. Επίσης, εκτός […]

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

"Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι "αντίο προς το παρόν". «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.