Παθήσεις

Το “σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς”(βίντεο)

Το “σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς”(βίντεο)

 

‘’ Μου ράγιζες την καρδιά ‘’ λέμε συνήθως όταν στεναχωριόμαστε πολύ για κάποιο δυσάρεστο γεγονός . Τελικά δεν είναι απλά σχήμα λόγου αλλά πραγματικότητα και ονομάζεται ‘’ σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς’’

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Κριστίν Τόμπκινς από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, το “σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς” ή οξεία καρδιακή ανεπάρκεια που προκαλείται από το στρες – είναι μια πραγματική πάθηση, η οποία μπορεί να συμβεί σε υγιείς ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά τους.

Τα συμπτώματα του “συνδρόμου ραγισμένης καρδιάς” εκδηλώνονται πιο συχνά κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες και μιμούνται αυτά του εμφράγματος, καθώς περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος και απειλητικές για τη ζωή αρρυθμίες. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους εμπειρογνώμονες, εκδηλώνονται συνήθως μετά από ένα πολύ έντονο συναισθηματικό ή σωματικό γεγονός (πχ έναν ενδοοικογενειακό καυγά, άσχημα νέα για κάποιο μέλος της οικογένειας).

Το “σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς” περιγράφηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και, με άμεση θεραπεία, μπορεί να αντιμετωπιστεί και να αντιστραφεί, ενώ σπανίως αποβαίνει μοιραίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΣΕΙΒ : Nα διευκρινιστεί, πως θα γίνει η ένταξη και αποζημίωση των νέων τεχνολογιών

#ZeroStigma : Νίκησε τον φόβο του στίγματος και κάνε την εξέταση για τον HIV

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο διαβήτης αυξήθηκε μεταξύ των Αμερικανών παιδιών και εφήβων έως το 2017 σύμφωνα με 20ετή έρευνα

Ο αυξανόμενος επιπολασμός του διαβήτη τύπου 2 θα μπορούσε να προκληθεί από τα αυξανόμενα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας, ενδομήτρια έκθεση σε παχυσαρκία στη μητέρα και διαβήτη ή αυξημένους ελέγχους διαβήτη.

Medtronic : Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της αντλίας ινσουλίνης MiniMed™ 780G

Η Medtronic plc (NYSE:MDT), ο παγκόσμιος ηγέτης στην ιατρική τεχνολογία, ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα σε πραγματικές συνθήκες, προερχόμενα από συνήθη κλινική πρακτική, για 4.120 χρήστες του συστήματος MiniMed™ 780G.

Πρόληψη καρδιακών παθήσεων ηλικιωμένων με αντιφλεγμονώδεις θεραπείες

Η στόχευση του φλεγμονώδους μπορεί να μειώσει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Η αναστολή διαφόρων συστατικών του φλεγμονώματος βελτίωσε τη σταθερότητα των πλακών, όπως και η αναστολή της IL-1ß, ενός προϊόντος του φλεγμονώματος.

Νέα μελέτη για το συσχετισμό κορωνοϊού - καρδιοπάθειας

«Υπάρχει επί του παρόντος μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ της καρδιάς και της COVID-19», δήλωσε στην ανακοίνωση ο επόπτης της μελέτης Steffen Petersen, καθηγητής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Queen Mary.

Αποτελεσματική η σωματική άσκηση για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2

Μια προηγούμενη μελέτη έδειξε επίσης ότι οι ρύποι που εισπνέονται κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα αυτών που εισπνέονται συνολικά από ένα άτομο, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η επίδραση της σωματικής δραστηριότητας στον κίνδυνο διαβήτη είναι παρόμοια ακόμη και σε διαφορετικά επίπεδα ρύπανσης.

Διάλογος με τον ιδιωτικό τομέα φαρμάκου για τη φροντίδα του διαβήτη και άλλων μη μεταδοτικών νοσημάτων

Η βελτίωση της πρόσβασης σε φάρμακα και προϊόντα τεχνολογίας υγείας για τη διάγνωση, τη διαχείριση και τη θεραπεία του διαβήτη είναι πολύπλευρη και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρόκλησης της εξασφάλισης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τριχόπτωση με φυσικό τρόπο

Το στρες μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση με μυριάδες τρόπους. Ένα οξύ τραυματικό γεγονός – η απώλεια ενός αγαπημένου, ακόμα και το σοκ της γέννας, μπορεί να προκαλέσει μια μεγάλη, ξαφνική απώλεια μαλλιών μέχρι και δύο μήνες μετά.