Διαβήτης

Οι αυξημένοι καρδιακοί παλμοί υποδεικνύουν διαβήτη

Οι αυξημένοι καρδιακοί παλμοί υποδεικνύουν διαβήτη

Οι αυξημένοι ρυθμοί της καρδιάς συνδέονται με την εμφάνιση διαβήτη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα διεθνής έρευνα σύμφωνα με την οποία το επίπεδο του ρυθμού της καρδιάς μπορεί να εντοπίσει τα άτομα με υψηλότερο μελλοντικό κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Της Δήμητρα Καλτάκη

Σε μια μελέτη διάρκειας τεσσάρων ετών που διεξήχθη σε 73.357 ενήλικες Κινέζους, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι ταχύτεροι ρυθμοί της καρδιάς σχετίστηκε με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Οι μελετητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι ταχύτεροι ρυθμοί καρδιάς σχετίστηκαν με διαταραχές των επιπέδων της γλυκόζης καθώς και με τη μετατροπή από διαταραχή των επιπέδων της γλυκόζης σε σακχαρώδη διαβήτη. «Σε αυτή τη μελέτη μετρήθηκε η καρδιακή συχνότητα ανάμεσα σε περίπου 100.000 Κινέζους ενήλικες τους οποίους παρακολουθήσαμε για τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής διατροφής Xiang Gao συμπληρώνοντας «βρήκαμε ότι οι συμμετέχοντες με ταχύτερους ρυθμούς της καρδιάς είχαν αυξημένο κίνδυνο διαβήτη, προδιαβήτη αλλά και μετατροπής από προ – διαβήτη σε διαβήτη.

Κάθε επιπλέον 10 παλμοί ανά λεπτό συσχετίστηκαν με 23% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη». Επιπλέον, όπως υποστήριξε «συνδυάσαμε περαιτέρω τα αποτελέσματά μας με επτά ήδη δημοσιευμένες μελέτες , στις οποίες συμμετείχαν 97.653 άνδρες και γυναίκες και βρήκαμε μια παρόμοια συσχέτιση αφού τα άτομα με γρήγορο ρυθμό στην καρδιά είχαν 59% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σε σχέση με άτομα που είχαν αργό ρυθμό» προσθέτοντας “αυτό δείχνει ότι ο ταχύτερος ρυθμός της καρδιάς θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νέο παράγοντα προ – κλινικού δείκτη για τον κίνδυνο για διαβήτη». Οι δείκτες των ασθενειών μπορεί να υποδεικνύουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου , αλλά από μόνο του αυτό δεν προκαλεί την ασθένεια. Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια παγκόσμια επιδημία . Περίπου το 12% των ενηλίκων στην Κίνα πάσχουν από διαβήτη και το 50% έχουν προ – διαβήτη. Προ-διαβήτης , σύμφωνα με την American Diabetes Association, είναι όταν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα είναι υψηλότερα από το κανονικό , ωστόσο δεν είναι ακόμη αρκετά υψηλά για να διαγνωστεί διαβήτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι οι έγκυες που γεννούν μεγάλα μωρά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη αργότερα στη ζωή τους

Η κακή ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να χάνει θερμότητα κατά τη διάρκεια της άσκησης;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το φάρμακο για τον διαβήτη τύπου 2 μειώνει τα μείζονα καρδιαγγειακά επεισόδια στους άνδρες περισσότερο από ό,τι στις γυναίκες

"Η ελπίδα μας είναι ότι τα ευρήματα αυτής της μεγάλης πληθυσμιακής μελέτης θα οδηγήσουν σε μια βαθύτερη εμβάθυνση στις πιο αποτελεσματικές συστάσεις φαρμακολογικής θεραπείας με βάση παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία και το ιστορικό καρδιακής ανεπάρκειας", κατέληξε ο καθηγητής Ritchie.

Παλιά αντιψυχωσικά φάρμακα μπορεί να προσφέρουν νέα επιλογή για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2

Το εργαστήριο του Ussher σχεδιάζει να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια τροποποιημένη έκδοση της κατηγορίας φαρμάκων που δεν φτάνει στον εγκέφαλο και έχει λιγότερες πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες. "Για εμάς, ο ενθουσιασμός είναι ότι φαίνεται πως ολόκληρη η οικογένεια αυτών των ενώσεων αλληλεπιδρά με αυτή την πρωτεΐνη [SCOT] και μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα στον διαβήτη τύπου 2".

Ζήτημα τρόπου προετοιμασίας τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τις πατάτες

"Οι άνθρωποι μιλούν για τους υδατάνθρακες που είναι κακοί, αλλά το θέμα είναι περισσότερο το είδος των υδατανθράκων που καταναλώνετε- σε σύγκριση με κάτι όπως το λευκό ρύζι, οι βραστές πατάτες είναι καλής ποιότητας υδατάνθρακες.

Ορισμένες δίαιτες με μειωμένους υδατάνθρακες μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη, αλλά άλλες μπορεί να τον αυξάνουν

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά μια διατροφή που περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών και υγιεινές πηγές πρωτεΐνης, όπως ψάρια και θαλασσινά, όσπρια και ξηρούς καρπούς, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών ή μη λιπαρών και άπαχα κρέατα. Ενθαρρύνει την επιλογή ελάχιστα επεξεργασμένων τροφίμων έναντι των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων και τον περιορισμό της ζάχαρης, του αλατιού και του αλκοόλ.

Πρωτεΐνη της παραλλαγής του γονιδίου MAP3K15 βρέθηκε να είναι ένας πιθανός στόχος για τη διαχείριση του διαβήτη

Οι ερευνητές προτείνουν ότι μια θεραπεία που θα στοχεύει σε τέτοιες πρωτεΐνες θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη τόσο για την πρόληψη της εμφάνισης του διαβήτη όσο και για τη μείωση των βλαβών που προκαλεί σε όσους πάσχουν.

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η έκθεση σε εξωτερικό τεχνητό φως τη νύχτα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη

Οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι "απαιτούνται περαιτέρω μελέτες που περιλαμβάνουν την άμεση μέτρηση της ατομικής έκθεσης στο LAN για να επιβεβαιωθεί εάν η σχέση του με τον διαβήτη είναι αιτιώδης".

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα MEDDIET - Tελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις για τον διαβήτη

Άρα, θα μπορέσουν να τα πάρουν και τα μη διαβητικά παχύσαρκα άτομα κι έτσι να προλάβουν την εξέλιξη της παχυσαρκίας σε διαβήτη. Η γνώση μας για το χάπι είναι πάνω από δεκαετία και όχι μόνο για την απώλεια σωματικού βάρους, αλλά και για την προστασία από στεφανιαία επεισόδια».

Αμερικανική επιτροπή διαπιστώνει ότι ο διαβήτης τύπου 2 είναι πολύ σπάνιος μεταξύ των παιδιών για να εξετάζονται ως ασυμπτωματικά.

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ αναλαμβάνουν μια μελέτη που θα βοηθήσει να βελτιωθεί ποιοι νέοι μπορεί να ωφεληθούν από έναν τέτοιο έλεγχο, έγραψαν η Shah και οι συνεργάτες της στο κύριο άρθρο τους.