Διαβήτης

Ενημερωτική εκδήλωση για το διαβητικό πόδι

Ενημερωτική εκδήλωση για το διαβητικό πόδι

‘’Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Σακχαρώδη ∆ιαβήτη τύπου 1 και 2 για το διαβητικό πόδι’’ είναι το θέμα της διήμερης ενημερωτικης́ εκδήλωσης που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία για το ∆ιαβήτη (ΕΛ.Ο.∆Ι).

Η εκδήλωση προκειται να πραγματοποιηθει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 1 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος από τις 9.00 π.μ. – 21.00π.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Γιατροί και ειδικοι θα συμμετέχουν όπως διαβητολόγοι, διατροφολόγοι,ενδοκρινολόγοι, παιδίατροι, οφθαλμίατροι, αγγειολόγοι για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού σχετικά με το διαβήτη. Ενώ θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για εξέταση ενδιαφερομένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΣΕΙΒ : Nα διευκρινιστεί, πως θα γίνει η ένταξη και αποζημίωση των νέων τεχνολογιών

Ο διαβήτης αυξήθηκε μεταξύ των Αμερικανών παιδιών και εφήβων έως το 2017 σύμφωνα με 20ετή έρευνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Medtronic : Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της αντλίας ινσουλίνης MiniMed™ 780G

Η Medtronic plc (NYSE:MDT), ο παγκόσμιος ηγέτης στην ιατρική τεχνολογία, ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα σε πραγματικές συνθήκες, προερχόμενα από συνήθη κλινική πρακτική, για 4.120 χρήστες του συστήματος MiniMed™ 780G.

Αποτελεσματική η σωματική άσκηση για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2

Μια προηγούμενη μελέτη έδειξε επίσης ότι οι ρύποι που εισπνέονται κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα αυτών που εισπνέονται συνολικά από ένα άτομο, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η επίδραση της σωματικής δραστηριότητας στον κίνδυνο διαβήτη είναι παρόμοια ακόμη και σε διαφορετικά επίπεδα ρύπανσης.

Διάλογος με τον ιδιωτικό τομέα φαρμάκου για τη φροντίδα του διαβήτη και άλλων μη μεταδοτικών νοσημάτων

Η βελτίωση της πρόσβασης σε φάρμακα και προϊόντα τεχνολογίας υγείας για τη διάγνωση, τη διαχείριση και τη θεραπεία του διαβήτη είναι πολύπλευρη και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρόκλησης της εξασφάλισης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη.

Προσδιορίστηκαν οι υποτύποι του προδιαβήτη

Με βάση τις βασικές μεταβολικές παραμέτρους όπως τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, το λίπος του ήπατος, την κατανομή του σωματικού λίπους, τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα και τον γενετικό κίνδυνο, οι ερευνητές μπόρεσαν να εντοπίσουν έξι υποτύπους του προδιαβήτη