Διαβήτης

Διαβήτης κύησης: Δύναται να επηρεάσει τη βιολογική ηλικία του παιδιού

Διαβήτης κύησης: Δύναται να επηρεάσει τη βιολογική ηλικία του παιδιού

Διαβήτης κύησης: Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που είχαν διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να γερνούν γρηγορότερα βιολογικά και να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για παχυσαρκία και υψηλή αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με τους ερευνητές του Rutgers. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Epigenetics, διερεύνησε πώς περισσότερα από 1.000 παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες στην Κίνα ηλικίας σε κυτταρικό επίπεδο. Οι ερευνητές εξέτασαν την έκθεσή τους στον διαβήτη κύησης στη μήτρα και στη μεθυλίωση του DNA ή στην επιγενετική ηλικία, γεγονός που δείχνει πώς οι εμπειρίες και οι εκθέσεις αντικατοπτρίζουν την πραγματική βιολογική ηλικία ακόμη και στην πρώιμη παιδική ηλικία .

Η ταχεία γήρανση, η οποία μπορεί να προσδιοριστεί με την αξιολόγηση εάν η εκτιμώμενη ηλικία μεθυλίωσης DNA ενός ατόμου είναι μεγαλύτερη από τη χρονολογική ηλικία του, έχει αποδειχθεί ότι σχετίζεται με καρδιαγγειακούς κινδύνους και κακές επιπτώσεις στην υγεία αργότερα στη ζωή. Οι ερευνητές μέτρησαν την επιγενετική ηλικία 1.156 παιδιών που ήταν ηλικίας 3 έως 10 ετών στο Tianjin της Κίνας, για να δουν πώς διέφερε από τη χρονολογική τους ηλικία. Διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες που είχαν διαβήτη ενώ ήταν έγκυος είχαν υψηλότερη επιγενετική ηλικία – ή ήταν “μεγαλύτερα” από την πραγματική τους ηλικία – και ότι αυτή η επιγενετική ηλικία σχετίζεται με υψηλότερο βάρος, δείκτη μάζας σώματος, ποσοστό σωματικού λίπους, άνω μέρος του βραχίονα περιφέρεια και αρτηριακή πίεση. Διαβάστε επίσης: Διαβήτης τύπου 2 τιμές: Θετικά επιστημονικά στατιστικά στοιχεία.

diabetes.jpg

“Αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ο διαβήτης κύησης μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην επιγενετική γήρανση των απογόνων και να οδηγήσει σε φτωχότερα καρδιομεταβολικά αποτελέσματα για την υγεία”, δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας Stephanie Shiau, εκπαιδευτής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Rutgers. Τα ευρήματα υποστηρίζουν την ανάγκη για περαιτέρω μελέτες που χρησιμοποιούν διαμήκη δείγματα για την αξιολόγηση της συσχέτισης μεταξύ της επιγενετικής ηλικίας και της μεταγενέστερης έναρξης των μεταβολικών ασθενειών των ενηλίκων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ 2 τοις εκατό και 10 τοις εκατό των κυήσεων επηρεάζονται από την κατάσταση κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θ. Τσαχαλίνα στο Healthweb : Κινδυνεύουν οι ασθενείς με Διαβήτη να χάσουν την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες

Αριθμός βημάτων ανά ημέρα που απαιτούνται για την πρόληψη του θανάτου στον διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μεταξύ των ατόμων με ΔΜΣ κάτω των 25 kg/m2, ο επιπολασμός του διαβήτη είναι 2 έως 4 φορές υψηλότερος στους Ασιάτες, τους μαύρους και τους ισπανόφωνους Αμερικανούς

Το κλειδί είναι να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με διαβήτη - ή καλύτερα προδιαβήτη - λαμβάνουν έγκαιρα τρόπο ζωής και φαρμακολογικές παρεμβάσεις για να αποφευχθεί η μακροχρόνια επιπλοκή».

Χρόνια Νεφρική Νόσος: Η έγκαιρη αντιμετώπιση αποτρέπει την εξέλιξη της νόσου

Γράφει για το www.healthweb.gr η κ. Μαρία Διβάνη MD, PhD-Νεφρολόγος - Μ.Χ.Α «Ε.Πατσίδης» - Λάρισα. Η Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ) έχει αναγνωριστεί ως κορυφαίο πρόβλημα υγείας (εκτιμώμενος επιπολασμός παγκοσμίως: 11.7-15.1%) και παρουσιάζει συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα.

ΣΕΙΒ : Nα διευκρινιστεί, πως θα γίνει η ένταξη και αποζημίωση των νέων τεχνολογιών

ΣΕΙΒ : Ο ΣΕΙΒ ζητά επίσημη και άμεση ενημέρωση ως προς τη συνολική διαμόρφωση του προϋπολογισμού των δαπανών για τα Υλικά του Σακχαρώδη Διαβήτη για το 2022,βάσει των αναγκών των πασχόντων από ΣΔNα διευκρινιστεί, πως θα γίνει η ένταξη και αποζημίωση των νέων τεχνολογιών.

Ο διαβήτης αυξήθηκε μεταξύ των Αμερικανών παιδιών και εφήβων έως το 2017 σύμφωνα με 20ετή έρευνα

Ο αυξανόμενος επιπολασμός του διαβήτη τύπου 2 θα μπορούσε να προκληθεί από τα αυξανόμενα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας, ενδομήτρια έκθεση σε παχυσαρκία στη μητέρα και διαβήτη ή αυξημένους ελέγχους διαβήτη.

Medtronic : Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της αντλίας ινσουλίνης MiniMed™ 780G

Η Medtronic plc (NYSE:MDT), ο παγκόσμιος ηγέτης στην ιατρική τεχνολογία, ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα σε πραγματικές συνθήκες, προερχόμενα από συνήθη κλινική πρακτική, για 4.120 χρήστες του συστήματος MiniMed™ 780G.

Αποτελεσματική η σωματική άσκηση για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2

Μια προηγούμενη μελέτη έδειξε επίσης ότι οι ρύποι που εισπνέονται κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα αυτών που εισπνέονται συνολικά από ένα άτομο, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η επίδραση της σωματικής δραστηριότητας στον κίνδυνο διαβήτη είναι παρόμοια ακόμη και σε διαφορετικά επίπεδα ρύπανσης.

Διάλογος με τον ιδιωτικό τομέα φαρμάκου για τη φροντίδα του διαβήτη και άλλων μη μεταδοτικών νοσημάτων

Η βελτίωση της πρόσβασης σε φάρμακα και προϊόντα τεχνολογίας υγείας για τη διάγνωση, τη διαχείριση και τη θεραπεία του διαβήτη είναι πολύπλευρη και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρόκλησης της εξασφάλισης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη.