ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παιδική ηπατίτιδα CDC: Βαθαίνει το μυστήριο, καθώς η έρευνα συνεχίζεται

Παιδική ηπατίτιδα CDC: Βαθαίνει το μυστήριο, καθώς η έρευνα συνεχίζεται

Παιδική ηπατίτιδα CDC: Πληθαίνουν τα στοιχεία ότι ένα συγκεκριμένο στέλεχος του αδενοϊού θα μπορούσε να εμπλέκεται στο κύμα οξείας ηπατίτιδας άγνωστης προέλευσης που καταγράφεται στις ΗΠΑ, δήλωσαν αξιωματούχοι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

«Συσσωρεύονται οι αποδείξεις ότι ο αδενοϊός παίζει ρόλο [στη νόσο], και ιδιαίτερα ο αδενοϊός 41», δήλωσε ο Δρ Τζέι Μπάτλερ, αναπληρωτής διευθυντής του CDC για μολυσματικές ασθένειες, σε ενημέρωση της Παρασκευής (20/5). «Στον ακριβή ρόλο που παίζει, νομίζω, είναι όπου θέλουμε πραγματικά να εστιάσουμε την έρευνα», πρόσθεσε. Οι αδενοϊοί είναι μια κοινή μορφή ιού που μπορεί να προκαλέσει από κρυολόγημα μέχρι βρογχίτιδα, σύμφωνα με το CDC. Στις ΗΠΑ, εντωμεταξύ, καταγράφηκε ένας ακόμη θάνατος που σχετίζεται με την παιδική ηπατίτιδα την Πέμπτη, δήλωσε ο Μπάτλερ, ανεβάζοντας τον αριθμό θανάτων στη χώρα στους έξι.

Ωστόσο, οι ερευνητές εξακολουθούν να ερευνούν εάν πρόκειται για πραγματική αύξηση των κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες ή αν οι βελτιώσεις στις μεθόδους ανίχνευσης αναδεικνύουν σήμερα ένα ήδη υπάρχον πρόβλημα. «Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε καταφέρει να τεκμηριώσουμε μια πραγματική αύξηση του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων παιδικής ηπατίτιδας», τόνισε ο Μπάτλερ. «Για παράδειγμα, εξετάζουμε συγκεκριμένες επισκέψεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών για παιδιατρική ηπατίτιδα, καθώς και μεταμόσχευση ήπατος σε παιδιά σε εθνικό επίπεδο», πρόσθεσε. «Προς το παρόν, αυτοί οι αριθμοί είναι σταθεροί».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το CDC ανακοίνωσε ότι 180 περιπτώσεις παιδιατρικής ηπατίτιδας είχαν εντοπιστεί σε 36 πολιτείες τους τελευταίους επτά μήνες. Ωστόσο, έχει τονίσει ότι πολλές από τις νέες εγχώριες υποθέσεις που καταμετρήθηκαν είναι «αναδρομικές» — που σημαίνει ότι ήταν υποθέσεις που συνέβησαν ήδη από τον Οκτώβριο του 2021, αλλά καταμετρώνται τώρα. «Από τα συνολικά κρούσματα, [μόνο] το 7% αφορούσαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες», σημείωσε ο Μπάτλερ. “Η συντριπτική πλειονότητα πηγαίνει πολύ πίσω.”, σημείωσε. Επίσης, δεν είχαν αναφερθεί θάνατοι από τον Φεβρουάριο μέχρι αυτή την εβδομάδα, ενώ περίπου το 9% των περιπτώσεων ήταν τόσο σοβαρές που χρειάστηκαν μεταμοσχεύσεις ήπατος.

Πολλές από τις περιπτώσεις παιδιατρικής ηπατίτιδας έχουν συσχετιστεί με τον αδενοϊό τύπου 41, ο οποίος συνήθως προκαλεί διάρροια, έμετο και πυρετό στα παιδιά, και μερικές φορές συνοδεύεται από αναπνευστικά συμπτώματα, ανέφερε το CDC. Δεν έχει προηγουμένως αναγνωριστεί ως αιτία ηπατίτιδας σε κατά τα άλλα υγιή παιδιά. Η γενετική αλληλουχία έχει δείξει ότι πολλαπλά ιικά στελέχη του αδενοϊού τύπου 41 εμπλέκονται στα κρούσματα ηπατίτιδας, γεγονός που φαίνεται να αποκλείει μια πρώιμη πιθανότητα να ευθύνεται ένα μόνο νέο στέλεχος του ιού που έχει μεταλλαχθεί, είπε ο Μπάτλερ.

Οι ερευνητές του CDC διατηρούν επίσης ανοιχτή την πιθανότητα ότι οι λοιμώξεις από τον COVID θα μπορούσαν να συμβάλλουν στα κρούσματα ηπατίτιδας, είπε ο Μπάτλερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να εντοπίσει έναν κύριο ύποπτο παιδικής ηπατίτιδας

Το CDC ανέφερε 109 κρούσματα ηπατικής νόσου σε παιδιά και 5 θανάτους

CDC: Ο αδενοϊός 41 ίσως κρύβεται πίσω από τα μυστηριώδη κρούσματα παιδικής ηπατίτιδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι η ωμοφαγική διατροφή και γιατί να τη δοκιμάσουμε;

Raw food diet: Η ωμοφαγική δίαιτα μπορεί να φαίνεται σαν ένας ακραίος τρόπος διατροφής, αλλά πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για την υγεία σας από το να καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία ή μαγειρευτεί.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Η ευλογιά των πιθήκων δεν αποτελεί επί του παρόντος παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία

ΠΟΥ: Ο επικεφαλής του ΠΟΥ σημείωσε ότι η Επιτροπή είχε επισημάνει ότι η ευλογιά των πιθήκων κυκλοφορεί σε πολλές αφρικανικές χώρες εδώ και δεκαετίες και έχει παραμεληθεί από την άποψη της έρευνας, της προσοχής και της χρηματοδότησης.

Τα ταξίδια μπορούν να προσφέρουν πραγματικά οφέλη για την ψυχική υγεία

Ταξιδιωτική θεραπεία: Οι ιατροί μπορούν να συστήσουν θεραπείες άνοιας όπως μουσικοθεραπεία, άσκηση, γνωστική διέγερση, θεραπεία αναπόλησης, αισθητηριακή διέγερση και προσαρμογές στις ώρες γευμάτων και στο περιβάλλον του ασθενούς, ενώ όλα αυτά τα βρίσκουμε συχνά στις διακοπές.

Ανακάλυψη τεστ αίματος για τον καρκίνο του ήπατος

Καρκίνος: Με την αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας και διαβήτη, η επίπτωσή της αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με NAFLD έχουν έως και δεκαεπτά φορές αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος.

Αυξημένος επιπολασμός πονοκεφάλων στους εφήβους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πονοκέφαλος κορωνοϊός: Πάνω από το ένα τρίτο των μαθητών που έλαβαν διαδικτυακά μαθήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ανέφεραν επιδείνωση των συμπτωμάτων κεφαλαλγίας ή νέας εμφάνισης πονοκεφάλων.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.