ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παιδικά Γενέθλια: Μπορεί να έχουν τροφοδοτήσει τη διάδοση της COVID-19, ισχυρίζονται οι μελέτες

Παιδικά Γενέθλια: Μπορεί να έχουν τροφοδοτήσει τη διάδοση της COVID-19, ισχυρίζονται οι μελέτες

Οι συγγραφείς σημείωσαν ότι η μελέτη ήταν παρατηρητικής φύσης και ότι βασίστηκε σε διοικητικά δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης για τις διαγνώσεις COVID-19 παρά σε δεδομένα επιβεβαιωμένα από εργαστήριο.

Παιδικά Γενέθλια: Τα πάρτι γενεθλίων, ειδικά εκείνα που αφορούν παιδιά, συσχετίστηκαν με αυξημένες μολύνσεις COVID-19, ισχυρίζεται η μελέτη. Πριν από την εθνική διάθεση εμβολίων, αξιωματούχοι υγείας πέρασαν μήνες προτρέποντας τους Αμερικανούς να περιορίσουν τις κοινωνικές συγκεντρώσεις και να κρατήσουν εορτασμούς εντός των μελών του νοικοκυριού τους. Τώρα, μια μελέτη που αξιολογεί τη σχέση μεταξύ άτυπων κοινωνικών συγκεντρώσεων και μετάδοσης SARS-CoV-2 υποδηλώνει ότι τα πάρτι γενεθλίων, ειδικά εκείνα που αφορούν παιδιά που λαμβάνουν χώρα σε κομητείες με τον επιπολασμό του ιού, οδήγησαν σε αυξημένα ποσοστά διαγνωσμένης COVID-19. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο JAMA, ανέλυσε τον πιθανό αυξημένο κίνδυνο COVID-19 γύρω από μικρές κοινωνικές συγκεντρώσεις μελετώντας τις αλλαγές στα ποσοστά COVID-19 μετά από πάρτι γενεθλίων.

Η μελέτη, η οποία εξέτασε συγκεκριμένα τις αλλαγές στα ποσοστά μόλυνσης COVID-19 των νοικοκυριών μετά την παρουσία γενεθλίων στο νοικοκυριό, περιελάμβανε στοιχεία από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2020.

Οι ερευνητές χώρισαν επίσης τα γενέθλια των παιδιών και τα γενέθλια των ενηλίκων σε δύο διαφορετικές κατηγορίες.

Συνολικά, αναλύθηκαν δεδομένα από πάνω από 6,5 εκατομμύρια άτομα από 2,9 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η παρουσία γενεθλίων σε ένα νοικοκυριό συσχετίστηκε με υψηλότερα ποσοστά διάγνωσης COVID-19, με τον υψηλότερο κίνδυνο στις κομητείες με υψηλό επιπολασμό της νόσου.

“Η εκτιμώμενη αύξηση των μολύνσεων COVID-19 σε νοικοκυριά με γενέθλια ήταν μεγαλύτερη σε νοικοκυριά που είχαν γενέθλια πρόσφατου παιδιού (έναντι ενηλίκων), γεγονός που υποδηλώνει αυξημένη πιθανότητα συγκέντρωσης γύρω από τα γενέθλια των παιδιών μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων, χαλαρή κάλυψη και κοινωνική αποστασιοποιημένη συμπεριφορά ή συνδυασμό αυτών “, έγραψαν οι ερευνητές.

“Τα νοικοκυριά μπορεί επίσης να είναι πιο πιθανό να έχουν μια κοινωνική συγκέντρωση για τα γενέθλια ενός παιδιού παρά για τα γενέθλια ενός ενήλικα.”

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι η αύξηση των λοιμώξεων δεν ήταν μεγαλύτερη για τα γενέθλια των ορόσημων, ούτε υπήρξε μείωση των λοιμώξεων σε νοικοκυριά που βρίσκονταν σε κομητείες με ενεργή παραμονή στο σπίτι.

Οι συγγραφείς σημείωσαν ότι η μελέτη ήταν παρατηρητικής φύσης και ότι βασίστηκε σε διοικητικά δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης για τις διαγνώσεις COVID-19 παρά σε δεδομένα επιβεβαιωμένα από εργαστήριο.

Η μελέτη ήταν επίσης “απίθανο να καταγράψει ασυμπτωματικές περιπτώσεις” που δεν απαιτούσαν ιατρική φροντίδα, καθώς οι διαγνώσεις που περιλαμβάνονται στα δεδομένα εμφανίστηκαν σε δεδομένα ιατρικών ισχυρισμών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το ιικό φορτίο των παιδιών είναι παρόμοιο με των ενηλίκων

Τα CDC προειδοποιούν για τους κινδύνους από τη μείωση των παιδικών εμβολιασμών ρουτίνας εν μέσω πανδημίας

Ποιες χώρες εξετάζουν τον εμβολιασμό παιδιών

Το CDC συνιστά τον εμβολιασμό όλων των παιδιών άνω των 12 ετών

Κορωνοϊός CDC : Συνιστά των εμβολιασμό σε παιδιά και εφήβους

Εμβολιασμός παιδιών από 12 έως 15 ετών - Οι προϋποθέσεις και τα δεδομένα της Επιτροπής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

"Κλειδιά" συμβατής διαχείρισης του στρες

Δεν παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά. Ένα ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα, ειδικά αν είστε ευαίσθητοι, αλλά να θυμάστε πως όταν οι άλλοι σας εκφράζουν θυμό, συνήθως δεν αφορά άμεσα εσάς, αλλά κάτι το οποίο ταλαιπωρεί εκείνους προσωπικά.

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε σίδηρο

Στη νέα έρευνα σύμφωνα με τον Δρ Ζαχαρίου η ερευνητική ομάδα εστίασε σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά και όχι σε μια συγκεκριμένη διατροφή. Επρόκειτο για συστατικά που είτε συμβάλλουν στην αποβολή του πλεονάζοντος σιδήρου από τον εγκέφαλο είτε καταπολεμούν την επιβαρυντική του δράση.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Τα ποσοστά παχυσαρκίας ενηλίκων αυξάνονται, ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) την Τετάρτη

Η παχυσαρκία είναι μια κοινή, χρόνια ασθένεια που αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, καρδιακές παθήσεις, ορισμένους καρκίνους και επιδείνωση της ψυχικής υγείας, σημειώνουν τα CDC. Η παχυσαρκία αυξάνει επίσης τον κίνδυνο σοβαρής κρίσης της νόσου COVID-19 μετά από ιογενή λοίμωξη.

Η μείωση της ζάχαρης στα συσκευασμένα τρόφιμα θα μπορούσε να αποτρέψει 2,48 εκατ. καρδιαγγειακά νοσήματα

ΗΠΑ Μελέτη: Ένα νέο μοντέλο υγείας και οικονομίας δείχνει σαφώς γιατί είναι επιτακτικό οι παρασκευαστές τροφίμων να μειώσουν την ποσότητα της προστιθέμενης ζάχαρης στα προϊόντα τους.

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Πώς θα δείτε εάν είστε δικαιούχοι-Βήμα βήμα η διαδικασία της αίτησης

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).

Η κολύμβηση ως μέσο διαχείρισης των συναισθηματικών και ψυχικών προκλήσεων

Κολύμβηση: Το να είσαι ενεργός/η σωματικά έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία, όπως: βελτίωση της διάθεσης, αύξηση της αυτοεκτίμησης, μείωση του κινδύνου κατάθλιψης, επιβράδυνση της άνοιας και της γνωστικής παρακμής, βελτίωση του ύπνου και μείωση του άγχους.