ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης: Σήμερα 12 Δεκεμβρίου ο εορτασμός ενός βασικού αγαθού για την ανθρωπότητα

Παγκόσμια Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης: Σήμερα 12 Δεκεμβρίου ο εορτασμός ενός βασικού αγαθού για την ανθρωπότητα

Παγκόσμια Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης: Η υγεία για όλους, αλλά και τα συστήματα υγείας που προστατεύουν όλους ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου ή πλούτου, είναι ταυτόχρονα ανθρώπινο δικαίωμα και προϋπόθεση για την επίτευξη βιώσιμης κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης.

Καθώς ο κόσμος σηματοδοτεί άλλη μια Παγκόσμια Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης (UHC), η πανδημία COVID-19 μεγεθύνει αμείλικτα τις συνέπειες της παραμέλησης των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων που διχάζουν τον κόσμο. Η υγεία για όλους, αλλά και τα συστήματα υγείας που προστατεύουν όλους ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου ή πλούτου, είναι ταυτόχρονα ανθρώπινο δικαίωμα και προϋπόθεση για την επίτευξη βιώσιμης κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης. Απαιτείται ανανεωμένη και ισχυρότερη πολιτική βούληση τώρα, περισσότερο από ποτέ, για να τοποθετηθεί η ισότητα στον τομέα της υγείας ψηλά στην παγκόσμια ατζέντα και να επιτευχθεί καθολική κάλυψη υγείας.

Στόχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Η οικοδόμηση ενός δικαιότερου, πιο υγιούς κόσμου όπου ο καθένας μπορεί να λάβει την υγειονομική περίθαλψη που χρειάζεται, όταν τη χρειάζεται, χωρίς να περιέλθει σε οικονομικές δυσκολίες, βασίζεται σε μεγαλύτερες επενδύσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η εταιρική σχέση UHC, μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες του ΠΟΥ για διεθνή συνεργασία για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την καθολική κάλυψη υγείας, παρέχει ζωτική και έγκαιρη υποστήριξη για να βοηθήσει τις χώρες να επωφεληθούν από την ευκαιρία να οικοδομήσουν πιο ανθεκτικά και δίκαια συστήματα υγείας ως μέρος μιας βιώσιμης απάντησης στο της πανδημίας COVID-19.

Η εταιρική σχέση UHC λειτουργεί σε 115 χώρες με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, την Irish Aid, το Γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών, την κυβέρνηση της Ιαπωνίας – Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας, Ηνωμένο Βασίλειο – Εξωτερικών , Commonwealth & Development Office, Βέλγιο, Καναδάς και Γερμανία. Πολλές από αυτές τις χώρες καταδεικνύουν πώς τα συστήματα που βασίζονται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι αποτελεσματικά για να ενδυναμώσουν τις κοινότητες να επιλέγουν πιο υγιεινούς τρόπους ζωής, να προλαμβάνουν ασθένειες, να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες έγκαιρης ανίχνευσης, θεραπείας και ανάκαμψης.

Μην αφήνετε την υγεία κανενός πίσω: Επενδύστε σε συστήματα υγείας για όλους. Όλοι, παντού αξίζουν πρόσβαση σε ποιοτικές βασικές υπηρεσίες υγείας χωρίς να υποφέρουν οικονομικές δυσκολίες. Η Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης είναι το ετήσιο σημείο συγκέντρωσης για τους υποστηρικτές για να υψώσουν τις φωνές τους και να μοιραστούν τις ιστορίες των εκατομμυρίων ανθρώπων που ακόμα περιμένουν υγεία, να καλέσουν τους ηγέτες να κάνουν πιο έξυπνες επενδύσεις στην υγεία και να υπενθυμίσουν στον κόσμο την επιτακτική ανάγκη της καθολικής κάλυψης υγείας ( UHC). Εάν θέλουμε να αποτρέψουμε μελλοντικές πανδημίες και να επιτύχουμε υγεία και ευημερία για όλους έως το 2030, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην ισότητα επενδύοντας περισσότερο στην υγεία και κατανέμοντας τους πόρους αποτελεσματικά και δίκαια ανάλογα με τις ανάγκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συναντήσεις Ένωσης Ασθενών για συνταγογράφηση φαρμάκων & διαγνωστικών εξετάσεων ανασφάλιστων

1 στα 3 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς επαρκή ασφάλιση υγείας

Τα ρομπότ ένα βήμα πιο κοντά στην υγειονομική περίθαλψη

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η διατροφή μπορεί να ωφελήσει την διάθεσή μας;

Ψυχική υγεία: Ενώ η έξυπνη πρόσληψη θερμίδων είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία, είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσετε πώς οι επιλογές τροφίμων επηρεάζουν τον εγκέφαλό σας.

6 Tips για μια ζωή με διαβήτη!

Διαβήτης: Η παχυσαρκία, η υπέρταση και η ζωή σε αστική περιοχή είναι μεταξύ των παραγόντων κινδύνου για διαβήτη στις γυναίκες.

Οι νέοι σε εύπορες περιοχές πίνουν περισσότερο αλκοόλ

Αλκοόλ: Οοι νέοι ηλικίας 14 έως 24 ετών που ζουν σε υψηλότερες κοινωνικοοικονομικές περιοχές είναι πιο πιθανό να πίνουν μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ από εκείνους από χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές περιοχές.

Προώθηση των τεστ γονόρροιας καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

Γονόρροια: Η καθυστέρηση πρόσβασης στη σωστή φροντίδα και θεραπεία αποτελεί κίνδυνο στους νοσούντες να αναπτύξουν μακροπρόθεσμα προβλήματα τα οποία μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Προσθέστε το λεμόνι στα γεύματά σας

Λεμόνι: Τα λεμόνια χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο σε επιδόρπια, ποτά, σάλτσες, ντιπ και ως γαρνιτούρα για πιάτα με κρέας και ψάρι.