ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Οδοντική υγεία: 94,3% των ηλικιωμένων έχουν χαλασμένα δόντια στην Κίνα

Οδοντική υγεία: 94,3% των ηλικιωμένων έχουν χαλασμένα δόντια στην Κίνα

Οδοντική υγεία: Η οδοντική νόσος μπορεί να επηρεάσει περισσότερο τους ηλικιωμένους και να μειώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους. 

Το 92% των ατόμων μεταξύ 65 και 74 ετών στην Κίνα έχουν περιοδοντικά προβλήματα, ενώ το 94,3% έχουν χαλασμένα δόντια, σύμφωνα με την Επιτροπή Υγείας της Σαγκάης Αυτό υποδηλώνει τη σημασία της προαγωγής και της φροντίδας της οδοντικής υγείας μεταξύ των ηλικιωμένων, που είναι ο βασικός στόχος της φετινής Εθνικής Ημέρας Φροντίδας Δοντιών στην Κίνα.

Η Επιτροπή θα οργανώσει διάφορες διαβουλεύσεις και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις σε κοινότητες και σπίτια για να προωθήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την υγεία των δοντιών και την οδοντιατρική φροντίδα και να διδάξει τις κατάλληλες μεθόδους φροντίδας των δοντιών. Η οδοντική νόσος είναι μία από τις κοινές χρόνιες παθήσεις και έχει επιβάλει σοβαρές προκλήσεις στη δημόσια υγεία παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σχεδόν ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός αντιμετωπίζει οδοντικά προβλήματα.

Η οδοντική υγεία είναι στενά συνδεδεμένη με τη συνολική υγεία

Η μόλυνση και η φλεγμονή στη στοματική κοιλότητα μπορεί να οδηγήσουν ή να επιδεινώσουν καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη και νόσο Αλτσχάιμερ. Τα κοινά οδοντικά προβλήματα όπως τα χαλασμένα δόντια και η περιοδοντική νόσος μπορούν όχι μόνο να επηρεάσουν τη μάσηση και την ομιλία αλλά και να προκαλέσουν κοινωνικές και ψυχολογικές διαταραχές, ανέφερε η επιτροπή.

Η οδοντική νόσος μπορεί να επηρεάσει περισσότερο τους ηλικιωμένους και να μειώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής τους. Η κυβέρνηση της πόλης έχει επικεντρωθεί στην οδοντική υγεία των ηλικιωμένων για χρόνια και έχει βελτιώσει τη βάση δεδομένων οδοντιατρικής υγείας για ηλικιωμένους με υπέρταση και διαβήτη για διαχείριση. Η πρόληψη και ο έλεγχος των οδοντικών ασθενειών για τους ηλικιωμένους έχουν συμπεριληφθεί στο έργο της δημόσιας υγείας της πόλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνετε στον οδοντίατρο;

Πώς η οδοντική υγεία και τεχνολογία εξελίσσεται;

Νέα ολοκληρωμένη ανασκόπηση ενισχύει την υπόθεση του άξονα στόμα-έντερο

Τα δόντια μπορούν να διατηρήσουν τα αντισώματα για εκατοντάδες χρόνια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 συμβουλές για υπέροχο σεξ με προφυλακτικό

Σεξ προφυλακτικό: Ξέρατε ότι τα προφυλακτικά μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας ζωή; Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τα προφυλακτικά μέρος του υπέροχου σεξ.

Συνταγή Pappa Al Pomodoro από την Τοσκάνη

Pappa Al Pomodoro: Στην πρώιμη αγροτική Ιταλία, αυτή η συνταγή έδωσε στην τάξη των αγροτών τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το μπαγιάτικο ψωμί μουλιάζοντάς το σε ζωμό και ντομάτα.

9 τροφές γεμάτες κάλιο για χαμηλότερη αρτηριακή πίεση

Κάλιο διατροφή: Το κάλιο βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού, αλλά βοηθά επίσης στη διαχείριση του διαβήτη, προλαμβάνει τις πέτρες στα νεφρά και ακόμη και καταπολεμά τις μυϊκές κράμπες