ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Νεφροί Βλάβη: Επιβαρυντικοί παράγοντες για την ομαλή λειτουργία τους

Νεφροί Βλάβη: Επιβαρυντικοί παράγοντες για την ομαλή λειτουργία τους

η υπερβολική κατανάλωση του αλατιού οδηγεί στη δημιουργία πέτρας στα νεφρά. Ελέγξτε τις ετικέτες των προϊόντων που καταναλώνετε ώστε να αποφύγετε την περιττή κατανάλωση αλατιού.

Νεφροί Βλάβη: Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν οι νεφροί μας δεν λειτουργούν σωστά, αυξάνονται και οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Ασχέτως όμως αυτής της σύνδεσης, και πάλι η διαταραγμένη λειτουργία των νεφρών μπορεί να προκαλέσει πολλά ενοχλητικά συμπτώματα. Δείτε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βλάπτετε τους νεφρούς σας χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Συνήθειες που βλάπτουν τους νεφρούς μας

Η πίεση του αίματός μας είναι υψηλή

Η υψηλή πίεση στο αίμα δεν προκαλεί προβλήματα μόνο στα υπόλοιπα όργανά μας αλλά και στους νεφρούς μας. Σύμφωνα με τον Dr. Simon, η υψηλή πίεση του αίματος οδηγεί σε βλάβες στους νεφρούς τραυματίζοντάς τους.

Τρώμε συσκευασμένα προϊόντα

Τα περισσότερα συσκευασμένα προϊόντα είναι γεμάτα με νάτριο το οποίο δεν κάνει μόνο κακό στην καρδιά μας αλλά βλάπτει και τους νεφρούς μας. Όταν εμφανίζετε συμπτώματα υπερκατανάλωσης αλατιού, το σώμα σας χρειάζεται να το αποβάλει μέσω των ούρων με αποτέλεσμα μαζί με αυτό να φεύγει μαζί του και το ασβέστιο.

Επιπλέον, η υπερβολική κατανάλωση του αλατιού οδηγεί στη δημιουργία πέτρας στα νεφρά. Ελέγξτε τις ετικέτες των προϊόντων που καταναλώνετε ώστε να αποφύγετε την περιττή κατανάλωση αλατιού.

Καπνίζουμε

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 2012, διαπιστώθηκε ότι η διακοπή του καπνίσματος για περισσότερα από 16 χρόνια, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκινώματος στους νεφρούς κατά 40%.

Δεν πίνουμε αρκετό νερό

Σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι χρειάζεται να πίνουμε περίπου 8 ποτήρια νερό την ημέρα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ακόμη και με λιγότερα, οι νεφροί μας λειτουργούν σωστά. Ωστόσο, θα πρέπει να πίνουμε περισσότερα από δύο. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνον μπορούμε να αποβάλουμε το περιττό νάτριο από τον οργανισμό μας αλλά θα τον κρατήσουμε και ενυδατωμένο.

Λαμβάνουμε συχνά παυσίπονα

Οι άνθρωποι που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για χρόνιες παθήσεις είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν πρόβλημα στους νεφρούς τους σύμφωνα με τον Dr Simon. Ωστόσο, ακόμα και η ασπιρίνη μπορεί να μας βλάψει, επομένως θα πρέπει να τη λαμβάνουμε με μέτρο και όχι αλόγιστα.

Λαμβάνουμε πολλά συμπληρώματα διατροφής

Το γεγονός ότι ένα προϊόν μπορεί να προβάλλεται ως “φυσικό”, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα καλό για εσάς. Υπάρχουν πολλά φυτικά σκευάσματα τα οποία δεν είναι εν τέλει καλά για τον οργανισμό μας καθώς κάποια συστατικά τους βλάπτουν τη λειτουργία των νεφρών μας.

Περιττό βάρος

Το περιττό βάρος σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία διαβήτη τύπου 2, ο οποίος με τη σειρά του μπορεί να βλάψει τους νεφρούς μας, ενώ όσοι έχουν εμφανίσει διαβήτη θα πρέπει να κάνουν συχνούς ιατρικούς ελέγχους για τη λειτουργία των νεφρών τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια συμπτώματα προϊδεάζουν για καρκίνο του νεφρού;

Ποια συμπτώματα κρύβουν καρκίνο στα νεφρά

Συμπτώματα κακής λειτουργίας των νεφρών

Παράγοντες που εμποδίζουν την ομαλή νεφρική λειτουργία

Ενημερωθείτε για να αποφύγετε την βλάβη στα νεφρά

Η σωστή διατροφή για τις παθήσεις των νεφρών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η επίγνωση των συμπτωμάτων των θρόμβων αίματος μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναζητήσουν θεραπεία

Η ευαισθησία ή ο πόνος στο πόδι μπορεί να είναι σύμπτωμα θρόμβου αίματος. Ορισμένα άτομα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβου αίματος.

Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη βοηθούν στο αδυνάτισμα

Γλυκαιμικός Δείκτης: Πολλοί άνθρωποι αναζητούν τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη προκειμένου να περιορίσουν την πείνα τους, να αποφύγουν την υπερκατανάλωση φαγητού και κατ’ επέκταση να αδυνατίσουν. Πράγματι, ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι ένα πρόγραμμα διατροφής με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών στο κρεβάτι

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.

Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα του χρόνιου στρες και τεχνικές αντιμετώπισης

Χρόνιο Στρες: Πίσω από τα περισσότερα ψυχο­σωμα­τικά συμπτώματα κρύβεται συνήθως παρατεταμένο χρόνιο στρες. Τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Αναστολές ΚΑΔ : Όλα όσα ισχύουν για τον μήνα Απρίλιο

Αναστολές ΚΑΔ : Δείτε, όλα όσα θα ισχύσουν για τις επιχειρήσεις για τις αναστολές Απριλίου και για το ποιες επιχειρήσεις θα μείνουν κλειστές με κρατική εντολή αλλά και αυτές που ανοίγουν και γίνονται πληττόμενες.