ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Νέα Έρευνα: Ο εμβολιασμός μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της μακράς covid – 19

Νέα Έρευνα: Ο εμβολιασμός μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της μακράς covid – 19

Δεν υπάρχει αποδεδειγμένη θεραπεία για μακρά COVID, αλλά ανέκδοτες αναφορές έχουν αρχίσει να εμφανίζονται για άτομα που αναρρώνουν μετά τον εμβολιασμό COVID-19.

Νέα Έρευνα: Μια νέα έρευνα δείχνει ότι ο εμβολιασμός μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της μακράς COVID. • Τα συμπτώματα της μακράς COVID περιλαμβάνουν κόπωση, ομίχλη στον εγκέφαλο, μυϊκό πόνο, δύσπνοια και απώλεια γεύσης και μυρωδιάς. • Στη μεγαλύτερη έρευνα μέχρι σήμερα των εμβολιασμένων ατόμων με μακρά COVID, το 57% των ερωτηθέντων ανέφεραν συνολική βελτίωση των συμπτωμάτων τους μετά τον εμβολιασμό, ενώ το 19% ανέφερε συνολική επιδείνωση. • Οι ερωτηθέντες που έλαβαν το εμβόλιο Moderna είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν βελτιώσεις και πιθανώς λιγότερο πιθανό να αναφέρουν επιδείνωση, σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν άλλα εμβόλια. • Πιθανές εξηγήσεις για βελτιώσεις μετά τον εμβολιασμό περιλαμβάνουν την εκκαθάριση του υπολειπόμενου ιού και την αποκατάσταση μιας υγιούς ισορροπίας στο ανοσοποιητικό σύστημα. Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμά ότι το 13,7% των ατόμων που εξετάζονται θετικά για COVID-19 εξακολουθούν να εμφανίζουν συμπτώματα 4 μήνες αργότερα.

Η πάθηση, που μοιάζει με άλλους τύπους μεταιικού συνδρόμου, είναι γνωστή ως μακρά COVID. Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν: • κόπωση • δυσκολία στην αναπνοή • δυσκολία συγκέντρωσης ή ομίχλη εγκεφάλου • αλλαγές στη διάθεση • μυϊκός πόνος • απώλεια γεύσης και μυρωδιάς ή ανοσμίας • αϋπνία • αίσθημα παλμών της καρδιάς

Δεν υπάρχει αποδεδειγμένη θεραπεία για μακρά COVID, αλλά ανέκδοτες αναφορές έχουν αρχίσει να εμφανίζονται για άτομα που αναρρώνουν μετά τον εμβολιασμό COVID-19.

Ταυτόχρονα, ορισμένα άτομα με την πάθηση διστάζουν να εμβολιαστούν λόγω ανησυχιών ότι θα επιδεινώσει τα συμπτώματά τους.

Μια μικρή μελέτη, η οποία δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί σε ένα περιοδικό με κριτές, διαπίστωσε ότι τα εμβόλια AstraZeneca και Pfizer-BioNTech συσχετίστηκαν με συνολικές βελτιώσεις στα συμπτώματα.

Δεν υπήρχε ένδειξη μείωσης της ποιότητας ζωής ή της ψυχικής ευεξίας. Ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο διεξήγαγαν τώρα τη μεγαλύτερη έρευνα μέχρι σήμερα των αλλαγών σε 14 μακρά συμπτώματα COVID μετά τον εμβολιασμό.

Η μελέτη δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί σε ένα περιοδικό με κριτές. Υπήρχαν 900 ερωτηθέντες, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν λάβει τα εμβόλια AstraZeneca, Pfizer-BioNTech ή Moderna.

Περισσότερο από το 70% ανέφεραν ότι εμφάνισαν συμπτώματα για 9 μήνες ή περισσότερο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

«Eνα δίκοπο σπαθί» ονόμασε ο ο Aaron Ring τα αντισώματα και τα καταστροφικά αυτοαντισώματα

Τα εμβόλια Pfizer, Moderna COVID-19 μείωσαν τις νοσηλείες σε ηλικιωμένους κατά 94%, σύμφωνα με τα CDC

Τα χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες συνδέθηκαν με υψηλότερα επίπεδα φλεγμονής στο σώμα, σύμφωνα με μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς είναι οι σχέσεις με έναν Δίδυμο;

Σχέσεις Δίδυμοι: Καθένα από τα ζώδια έχει τις ξεχωριστές του χάρες, ενώ οι σχέσεις με κάθε ζώδιο παρουσιάζουν διαφορετική δυναμική. Πώς είναι ένας Δίδυμος σε σχέση;

Το νοσηλευτικό προσωπικό σκέφτεται την αυτοκτονία περισσότερο από άλλες ομάδες εργαζομένων

Mayo Clinic: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η έρευνα διεξήχθη, αρχής γενομένης στα τέλη του 2017, με τη συλλογή δεδομένων να πραγματοποιείται το 2018, προτού οποιοσδήποτε από συμμετέχοντες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες έρθει αντιμέτωπος/η με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.