ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μελέτες Επισημάνσεις: Η φυτική διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρής covid -19

Μελέτες Επισημάνσεις: Η φυτική διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρής covid -19

Μεταξύ αυτών των περιπτώσεων, 138 δήλωσαν ότι υπέφεραν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα, ενώ οι υπόλοιπες 430 εμφάνισαν ήπιες επιδράσεις της αναπνευστικής νόσου.

Μελέτες Επισημάνσεις: Η φυτική διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρής COVID-19, ισχυρίζονται οι μελέτες. Δεν είναι σαφές γιατί όσοι τρώνε τα θαλασσινά και τα φυτικά πιθανώς τα πήγαν καλύτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι χορτοφάγοι χάνουν περισσότερα από απλώς κρέας – και είναι καλό. Οι ερευνητές αποκάλυψαν μια σχέση μεταξύ της διατροφής και της COVID-19 που έδειξε ότι οι φυτοφάγοι είχαν 73% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν τον ιό σε σύγκριση με εκείνους που συμπεριλαμβάνουν ζώα στη διατροφή τους. Εν τω μεταξύ, οι pescatarians, των οποίων η πρωταρχική πηγή πρωτεΐνης είναι τα ψάρια, είχαν κίνδυνο 59% χαμηλότερο.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο BMJ Nutrition, Prevention & Health, βασίστηκε σε αυτά τα ευρήματα σε ένα αυτοαναφερόμενο ερωτηματολόγιο που υποβλήθηκε από συνολικά 2.884 άτομα, όλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, από έξι ευρωπαϊκές χώρες, 568 εκ των οποίων είχαν επιβεβαιώσει περιπτώσεις coronavirus κατά το προηγούμενο έτος.

Μεταξύ αυτών των περιπτώσεων, 138 δήλωσαν ότι υπέφεραν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα, ενώ οι υπόλοιπες 430 εμφάνισαν ήπιες επιδράσεις της αναπνευστικής νόσου. Λεπτομέρειες σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων συμπεριλήφθηκαν επίσης στην έρευνα, η οποία περιελάμβανε 10 κατηγορίες διατροφής: δίαιτα “πλήρους φαγητού”, δίαιτα κετο, μεσογειακή διατροφή, παλαιολιθική δίαιτα, δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων και δίαιτα υψηλών πρωτεϊνών, όλα περιλαμβάνουν κόκκινα και λευκά κρέατα, συν φυτική / vegan δίαιτα, χορτοφαγική διατροφή και pescatarian δίαιτα, που παραλείπουν τα κόκκινα και λευκά κρέατα. Το “Άλλο” έγινε επίσης μια επιλογή. Από εκείνους που είχαν αναφέρει ασθένεια, μόνο 41 είχαν ισχυριστεί ότι έκαναν δίαιτα με βάση τα φυτά, ενώ άλλοι 46 ήταν πεσκάριοι. Οι υπόλοιποι 481 είχαν όλοι κάποια μορφή αγωγής γεύματος που περιλάμβανε ζώα και πουλερικά.

“Τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά πυκνά τρόφιμα μπορεί να ληφθεί υπόψη για προστασία έναντι σοβαρής COVID-19”, γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης στο δελτίο τύπου τους.

Δεν είναι σαφές γιατί όσοι τρώνε θαλασσινά και οι φυτοφάγοι έχουν πιθανώς βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς η «περιορισμένη» μελέτη μπορεί να δείξει μόνο μια συσχέτιση μεταξύ των ομάδων και της σοβαρής νόσου COVID-19, “επομένως απαιτείται προσοχή στην ερμηνεία των ευρημάτων» είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος του NNEdPro Nutrition and COVID-19 Taskforce του Ηνωμένου Βασιλείου, Shane McAuliffe, σε ξεχωριστή δήλωση που επισυνάπτεται στο δελτίο τύπου.

Προστέθηκε ο McAuliffe, “Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει την ανάγκη για καλύτερα σχεδιασμένες προοπτικές μελέτες σχετικά με τη σχέση μεταξύ διατροφής, διατροφικής κατάστασης και αποτελεσμάτων COVID-19.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια βιταμίνη δημιουργεί άμυνα έναντι του κορωνοϊού

Ελληνική διατροφή για αντιφλεγμονώδη δράση «ασπίδα» κατά του κορωνοϊού

Η Ψηφιακή Τεχνολογία Υγείας στην υπηρεσία της Διατροφικής Ιατρικής Θεραπείας

Μελέτη για τα οφέλη της βιταμίνης C και του zinc στη μάχη με την πανδημία

Αυτή η διατροφή είναι καταλαλητή για προστασία από τον COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πίνοντας περισσότερο καφέ μειώνετε τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα με νέα μελέτη

Καφές Καρδιά: Η ανάλυση τριών μεγάλων μελετών για τις καρδιακές παθήσεις διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ενός ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ - με καφεΐνη - συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας. Την ίδια στιγμή, η κατανάλωση καφέ χωρίς καφεΐνη όχι μόνο δεν έχει το ίδιο όφελος, αλλά μπορεί και να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Όσα πρέπει να ξέρεις για τη χρήση ελαίου καρύδας ως λιπαντικού

Λάδι καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι ένα αγαπημένο προϊόν πολλαπλών χρήσεων (ενδείκνυται για το μαγείρεμα και χρησιμεύει ως μια εξαιρετική φυσική ενυδατική κρέμα) και πιθανώς η πιο δημοφιλής επιλογή φυσικού λιπαντικού. Αλλά πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό είναι να χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας κατά το σεξ;

Αλμυρή πίτα για μικρούς και μεγάλους

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά του χυλού για να ενωθούν. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει, περίπου μια ώρα.

Κολπική ξηρότητα : Αίτια που την προκαλούν

Κολπική ξηρότητα : Η κολπική ξηρότητα είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία και για διάφορους λόγους.