ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μελέτες Επισημάνσεις: Η φυτική διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρής covid -19

Μελέτες Επισημάνσεις: Η φυτική διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρής covid -19

Μεταξύ αυτών των περιπτώσεων, 138 δήλωσαν ότι υπέφεραν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα, ενώ οι υπόλοιπες 430 εμφάνισαν ήπιες επιδράσεις της αναπνευστικής νόσου.

Μελέτες Επισημάνσεις: Η φυτική διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρής COVID-19, ισχυρίζονται οι μελέτες. Δεν είναι σαφές γιατί όσοι τρώνε τα θαλασσινά και τα φυτικά πιθανώς τα πήγαν καλύτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι χορτοφάγοι χάνουν περισσότερα από απλώς κρέας – και είναι καλό. Οι ερευνητές αποκάλυψαν μια σχέση μεταξύ της διατροφής και της COVID-19 που έδειξε ότι οι φυτοφάγοι είχαν 73% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν τον ιό σε σύγκριση με εκείνους που συμπεριλαμβάνουν ζώα στη διατροφή τους. Εν τω μεταξύ, οι pescatarians, των οποίων η πρωταρχική πηγή πρωτεΐνης είναι τα ψάρια, είχαν κίνδυνο 59% χαμηλότερο.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο BMJ Nutrition, Prevention & Health, βασίστηκε σε αυτά τα ευρήματα σε ένα αυτοαναφερόμενο ερωτηματολόγιο που υποβλήθηκε από συνολικά 2.884 άτομα, όλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, από έξι ευρωπαϊκές χώρες, 568 εκ των οποίων είχαν επιβεβαιώσει περιπτώσεις coronavirus κατά το προηγούμενο έτος.

Μεταξύ αυτών των περιπτώσεων, 138 δήλωσαν ότι υπέφεραν από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα, ενώ οι υπόλοιπες 430 εμφάνισαν ήπιες επιδράσεις της αναπνευστικής νόσου. Λεπτομέρειες σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων συμπεριλήφθηκαν επίσης στην έρευνα, η οποία περιελάμβανε 10 κατηγορίες διατροφής: δίαιτα “πλήρους φαγητού”, δίαιτα κετο, μεσογειακή διατροφή, παλαιολιθική δίαιτα, δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων και δίαιτα υψηλών πρωτεϊνών, όλα περιλαμβάνουν κόκκινα και λευκά κρέατα, συν φυτική / vegan δίαιτα, χορτοφαγική διατροφή και pescatarian δίαιτα, που παραλείπουν τα κόκκινα και λευκά κρέατα. Το “Άλλο” έγινε επίσης μια επιλογή. Από εκείνους που είχαν αναφέρει ασθένεια, μόνο 41 είχαν ισχυριστεί ότι έκαναν δίαιτα με βάση τα φυτά, ενώ άλλοι 46 ήταν πεσκάριοι. Οι υπόλοιποι 481 είχαν όλοι κάποια μορφή αγωγής γεύματος που περιλάμβανε ζώα και πουλερικά.

“Τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά πυκνά τρόφιμα μπορεί να ληφθεί υπόψη για προστασία έναντι σοβαρής COVID-19”, γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης στο δελτίο τύπου τους.

Δεν είναι σαφές γιατί όσοι τρώνε θαλασσινά και οι φυτοφάγοι έχουν πιθανώς βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς η «περιορισμένη» μελέτη μπορεί να δείξει μόνο μια συσχέτιση μεταξύ των ομάδων και της σοβαρής νόσου COVID-19, “επομένως απαιτείται προσοχή στην ερμηνεία των ευρημάτων» είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος του NNEdPro Nutrition and COVID-19 Taskforce του Ηνωμένου Βασιλείου, Shane McAuliffe, σε ξεχωριστή δήλωση που επισυνάπτεται στο δελτίο τύπου.

Προστέθηκε ο McAuliffe, “Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει την ανάγκη για καλύτερα σχεδιασμένες προοπτικές μελέτες σχετικά με τη σχέση μεταξύ διατροφής, διατροφικής κατάστασης και αποτελεσμάτων COVID-19.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια βιταμίνη δημιουργεί άμυνα έναντι του κορωνοϊού

Ελληνική διατροφή για αντιφλεγμονώδη δράση «ασπίδα» κατά του κορωνοϊού

Η Ψηφιακή Τεχνολογία Υγείας στην υπηρεσία της Διατροφικής Ιατρικής Θεραπείας

Μελέτη για τα οφέλη της βιταμίνης C και του zinc στη μάχη με την πανδημία

Αυτή η διατροφή είναι καταλαλητή για προστασία από τον COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 συμβουλές για υπέροχο σεξ με προφυλακτικό

Σεξ προφυλακτικό: Ξέρατε ότι τα προφυλακτικά μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας ζωή; Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τα προφυλακτικά μέρος του υπέροχου σεξ.

Συνταγή Pappa Al Pomodoro από την Τοσκάνη

Pappa Al Pomodoro: Στην πρώιμη αγροτική Ιταλία, αυτή η συνταγή έδωσε στην τάξη των αγροτών τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το μπαγιάτικο ψωμί μουλιάζοντάς το σε ζωμό και ντομάτα.

9 τροφές γεμάτες κάλιο για χαμηλότερη αρτηριακή πίεση

Κάλιο διατροφή: Το κάλιο βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού, αλλά βοηθά επίσης στη διαχείριση του διαβήτη, προλαμβάνει τις πέτρες στα νεφρά και ακόμη και καταπολεμά τις μυϊκές κράμπες

Η αισιοδοξία και η κοινωνική σύνδεση βοηθούν την ανάρρωση από καρδιαγγειακή νόσο

Καρδιαγγειακή νόσος: Οι άνθρωποι που ζουν με καρδιαγγειακή νόσο είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν άγχος και κατάθλιψη καθώς προσαρμόζονται σε μια σειρά από ξαφνικές αλλαγές στην υγεία τους.