ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μασαχουσέτη ΗΠΑ: Σχεδόν 4.000 πλήρως εμβολιασμένα άτομα έχουν δείξει θετικά στην COVID-19

Μασαχουσέτη ΗΠΑ: Σχεδόν 4.000 πλήρως εμβολιασμένα άτομα έχουν δείξει θετικά στην COVID-19

Αξιωματούχοι υγείας προειδοποίησαν επίσης για τη μεταδοτική παραλλαγή Delta, που παρατηρείται σε περιοχές στις ΗΠΑ. Ο Todd Ellerin, διευθυντής μολυσματικών ασθενειών στο South Shore Health, εξέφρασε την ανάγκη εμβολιασμού ατόμων εξαιτίας των εξαιρετικά μεταδοτικών παραλλαγών.

Μασαχουσέτη ΗΠΑ: Ο αριθμός των σημαντικών κρουσμάτων στην πολιτεία ήταν σπάνιος μέχρι στιγμής. Σχεδόν 4.000 πλήρως εμβολιασμένα άτομα στη Μασαχουσέτη έχουν δείξει θετικά για την COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από το υπουργείο Δημόσιας Υγείας του κράτους. Ο αριθμός των πρωτοποριακών κρουσμάτων στην πολιτεία ήταν σπάνιος μέχρι στιγμής – αντιπροσωπεύοντας περίπου ένα στα 1.000 εμβολιασμένα άτομα. Από τις 12 Ιουνίου, υπήρχαν 3.791 περιπτώσεις κορωνοϊού μεταξύ των περισσότερων από 3,7 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένων ατόμων στη Μασαχουσέτη, λένε αναφορές. “Μαθαίνουμε ότι πολλές από τις πρωτοποριακές λοιμώξεις είναι ασυμπτωματικές ή είναι πολύ ήπιες και σύντομες σε διάρκεια”, δήλωσε ο ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες του Πανεπιστημίου της Βοστώνης Davidson Hamer, σύμφωνα με το Boston Herald. “Το ιικό φορτίο δεν είναι πολύ υψηλό.” “Αναμένονται σημαντικά ευρήματα και πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα ποιος κινδυνεύει και αν οι άνθρωποι που έχουν ένα σημαντικό εύρημα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους”, συνέχισε.

“Σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι τόσο χαμηλά τα επίπεδα του ιού και δεν θα μεταδοθούν σε άλλους.”

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, κλινικές μελέτες μεγάλης κλίμακας διαπίστωσαν ότι ο εμβολιασμός COVID-19 εμπόδισε τους περισσότερους ανθρώπους να πάρουν τον ιό.

Ωστόσο, κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου και θα υπάρξει “ένα μικρό ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων ατόμων που θα εξακολουθούν να αρρωσταίνουν, να νοσηλεύονται ή να πεθαίνουν από την COVID-19”, ανέφερε το πρακτορείο.

Μια πρόσφατη μελέτη από τα CDC έδειξε ότι το Pfizer και το Moderna είναι περίπου 90% αποτελεσματικά κατά της λοίμωξης δύο εβδομάδες μετά την τελευταία δόση.

Το εμβόλιο Johnson & Johnson μίας δόσης είναι περίπου 72% αποτελεσματικό κατά της μέτριας έως σοβαρής νόσου, σύμφωνα με τις δοκιμές των ΗΠΑ.

“Ο έλεγχος για τον εντοπισμό της τρέχουσας λοίμωξης παραμένει κρίσιμος για τον έλεγχο της COVID-19”, δήλωσε εκπρόσωπος της DPH στην εφημερίδα.

“Τα άτομα με τρέχουσα μόλυνση μπορούν να εξαπλώσουν τον ιό σε άλλους και η απομόνωση κρουσμάτων και ο εντοπισμός στενών επαφών (άτομα που ενδέχεται να έχουν εκτεθεί) είναι το θεμέλιο της αντίδρασης στη δημόσια υγεία”

Αξιωματούχοι υγείας προειδοποίησαν επίσης για τη μεταδοτική παραλλαγή Delta, που παρατηρείται σε περιοχές στις ΗΠΑ. Ο Todd Ellerin, διευθυντής μολυσματικών ασθενειών στο South Shore Health, εξέφρασε την ανάγκη εμβολιασμού ατόμων εξαιτίας των εξαιρετικά μεταδοτικών παραλλαγών.

Έκανε τον ισχυρισμό καθώς νέα κρούσματα ιών ήταν σε χαμηλά επίπεδα στην πολιτεία την περασμένη εβδομάδα εν μέσω της διάθεσης του εμβολίου. Από τη Δευτέρα, περισσότερα από 150 εκατομμύρια άτομα στις ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα CDC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ερευνητές θεωρούν τον Δεκέμβριο του 2019 ως τον πιθανό χρόνο ύπαρξης του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Καθυστέρηση των χειρουργικών επεμβάσεων στις ΒΑ ΗΠΑ λόγω έλλειψης αιμοδοσιών κατά την πανδημία

H προσφορά δόσεων εμβολίου κορωνοϊού στις Η.Π.Α. ξεπερνά τη ζήτηση,

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Η πλειονότητα των ηλικιωμένων που πέθαναν από Covid-19 δε ζούσαν σε γηροκομεία

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Αν και οι θάνατοι σε οίκους ευγηρίας έλαβαν πέρυσι τεράστια προσοχή, από μελέτες προκύπτει ότι η πλειονότητα των ηλικιωμένων που πέθαναν από την covid δεν ζούσαν σε ιδρύματα.

Οι αλλαγές του καιρού μπορεί να ευθύνονται για την ημικρανία

Ημικρανία: Για ορισμένους, οι καιρικές αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν ανισορροπίες στις χημικές ουσίες του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της σεροτονίνης, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να προκαλέσουν ημικρανία. Οι καρικοί παράγοντες μπορούν επίσης να επιδεινώσουν έναν πονοκέφαλο που ενδεχόμενα προκαλείται από άλλους παράγοντες.

Αθλητισμός: Γιόγκα για ψυχική ενδυνάμωση

Αθλητισμός: Με την πάροδο του χρόνου, μια τακτική πρακτική γιόγκα καλλιεργεί την «απόκριση χαλάρωσης», επιτρέποντάς σας να είστε λιγότερο αντιδραστικοί στο άγχος και τα έντονα συναισθήματα. Σύμφωνα με μια μελέτη, μια συνεδρία γιόγκα διάρκειας 90 λεπτών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης – της ορμόνης του στρες.

ΕΚΠΑ: Ο χρόνος αποβολής του SARS-CoV-2 σε ασθενείς με COVID-19

ΕΚΠΑ: Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα από τη σχετική μετα-ανάλυση των D. Yan και συνεργατών (Front Public Health. 2021 Mar 19;9:652842.).

Κορωνοϊός: Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού θέτουν τα παιδιά σε κίνδυνο λένε ειδικοί στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ θέτουν τα παιδιά-πολλά από τα οποία δεν μπορούν να εμβολιαστούν-σε κίνδυνο, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Δρ Πολ Όφιτ, σύμβουλος εμβολιασμού στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Ειδικοί στις ΗΠΑ προειδοποιούν για νέα μετάλλαξη, εάν δεν αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη

Κορωνοϊός: Ως τώρα, μόνο περίπου το 49,8% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ - CDC. Και με τόσους πολλούς να στερούνται επαρκούς προστασίας, τα κρούσματα θα αυξάνονται συνεχώς.

Οι έφηβες αναφέρουν μεγαλύτερη ψυχική δυσφορία εξαιτίας της πανδημίας από τους εφήβους

Κορωνοϊός: Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα της μελέτης που δεικνύουν ότι οι έφηβες βιώνουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία εξαιτίας των αλλαγών που έχει επιφέρει η Covid πανδημία παγκόσμια, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους γονείς, φροντιστές, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας.