ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός χαρτί υγείας: Όρια αγοράς σε χαρτικά είδη από σουπερ-μάρκετ

Κορωνοϊός χαρτί υγείας: Όρια αγοράς σε χαρτικά είδη από σουπερ-μάρκετ

Κορωνοϊός χαρτί υγείας: Όρια αγοράς σε χαρτικά είδη από σούπερ- μάρκετ. Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ορισμένοι έμποροι λιανικής πώλησης σούπερ μάρκετ θέτουν εκ νέου περιορισμούς στην αγορά συγκεκριμένων προϊόντων όπως το χαρτί υγείας, όπως αναφέρει η USA Today.

Η εταιρεία που  διαχειρίζεται διαφορετικές μάρκες σε 35 πολιτείες και στην Περιφέρεια της Κολούμπια, δήλωσε στην  ότι “έχει θέσει προληπτικά και προσωρινά όρια αγοράς σε δύο ανά πελάτη” για εμπορεύματα όπως χαρτοπετσέτες, χαρτί υγείας, σαπούνι χειρός και απολύμανση μαντηλάκια. Η Wegmans που εδρεύει στη Νέα Υόρκη σημείωσε σε δήλωση, σύμφωνα με το κατάστημα, ότι είχε περιορισμούς στην αγορά χαρτοπετσέτας και χαρτιού υγείας από τον Μάιο και θα διατηρήσει αυτούς τους περιορισμούς.

Η H-E-B θέσπισε περιορισμούς στις χαρτοπετσέτες και το χαρτί υγείας από τα τέλη Οκτωβρίου σε καταστήματα στις περιοχές του Κεντρικού Τέξας, των συνόρων, του Σαν Αντόνιο και του Κόλπου. Η H-E-B, από την πλευρά της, εποπτεύει περισσότερες από 400 τοποθεσίες λιανικής, κυρίως στο Τέξας. Η εταιρεία Giant Co. που εδρεύει στην Πενσυλβανία άρχισε επίσης να θέτει περιορισμούς στην ποσότητα προϊόντων χαρτιού υγείας και χαρτοπετσέτας που μπορούν να αγοράσουν οι καταναλωτές. Η Giant Co. έχει περίπου 190 τοποθεσίες λιανικής σε όλη τη χώρα. Οι επιτυχίες του κορωνοϊού φαίνεται να συνεχίζουν και ορισμένοι ειδικοί προβλέπουν ένα ακόμα κύμα μαζικής αγοράς ορισμένων αντικειμένων, όπως χαρτί υγείας, απολυμαντικό σπρέι, απολυμαντικό χεριών και μάσκες.

Στην πραγματικότητα, οι παρατηρητές της αγοράς πιστεύουν ότι ένα δεύτερο κύμα αγοράς πανικού θα μπορούσε να είναι χειρότερο από το πρώτο, επειδή οι καταναλωτές έχουν αρνητικές αναμνήσεις ότι δεν μπορούν να αγοράσουν βόειο κρέας ή να ζητήσουν χαρτοπετσέτες από τους γείτονές τους. Και, εάν οι αγοραστές πρόκειται να συμμετάσχουν σε έναν άλλο γύρο αποθήκευσης, τα καταστήματα δεσμεύονται να είναι πιο προετοιμασμένα τη δεύτερη φορά, αποθηκεύοντας εμπορεύματα που προβλέπουν ότι θα έχουν υψηλή ζήτηση. Πολλά από αυτά που αγοράζουν οι λιανοπωλητές όπως μάσκες, είδη οικιακής χρήσης, χάρτινα είδη και άλλα εμπορεύματα που αντιμετώπισαν ελλείψεις στις πρώτες εβδομάδες του κορωνοϊού, σύμφωνα με δημοσιευμένη έκθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

20 εκατ. δόσεις θα έχει η Moderna ως το τέλος του χρόνου

Αναστολή λειτουργίας των υγειονομικών επιτροπών ΚΕΠΑ λόγω κορωνοϊού

Σχέδιο για εναλλασσόμενο lockdown έως τον Μάρτιο για αποσυμπίεση του ΕΣΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν κορωνoϊό σε δείγματα ούρων

Σε μελλοντικές μελέτες, οι ερευνητές θα πρέπει να εκπαιδεύουν σκύλους σε διαφορετικά δείγματα και να μην δοκιμάζουν επανειλημμένα τα σκυλιά σε δείγματα από τα ίδια άτομα, σύμφωνα με τη δήλωση.

Οι άνω των 50 που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες κινδυνεύουν περισσότερο από άνια

Άνια: Άτομα που κοιμούνται τακτικά για έξι ώρες ή λιγότερο κάθε βράδυ στη μέση ηλικία είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν άνοια σε σχέση με εκείνους που συνήθως καταφέρνουν να κοιμηθούν επτά ώρες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη μελέτη για την ασθένεια.

Οι άνθρωποι που δεν είναι ιδιαιτέρως κοινωνικοί είναι συνήθως πιο δημιουργικοί

Ψυχολογία: Οι ακοινώνητοι άνθρωποι που επιλέγουν να μένουν μόνοι τους επειδή το απολαμβάνουν, έχουν συνήθως μεγαλύτερη δημιουργικότητα από το μέσο άνθρωπο, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ωκεάνια ζώα της Εδιακρανικής εποχής είναι οι αρχαίοι μας πρόγονοι

Θάλασσα Ζωή: Πάνω από μισό δισεκατομμύριο χρόνια πριν, ακέφαλα θαλάσσια πλάσματα που έμοιαζαν με φύλλα κατοικούσαν τις αρχέγονες θάλασσες. Παρόλο που αυτά τα αρχέγονα ζώα δεν έμοιαζαν με εμάς, μερικά από τα πιο σημαντικά γονίδια μας μπορεί να είναι "λείψανα" ηλικίας 555 εκατομμυρίων ετών αυτών τα χαμένων πλασμάτων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Εμβόλιαn κορωνοϊός : Πόσο διαρκεί η προστασία που παρέχουν

Εμβόλια κορωνοϊός : Με βάση τα δεδομένα από κλινικές μελέτες των εμβολίων Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson η προστασία των εμβολίων είναι τουλάχιστον τρεις μήνες.  Στην πραγματικότητα αυτό το χρονικό διάστημα αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές το πόσο θα είναι αυτό, καθώς ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με την ανοσολογική απόκριση στο εμβόλιο.

Ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο φλεγμονών

Μια νέα εξήγηση πίσω από τη θετική επίδραση μια διατροφής μεσογειακού τύπου στη ρύθμιση της φλεγμονής ανέδειξε πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου