ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός θεραπείες: Πόσο αποτελεσματικές είναι

Κορωνοϊός θεραπείες: Πόσο αποτελεσματικές είναι

Κορωνοϊός θεραπείες: Πόσο αποτελεσματικές είναι; Ο FDA έχει χορηγήσει άδεια επείγουσας χρήσης σε δύο μονοκλωνικές θεραπείες αντισωμάτων για το COVID- 19 – bamlanivimab, που παράγεται από τον Eli Lilly, και ένα συνδυασμό δύο αντισωμάτων που αναπτύχθηκε από το Regeneron.

Όπως εξηγεί ο ανταποκριτής επιστημών Richard Harris, η άδεια για χρήση έκτακτης ανάγκης δεν διασφαλίζει ότι αυτά τα νέα φάρμακα είναι αποτελεσματικά, αλλά ότι τα πιθανά οφέλη τους είναι πιθανόν να υπερκαλύπτουν τους κινδύνους. Στο σημερινό επεισόδιο, εξετάζουμε πώς λειτουργούν και γιατί ο αντίκτυπός τους στην πανδημία θα μπορούσε να είναι περιορισμένος. Η παροχή είναι ένα θέμα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αγοράσει 1,2 εκατομμύρια δόσεις ναρκωτικών για να τα διανείμει στις ΗΠΑ. Από αυτά, 157.000 έχουν ήδη παραδοθεί. Από πλευράς, οι Η.Π.Α. υπολογίζουν 1 έως 2 θανάτους από τον κορωνοϊό κάθε λεπτό, και το CDC έχει πει ότι το τρέχον κύμα πανδημίας στις Η.Π.Α. δεν έχει ακόμα κορυφωθεί. Μια άλλη πρόκληση: χορήγηση των φαρμάκων. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διανέμει δόσεις στο σημείο που ο κορωνοϊός τρέχει αχαλίνωτος. Ωστόσο, οι περιοχές αυτές είναι ακριβώς οι περιοχές όπου τα νοσοκομεία έχουν ήδη υπερβεί το όριο, εγείροντας ανησυχίες ότι κάποιοι μπορεί να μην έχουν επαρκές προσωπικό και χώρο για να αναλάβουν άλλη χρονοβόρα εργασία. 

Ο Bob Wachter, ο πρόεδρος της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, λέει ότι τελικά αυτή η θεραπεία είναι ένα όπλο σε έναν μεγαλύτερο αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό. “Είναι ένα ωραίο βέλος για τον σωστό ασθενή, αλλά μιλάτε για μια χούφτα ασθενών που το παίρνουν, δεν πρόκειται να είναι οι χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες που χρειαζόμαστε για να αλλάξουμε πραγματικά το παιχνίδι.”Γι’ αυτόν, ο πραγματικός παίκτης που αλλάζει το παιχνίδι θα είναι τα εμβόλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα κοινά χαρακτηριστικά όσων απιστούν στη σχέση τους

Πόσο άλλαξε τη ζωή μας η "εισβολή" του διαδικτύου

Πώς εντοπίζουμε αρνητικούς ανθρώπους

10χρονο παιδί εισήχθη στη ΜΕΘ πιθανά με νόσο Καβασάκι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο καρκίνος μπορεί να προκληθεί από έναν ιό σε σε άτομα με «συμπεριφορά υψηλού κινδύνου»

Ο ιός μπορεί να μολύνει το δέρμα ή τις βλεννώδεις μεμβράνες  Ορισμένες φορές προκαλεί κονδυλώματα στα γεννητικά όργανα. Μπορεί να μεταδοθεί με τη σεξουαλική επαφή και οι περισσότεροι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι έχουν τουλάχιστον μια λοίμωξη HPV στη ζωή τους.

Γιατί οι «Kυριακές» δεν χρειάζεται να είναι τρομακτικές: Συμβουλές για να ξεπεράσετε τις εργασιακές σας ανησυχίες

Αλλά αν τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί, «ίσως η αλλαγή της απασχόλησής σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των περιστατικών τρόμου της Κυριακής», είπε η Burke.

Γονείς και γιατροί θρηνούν τις «καταστροφικές» συνέπειες του πανδημικού κλεισίματος των σχολείων καθώς επιδεινώνεται η κρίση ψυχικής υγείας

«Το είδαμε αυτό μέσω της COVID και οι επιπτώσεις συνεχίζονται», είπε. «Άγχος, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές, αυτοτραυματισμός, όλα αυτά ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του lockdown για την COVID, και εξακολουθούμε να βλέπουμε αυτά τα παιδιά να προσπαθούν να αναρρώσουν».

Eurolife FFH: Έξι προγράμματα αστικής ευθύνης EurolifePartners

Η Eurolife FFH, που έχει δεσμευθεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, πελατών και συνεργατών, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες που τους παρέχει, αναβαθμίζει το EurolifePartners, την πλατφόρμα για τους συνεργάτες της, προσθέτοντας 6 προτιμολογημένα προγράμματα αστικής ευθύνης.  Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν ασφαλιστική κάλυψη από τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων, γραφείων-ιατρείων, γυμναστηρίων-σχολών χορού-εκπαιδευτηρίων, καφέ εστιατορίων-ζαχαροπλαστείων. Επίσης, εκτός […]

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

"Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι "αντίο προς το παρόν". «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.