ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός μετάλλαξη Βρετανία: Η μετάλλαξη της Νέας Υόρκης εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία

Κορωνοϊός μετάλλαξη Βρετανία: Η μετάλλαξη της Νέας Υόρκης εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία

Η κυβέρνηση του Λονδίνου θα κόβει πρόστιμα σε όσους κάνουν άσκοπα ταξίδια στο εξωτερικό ύψους πέντε χιλιάδων λιρών

Κορωνοϊός μετάλλαξη Βρετανία: Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας καθώς για πρώτη φορά, εντόπισαν τη μετάλλαξη του κορωνοϊού από τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με Βρετανούς αξιωματούχος της Δημόσιας Υγείας, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τρία κρούσματα της νεοϋορκέζικης μετάλλαξης «Β.1.5261» και, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, πρόκειται για ταξιδιώτες. Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει, μέχρι στιγμής, πάνω από 2.565 κρούσματα της νεοϋορκέζικης μετάλλαξης του κορωνοϊού, γεγονός που απασχολεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες. Όσοι νόσησαν από αυτή τη μετάλλαξη του κορωνοϊού, μπορεί να επαναμολυνθούν από τον ιό, ακόμη κι αν έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid- 19, προειδoποιούν ορισμένοι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας.

Κι ενώ στη Βρετανία έχει σημάνει συναγερμός μετά τον εντοπισμό της μετάλλαξης του κορωνοϊού από τη Νέα Υόρκη, η κυβέρνηση του Λονδίνου καθιστά πιο αυστηρά τα μέτρα για τα μη αναγκαία ταξίδια στο εξωτερικό. Οι παραβάτες που θα ταξιδεύουν χωρίς σοβαρό λόγο στο εξωτερικό θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 5 χιλιάδες λιρών.

Οι Βρετανοί βουλευτές θα ψηφίσουν για τη νέα νομοθεσία την Πέμπτη. Εφόσον το σχέδιο νόμου εγκριθεί, θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη Δευτέρα – 29 Μαρτίου. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Daily Mail», οι Βρετανοί θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για λόγους εργασίας, σπουδών, νομικών υποχρεώσεων ή εκλογές, μετακόμιση, λόγοι παιδικής μέριμνας ή για να είναι κανείς παρών κατά τη γέννηση παιδιού, επίσκεψη σε συγγενή ή στενό φίλο του οποίου η υγεία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, κηδεία, παρουσία σε γαμήλια τελετή στενού συγγενή και ιατρικά ραντεβού. Η απαγόρευση δεν ισχύει για όσους ταξιδεύουν στην περιοχή των Νησιών της Μάγχης, της Νήσου Μαν και την Ιρλανδία, εκτός εάν αυτός δεν είναι ο τελικός προορισμός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η βρετανική μετάλλαξη είναι από 30% έως 100% πιο θανατηφόρα

Η βρετανική μετάλλαξη του Covid-19 κυριαρχεί στο Βέλγιο

Εκτίμηση της κατάστασης της πανδημίας από τον καθηγητή ιολόγο κ. Σουρβίνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα μελέτη δείχνει ότι περίπου 1 στους 100 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 έχουν εγκεφαλικές επιπλοκές

Κορωνοϊός: Μια μεγάλη διεθνής μελέτη δείχνει ότι περίπου 1 στους 100 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 έχουν εγκεφαλικές επιπλοκές. Αυτές περιλαμβάνουν εγκεφαλικό επεισόδιο, εγκεφαλική αιμορραγία και άλλες δυνητικά θανατηφόρες καταστάσεις. Πολλοί από τους ασθενείς είχαν προϋπάρχουσες ασθένειες, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι ορισμένα άτομα που αναρρώνουν από την COVID-19 έχουν παρατεταμένα νευρολογικά και ψυχιατρικά συμπτώματα. Καθώς η πανδημία COVID-19 συνεχίζει, οι ειδικοί αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο ότι ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί την ασθένεια, επηρεάζει περιοχές πέρα ​​από τους πνεύμονες.

Η βαριατρική χειρουργική κρίνεται αποτελεσματική στον διαβήτη τύπου 2

Βαριατρική χειρουργική διαβήτης: Το πρωταρχικό αποτέλεσμα ήταν η ύφεση του διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τη χειρουργική επέμβαση έως την παρακολούθηση ενός έτους, η μείωση του κλάσματος λίπους του ήπατος ήταν παρόμοια μετά το γαστρικό μανίκι ή την γαστρική παράκαμψη.

Η μακρά COVID συνδέεται με δυσλετουργική αναπνοή και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Μακρά COVID: Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια ιατρική κατάσταση που μπορεί συχνά να εμφανιστεί μετά από ιογενή λοίμωξη και να προκαλέσει πυρετό, πόνο και παρατεταμένη κόπωση και κατάθλιψη. Πολλοί ασθενείς με COVID-19, ορισμένοι εκ των οποίων δεν νοσηλεύτηκαν ποτέ, ανέφεραν επίμονα συμπτώματα αφού αναρρώσουν από την αρχική τους διάγνωση COVID-19. Η σοβαρή κόπωση, η γνωστική δυσκολία, ο μη αναζωογονητικός ύπνος και η μυαλγία έχουν όλα θεωρηθεί κύρια συμπτώματα για τους ασθενείς με μακρά Covid». 

Μειώθηκαν οι περιπτώσεις λοιμώδους επιπεφυκίτιδας εν μέσω Covid-19

Λοιμώδης επιπεφυκίτιδα: Υπήρξε μείωση του ποσοστού λοιμώδους επιπεφυκίτιδας σε όλο τον πληθυσμό σε συνδυασμό με παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που υιοθετήθηκαν για τον περιορισμό του COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά.