ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός μετάλλαξη Βρετανία: Η μετάλλαξη της Νέας Υόρκης εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία

Κορωνοϊός μετάλλαξη Βρετανία: Η μετάλλαξη της Νέας Υόρκης εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία

Η κυβέρνηση του Λονδίνου θα κόβει πρόστιμα σε όσους κάνουν άσκοπα ταξίδια στο εξωτερικό ύψους πέντε χιλιάδων λιρών

Κορωνοϊός μετάλλαξη Βρετανία: Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας καθώς για πρώτη φορά, εντόπισαν τη μετάλλαξη του κορωνοϊού από τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με Βρετανούς αξιωματούχος της Δημόσιας Υγείας, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τρία κρούσματα της νεοϋορκέζικης μετάλλαξης «Β.1.5261» και, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, πρόκειται για ταξιδιώτες. Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει, μέχρι στιγμής, πάνω από 2.565 κρούσματα της νεοϋορκέζικης μετάλλαξης του κορωνοϊού, γεγονός που απασχολεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες. Όσοι νόσησαν από αυτή τη μετάλλαξη του κορωνοϊού, μπορεί να επαναμολυνθούν από τον ιό, ακόμη κι αν έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid- 19, προειδoποιούν ορισμένοι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας.

Κι ενώ στη Βρετανία έχει σημάνει συναγερμός μετά τον εντοπισμό της μετάλλαξης του κορωνοϊού από τη Νέα Υόρκη, η κυβέρνηση του Λονδίνου καθιστά πιο αυστηρά τα μέτρα για τα μη αναγκαία ταξίδια στο εξωτερικό. Οι παραβάτες που θα ταξιδεύουν χωρίς σοβαρό λόγο στο εξωτερικό θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 5 χιλιάδες λιρών.

Οι Βρετανοί βουλευτές θα ψηφίσουν για τη νέα νομοθεσία την Πέμπτη. Εφόσον το σχέδιο νόμου εγκριθεί, θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη Δευτέρα – 29 Μαρτίου. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Daily Mail», οι Βρετανοί θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για λόγους εργασίας, σπουδών, νομικών υποχρεώσεων ή εκλογές, μετακόμιση, λόγοι παιδικής μέριμνας ή για να είναι κανείς παρών κατά τη γέννηση παιδιού, επίσκεψη σε συγγενή ή στενό φίλο του οποίου η υγεία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, κηδεία, παρουσία σε γαμήλια τελετή στενού συγγενή και ιατρικά ραντεβού. Η απαγόρευση δεν ισχύει για όσους ταξιδεύουν στην περιοχή των Νησιών της Μάγχης, της Νήσου Μαν και την Ιρλανδία, εκτός εάν αυτός δεν είναι ο τελικός προορισμός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η βρετανική μετάλλαξη είναι από 30% έως 100% πιο θανατηφόρα

Η βρετανική μετάλλαξη του Covid-19 κυριαρχεί στο Βέλγιο

Εκτίμηση της κατάστασης της πανδημίας από τον καθηγητή ιολόγο κ. Σουρβίνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με νευρολογικά προβλήματα 8 στους 10 νοσηλευόμενοι με Covid

Κορωνοϊός: Οι νοσηλευόμενοι με νευρολογικά συμπτώματα αντιμετωπίζουν εξαπλάσιο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με εκείνους που επίσης νοσηλεύονται αλλά δεν έχουν νευρολογικές επιπλοκές, σύμφωνα με διεθνή μελέτη.

Γυμναστήρια Παιδότοποι : Τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης

Γυμναστήρια Παιδότοποι : ΤΟ υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων εξέδωσε δελτίο τύπου για να ενημερώσει ότι από 28-30 Μαίου ξεκινάει το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για παιδότοπους και γυμναστήρια.

ψυχική υγεία : Οι τομείς που επηρεάζει

ψυχική υγεία : Όταν δεν έχουμε ομαλή ψυχική υγεία τότε επηρεάζονται πολλοί και διάφοροι τομείς στην ζωή μας . Σε αυτό το άρθρο σας αναλύουμε τους τομείς αυτούς αλλά και τα σημάδια που μαρτυρούν ότι νοσείτε ψυχικά.

Απλές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει το φόβο του για τη θάλασσα

Θάλασσα: Ενώ κανείς θα περίμενε ότι μετά από 9 μήνες στο υδάτινο περιβάλλον της μήτρας το μικρό σας θα έχει μια έμφυτη αγάπη για το νερό, αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, ώστε να βοηθήσετε το μικρό σας να ξεπεράσει το φόβο του για το νερό;

Άνισα αποτελέσματα για την υγεία στο σύστημα των ΗΠΑ

Τα ευρήματα προσθέτουν στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο παράγοντες της τάξης, της εθνικότητας, της γεωγραφίας, της εκπαίδευσης και του εισοδήματος επηρεάζουν την πρόσβαση ενός ατόμου σε υπηρεσίες υγείας και την ποιότητα αυτών των υπηρεσιών που λαμβάνονται στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ.