ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός Μετάλλαξη: Το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης και Ασθενειών ανησυχεί για επιδείνωση της πανδημίας

Κορωνοϊός Μετάλλαξη: Το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης και Ασθενειών ανησυχεί για επιδείνωση της πανδημίας

Κορωνοϊός Μετάλλαξη: Νέες, πιο μεταδοτικές παραλλαγές του κορωνοϊού πιθανότατα θα επιταχύνουν την εξάπλωση του ιού και αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να διπλασιάσουν τις προσπάθειες προστασίας των ανθρώπων, δήλωσε την Παρασκευή το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Μια παραλλαγή που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, γνωστή ως Β.1.1.7, βρίσκεται επίσης στις ΗΠΑ και η μοντελοποίηση δείχνει ότι θα μπορούσε να επιδεινώσει την ήδη τρομερή εξάπλωση του ιού σε ολόκληρη τη χώρα, ανέφεραν οι ερευνητές του CDC.

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να προσπαθούν σκληρότερα να φορούν μάσκες, να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις και να μένουν κοινωνικά μακριά ο ένας από τον άλλο. “Σημαίνει ότι θα είναι όλο και πιο δύσκολο να τον ελέγξουμε. Οποιοδήποτε μέτρο θα πρέπει να ληφθεί στον υψηλότερο βαθμό,συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού”, δήλωσε ο Dr. Gregory Armstrong, ο οποίος διευθύνει το Γραφείο Προηγμένης Μοριακής Ανίχνευσης στο τμήμα αναπνευστικών ασθενειών του CDC.

Πολλές αποδείξεις δείχνουν ότι το B.1.1.7 μεταδίδεται πιο αποτελεσματικά από ό, τι άλλες παραλλαγές SARS-CoV-2“, έγραψε ο Armstrong και οι συνεργάτες του στην εβδομαδιαία έκθεση του οργανισμού, το MMWR. “Η παραλλαγή B.1.1.7 έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την τροχιά της πανδημίας των ΗΠΑ τους επόμενους μήνες.” Οι προσπάθειες εμβολιασμού ανθρώπων – ήδη πιο αργές από ό, τι περίμενε και υποσχέθηκε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση – πρέπει να ενταθούν. “Ίσως χρειαστεί να επιτευχθεί μεγαλύτερη κάλυψη εμβολιασμού για την προστασία του κοινού”, έγραψαν οι ερευνητές.

Ο ιός έχει ήδη μολύνει περισσότερα άτομα στις ΗΠΑ και έχει σκοτώσει περισσότερα από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Από το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, ο ιός είχε διαγνωστεί σε 23 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ και σκότωσε περισσότερους από 390.000. Η παραλλαγή B.1.1.7 φαίνεται να μολύνει πιο εύκολα ανθρώπινα κύτταρα, κάτι που θα το επέτρεπε να μολύνει περισσότερους ανθρώπους. Έχει εντοπιστεί σε περίπου δώδεκα πολιτείες των ΗΠΑ, αλλά το CDC γνωρίζει επίσης ότι η παρακολούθηση είναι κακή και είναι πιθανότατα πολύ πιο συχνή από αυτήν. Είναι επίσης πιθανό το μοτίβο των μεταλλάξεων που καθιστά τον ιό πιο μεταδοτικό να αναδύεται ανεξάρτητα καθώς κυκλοφορεί σε ανθρώπους, επειδή όσο περισσότερα άτομα μολύνονται, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να μεταλλαχθεί ο ιός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί η Ιρλανδία κατέληξε να είναι η πρωταθλήτρια των κρουσμάτων

Ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το νέο στέλεχος του κορωνοϊού

Η πρόοδος του αυτισμού βασίζεται σε μεταλλάξεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ύαινες κατασπάραξαν Νεάντερταλ κοντά στη Ρώμη

Νεάντερταλ: Η περιοχή της σημερινής ιταλικής πρωτεύουσας ήταν κάποτε επικίνδυνη όσο η αφρικανική σαβάνα: οστά εννέα ανθρώπων του Νεάντερταλ που βρέθηκαν σε σπηλιά κοντά στη Ρώμη φέρουν χαρακιές που πιθανότατα προέρχονται από δόντια ύαινας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχαιολόγοι που υπογράφουν τη σημαντική ανακάλυψη.

Μια αγκαλιά την ημέρα μπορεί να κρατήσει τις ρυτίδες μακριά

Σεξ Δέρμα: Το σεξ και η φυσική οικειότητα μπορούν πραγματικά να σας δώσουν πολύ περισσότερα από μια στιγμιαία κατάσταση ευδαιμονίας. Για την μακροχρόνια υγεία & ευεξία του δέρματός σας, το σεξ είναι εξίσου σημαντικό όσο η ισορροπημένη διατροφή και μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας.

Το mindfulness αυξάνει την ικανότητα εστίασης της προσοχής

Mindfulness Οφέλη Εγκέφαλος: Πολλά έχουν γραφτεί για τα οφέλη της πρακτικής του mindfulness. Έρευνες δεικνύουν ότι η συνειδητότητα μπορεί να αντισταθμίσει το άγχος, να ανακουφίσει τον χρόνιο πόνο, ακόμη και να βελτιώσει πτυχές της διάθεσης, της σκέψης και της μνήμης. Αλλά πώς λειτουργεί η συνειδητότητα; Προάγει το mindfulness πραγματικά ανιχνεύσιμες αλλαγές στον εγκέφαλο;

Sea moss: Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

Θάλασσα Βρύα: Τα βρύα της θάλασσας μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους λόγω της περιεκτικότητάς τους σε καρραγενάνες, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν το αίσθημα του κορεσμού, να μειώσουν το σωματικό λίπος και να βελτιώσουν την υγεία του εντερικού σας συστήματος.

Οι σημαντικότεροι λόγοι για να εντάξετε το περπάτημα στην ρουτίνα άσκησής σας

Αθλητισμός Οφέλη Περπάτημα: Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εντάξετε το περπάτημα στην ρουτίνα άσκησής σας. Η λίστα των ωφελών που φέρνει το περπάτημα στη ζωή σας είναι μακρά. Στο κείμενο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια ιδέα.

Διατροφή : Έτσι θα αποφύγετε την κατανάλωση θερμίδων

Διατροφή : Δεδομένου ότι τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες είναι παντού, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να προγραμματίσετε μπροστά για να βεβαιωθείτε ότι έχετε υγιεινές επιλογές.

Παράνοια : Αυταπάτη η εκδήλωση μίας αλήθειας

Παράνοια : Μια νέα ανασκόπηση υποδηλώνει ότι η παράνοια μπορεί να αποτελεί μέρος μιας κανονικά λειτουργούσας ψυχολογίας που έχει ως στόχο τον εντοπισμό και την αποφυγή κοινωνικών απειλών