ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός εποχική γρίπη: Η απειλή θα εξασθενήσει μόλις η Covid αντιμετωπίζεται σαν τη γρίπη

Κορωνοϊός εποχική γρίπη: Η απειλή θα εξασθενήσει μόλις η Covid αντιμετωπίζεται σαν τη γρίπη

Κορωνοϊός εποχική γρίπη: Το 73% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση των ΗΠΑ είπε ότι ο εμβολιασμός είναι σημαντικός για τον τερματισμό της πανδημίας, ενώ το 83% θεωρεί πως η απειλή θα εξασθενήσει μόλις ο ιός αποκτήσει εποχική παρουσία σαν τη γρίπη.

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού μπαίνει στον τρίτο χρόνο της, μια νέα δημοσκόπηση του Κέντρου Έρευνας Δημοσίων Υποθέσεων του Associated Press-NORC δείχνει κάτι πολύ παράξενο. Πιο συγκεκριμένα, μόνο μια μικρή μειοψηφία Αμερικανών χρειάζεται να εξαλειφθεί σε μεγάλο βαθμό η COVID-19 προτού θεωρήσει ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία έχει τελειώσει. Αντίθετα, το 83% από τους 1.161 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα έβλεπαν την πανδημία ως παρελθόν όταν ο ιός εξελιχθεί σε μια λιγότερο σοβαρή, περιστασιακή παρουσία στη ζωή. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που συμβαίνει με την εποχική γρίπη. Αυτή είναι η άποψη πολλών ειδικών στη δημόσια υγεία και των χωρών που πιέζουν για πολιτικές “ζωής με τον κορωνοϊό” μόλις ο ιός γίνει ενδημικός ή σε “ένα σημείο στο οποίο η μόλυνση δεν είναι πλέον απρόβλεπτα διαταρακτική”. Υπενθυμίζεται, ωστόσο, πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον Ιανουάριο προειδοποίησε ενάντια στη θεραπεία της Covid ως ενδημική ασθένεια.

Άλλα ευρήματα για τον κορωνοϊό που παρουσιάζουν ενδιαφέρον

  • Το 73% των ερωτηθέντων είπε ότι ο εμβολιασμός είναι σημαντικός για τον τερματισμό της πανδημίας.
  • Την ίδια στιγμή, οι Δημοκρατικοί είχαν σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες από τους Ρεπουμπλικάνους να πιστέψουν ότι ο εκτεταμένος εμβολιασμός είναι απαραίτητος.
  • Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε υπερπαραγωγικά 6,9% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021.
  • Ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2022 μπορεί να αποδυναμωθεί από την παραλλαγή Όμικρον, οι οικονομολόγοι προβλέπουν μια πιο ρομαντική εικόνα για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
  • Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών αγνόησε επανειλημμένα τις συστάσεις για τη βελτίωση της αντιμετώπισης της πανδημίας και διατρέχει υψηλό κίνδυνο κακής διαχείρισης μιας μελλοντικής κρίσης, σύμφωνα με κυβερνητικό φύλακα.
  • Παράλληλα, το Πεκίνο έθεσε περισσότερες γειτονιές σε lockdown και αύξησε τα μαζικά τεστ για να αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση του ιού, με μόλις μία εβδομάδα πριν από τους Χειμερινούς Αγώνες του 2022.
  • Εξήντα και πλέον κρούσματα που παρουσιάζουν συμπτώματα έχουν αναφερθεί στην κινεζική πρωτεύουσα από τα μέσα Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Που εντοπίζονται τα 2.121 κρούσματα της μετάλλαξης Omicron

H επισήμανση της παραλλαγής ανησυχίας όμικρον ως ηπιότερης δεν σημαίνει ότι είναι ήπια, επισημαίνει η επικεφαλής των CDC Rochelle Walensky

Παπαευαγγέλου: 8 στις 10 νέες εισαγωγές οφείλονται στην Όμικρον

Ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων το χάπι της Pfizer για τον κορωνοϊό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γενετικός έλεγχος εντοπίζει έγκαιρα τον κίνδυνo υπερχοληστερολαιμίας

Οικογενής υπερχοληστερολαιμία: Ένας συνδυασμός γενετικών δοκιμών και δεδομένων υγείας θα μπορούσε να εντοπίσει μεγάλο ποσοστό ενηλίκων με κληρονομικό κίνδυνο για διαταραχή της χοληστερόλης που αυξάνει τους κινδύνους για πρόωρη καρδιακή προσβολή και θάνατο, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Κατάθλιψη-Βακτήρια του εντέρου υποδεικνύουν νέες θεραπείες

Bακτήρια εντέρου: Οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν, εάν η αλλαγή της διατροφής κάποιου μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ορισμένα άτομα με υψηλά επίπεδα του αμινοξέος προλίνη στη διατροφή τους μπορεί να εμφανίσουν πιο σοβαρή κατάθλιψη, αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μικροβίωμα του εντέρου τους.

Νέα δημοσκόπηση για την ερωτική ζωή των γυναικών 50+

Δημοσκόπηση: Πολλές γυναίκες παραμένουν σεξουαλικά ενεργές μέχρι τα 70 τους, αλλά για άλλες, τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και τα χρόνια προβλήματα υγείας παρεμποδίζουν την ερωτική τους ζωή.

Χατζηδάκης: Θα κλείσουν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις μέσα στο καλοκαίρι

Χατζηδάκης: «Tελείωσαν ήδη οι εκκρεμότητες μέχρι το 2018, τελειώνουν σε λιγότερο από ένα μήνα όλες σχεδόν οι υποθέσεις του 2019 και του 2020 και θα κλείσουν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις μέσα στο καλοκαίρι», έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας σε σημερινή (18/5) ανάρτησή του.