ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Καθυστερούν οι εμβολιασμοί στη Νότια Αφρική

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Καθυστερούν οι εμβολιασμοί στη Νότια Αφρική

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των περιπτώσεων Covid-19 στην Αφρική έχουν σημειωθεί στη Νότια Αφρική και ο αριθμός αυξάνεται με την εμφάνιση μιας νέας παραλλαγής του ιού.

Αλλά σε αντίθεση με ορισμένες άλλες χώρες που έχουν πληγεί σοβαρά στον κόσμο, η Νότια Αφρική δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το πρόγραμμα εμβολιασμού. Ο Πρόεδρος Cyril Ramaphosa λέει ότι η Νότια Αφρική έχει εξασφαλίσει μέχρι τώρα είκοσι εκατομμύρια δόσεις, που θα παραδοθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2021. Αλλά δεν υπάρχει αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για ένα πρόγραμμα που στοχεύει στον εμβολιασμό έως και σαράντα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Νότια Αφρική αναζητά εμβόλια με τρεις τρόπους: μέσω του προγράμματος Covax που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέσω διακανονισμών της Αφρικανικής Ένωσης και μέσω διμερών συμβάσεων με κατασκευαστές εμβολίων. Το Covax είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία στην οποία οι χώρες συγκεντρώνουν τους πόρους τους για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη εμβολίων με σκοπό να διασφαλίσουν ότι όλες οι χώρες λαμβάνουν δίκαιη προσφορά αποτελεσματικών εμβολίων. Η Νότια Αφρική αναμένει να λάβει δόσεις για περίπου το 10% του πληθυσμού μέσω του Covax και έχει πει ότι θα τις λάβει από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

Η Αφρικανική Ένωση ίδρυσε την ομάδα εργασίας για την απόκτηση εμβολίων στην Αφρική πέρυσι για την παροχή δόσεων εμβολίου για την ήπειρο. Αλλά φαίνεται ότι τα εμβόλια δεν θα είναι διαθέσιμα για αρκετούς μήνες. Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι έχει διμερή συμφωνία με το Serum Institute of India, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή εμβολίων στον κόσμο, για 1,5 εκατομμύρια δόσεις. Αναμένεται να λάβει την πρώτη παρτίδα ενός εκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου Oxford-AstraZeneca αργότερα αυτόν τον μήνα και τις υπόλοιπες τον Φεβρουάριο. Η χώρα θέλει αρχικά τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας. Αλλά με τον αριθμό των εργαζομένων που εκτιμάται σε 1,2 εκατομμύρια, η πρώτη παρτίδα δεν φαίνεται να είναι αρκετή.

Υπήρξε ανησυχία ότι πολλές φτωχότερες, λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες έχουν μείνει πίσω στον παγκόσμιο ανταγωνισμό για την εξασφάλιση εφοδιασμού εμβολίων. Ένα μέλος του ιατρικού προσωπικού του Τμήματος Υγείας της Νότιας Αφρικής εργάζεται σε έναν υπολογιστή σε μια μονάδα δοκιμών κινητής τηλεφωνίας στο Διεθνές Αεροδρόμιο O.R Tambo στην Ekurhuleni στις 30 Δεκεμβρίου 3030, όπου εξετάζονται επιβάτες που έχουν συμπτώματα COVID-19 κατά την άφιξη.

Ωστόσο, οι επικριτές προτείνουν ότι η Νότια Αφρική – ως η πλουσιότερη χώρα στην Αφρική – δεν πρέπει να βρίσκεται σε αυτήν τη θέση. “Η εκπληκτική πραγματικότητα είναι ότι [η Νότια Αφρική] δεν διαθέτει ούτε εξασφαλισμένη προμήθεια εμβολίων ούτε σχέδιο μαζικού εμβολιασμού στο άμεσο μέλλον που μπορεί να αντέξει σε έλεγχο”, λέει το Progressive Health Forum, μια ομάδα κορυφαίων ιατρικών εμπειρογνωμόνων στη χώρα. Η αντιπολιτευόμενη Δημοκρατική Συμμαχία κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει πλήρεις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεών της με προμηθευτές εμβολίων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι “ρίχνει την μπάλα”. Ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση άρχισε να συνομιλεί μόνο με τους προμηθευτές εμβολίων στις αρχές Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Βρετανία επεκτείνει τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού για ηλικίες άνω των 70

Πώς ορισμένες πολιτείες της Αμερικής χορηγούν εμβόλια Covid-19 με διπλάσια ταχύτητα

Πρωτοβουλία Πρωθυπουργού για την ταχύτερη έγκριση του εμβολίου της Astra Zeneca και των άλλων εταιρειών.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα ευεργετικά οφέλη της βρώμης στην υγεία

Διατροφή: Η βρώμη είναι από τους πιο υγιείς σπόρους της γης. Η βρώμη ολικής αλέσεως δεν περιέχει γλουτένη και είναι μια εξαιρετική πηγή σημαντικών βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Μελέτες δείχνουν ότι η βρώμη και το πλιγούρι βρώμης έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται η απώλεια βάρους, τα χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ο μειωμένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων.

Τι προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το σεξ με παιδιά - εφήβους

Ο Δημητρακόπουλος σημείωσε πως πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση - και αν δεν αποδειχθεί η σχέση εμπιστοσύνης -  δεν είναι αδίκημα.

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Εσείς ποια χρησιμοποιείτε

Οι πέντε γλώσσες της αγάπης: Σύμφωνα με τον Δρ. Gary Chapman, σύμβουλο γάμου και συγγραφέα του μπεστ σέλερ βιβλίου "Οι 5 Γλώσσες της Αγάπης: Τα μυστικά για μια αγάπη που διαρκεί", το κλειδί για μια υγιή και μακρά σχέση είναι η εκμάθηση των γλωσσών αγάπης. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές γλώσσες αγάπης που ο καθένας από εμάς "ομιλεί" προκειμένου να περιγράψει και να εκφράσει  - μαντέψατε τι- αγάπη.

Η ποιότητα της μνήμης των μαρτύρων

Μάρτυρας σε δίκη: Η ποιότητα της μνήμης.Το περιεχόμενό του, οι αναμνήσεις, απέχουν πολύ από το να είναι μια πιστή αναπαράσταση της πραγματικότητας. Όταν λέμε κάτι, το κάνουμε διαφορετικά κάθε φορά. Στην πραγματικότητα, στην ιατροδικαστική ψυχολογία, οι μάρτυρες καλούνται να μην πουν τα γεγονότα σε κανέναν, σε μια προσπάθεια να μην μολύνουν τις μνήμες. Είναι αστείο πώς λειτουργεί το μυαλό μας, και ιδίως η μνήμη των μαρτύρων.

Γιατί η περιέργεια είναι μία από τις γλώσσες της αγάπης

Η περιέργεια στον έρωτα: Όταν κάποιος θέλει να μάθει για εσένα... Οι πέντε ερωτικές γλώσσες—ένα πλαίσιο για το πώς δίνουμε και λαμβάνουμε αγάπη που δημιουργήθηκε από τον ψυχολόγο Γκάρι Τσάπμαν το 1992 ⁠—περιλαμβάνουν ποιοτικό χρόνο, δώρα, πράξεις υπηρεσίας, λέξεις επιβεβαίωσης και σωματική αφή.  Όσο κι αν μου αρέσει να λαμβάνω και τις πέντε επιδείξεις φροντίδας, πάντα ένιωθα ότι η πιο αληθινή μου ερωτική γλώσσα έλειπε από αυτή τη λίστα.

Γιατί μένουμε αμέτοχοι σε μία κατάσταση

Ο αδιάφορος μάρτυρας: Τι κάνει τους ανθρώπους να μένουν αμέτοχοι . Γιατί αποφασίζουμε να μην βοηθήσουμε όταν ξέρουμε ότι ο άλλος περνάει άσχημα; Γιατί μερικές φορές αποφασίζουμε να απέχουμε; Η κοινή λογική υπαγορεύει ότι οι συμπεριφορές βοήθειας είναι ενστικτώδεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.  Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μην βοηθήσουν. Γιατί συμβαίνει αυτό; 

Σε χαλάρωση των μέτρων προχωρά η Δανία

Κορωνοϊός Δανία: Η Δανία σχεδιάζει να επιτρέψει σε καταστήματα και κάποια σχολεία να ανοίξουν και πάλι τον Μάρτιο, σε μια πολυαναμενόμενη κίνηση που μπορεί, ωστόσο, να οδηγήσει σε άλμα τις εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω του κορωνοϊού τους επόμενους μήνες.

Εφαρμογή σε κινητό για απόδειξη εμβολιασμού εξετάζουν βρετανικό σύστημα υγείας

Βρετανία κορωνοϊός: Το βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας εξετάζει την παροχή πιστοποίησης εμβολιασμού ή πρόσφατου τεστ κορωνοϊού μέσω κινητών τηλεφώνων ώστε να διευκολύνεται η είσοδος των πολιτών σε κλειστούς χώρους εστίασης και θεαμάτων.