ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κλιματική αλλαγή παχυσαρκία: Η αύξηση της θερμοκρασίας αυξάνει το σωματικό λίπος

Κλιματική αλλαγή παχυσαρκία: Η αύξηση της θερμοκρασίας αυξάνει το σωματικό λίπος

Κλιματική αλλαγή παχυσαρκία: Με την αυξημένη θερμοκρασία στον πλανήτη, οι άνθρωποι γίνονται λιγότερο ενεργοί και αντίστοιχα αποθηκεύουν περισσότερο λίπος.

Μπορείτε να προσθέσετε την παχυσαρκία και τους σχετικούς κινδύνους για την υγεία στον μακρύ κατάλογο των απειλών που θέτει η κλιματική αλλαγή. Σε μια νέα μελέτη, ερευνητές από το Fox Chase Cancer Center στη Φιλαδέλφεια περιέγραψαν τη σχέση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και της παχυσαρκίας. Καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται σε παγκόσμια κλίμακα, οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν λιγότερο σωματικά ενεργοί και λιγότερο ικανοί να κάψουν το περιττό λίπος. Ως αποτέλεσμα, αυξάνεται ο κίνδυνος να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Με τη σειρά του, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούν την κλιματική αλλαγή.

Λεπτομέρειες για τη μελέτη

Τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα χρησιμοποιούν περισσότερο τις μεταφορές που καίνε ορυκτά καύσιμα, όπως τα αυτοκίνητα, αντί για σωματικά ενεργούς τρόπους κυκλοφορίας, όπως περπάτημα ή ποδηλασία. Μία από τις συνέπειες για την υγεία του υπέρβαρου ή παχύσαρκου είναι ο υψηλότερος κίνδυνος καρκίνου, σύμφωνα με τους συγγραφείς της επιθεώρησης, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Hormone and Metabolic Research. «Η παχυσαρκία σχετίζεται με τον κίνδυνο διαφόρων κακοηθειών, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του μαστού και του ενδομητρίου, του καρκίνου του οισοφάγου, της γαστρικής καρδίας, του παχέος εντέρου, του ορθού, του ήπατος, της χοληδόχου κύστης, του παγκρέατος, των νεφρών, του θυρεοειδούς αδένα και του πολλαπλού μυελώματος». Αυτό δήλωσε ο Δρ. Christian Koch, ο οποίος είναι διευθυντής του τμήματος ενδοκρινολογίας του Fox Chase Cancer Center.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο. Ανάμεσα σε αυτούς τους λόγους συμπεριλαμβάνεται η αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης που μπορεί να τους θέσει σε υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, των νεφρών, του προστάτη και του ενδομητρίου. Στις γυναίκες, ο λιπώδης ιστός μπορεί να παράγει οιστρογόνα που μπορούν να προωθήσουν τον καρκίνο του ενδομητρίου, του μαστού και των ωοθηκών. Είναι καλύτερα να έχουμε ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν που θα κοστίζει περισσότερο αλλά είναι πιο υγιεινό παρά κάτι χαμηλότερης ποιότητας, φθηνότερο και λιγότερο υγιεινό. Πρέπει να εξετάσουμε ολόκληρη την εικόνα και πώς μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον κόσμο καλύτερο.

Το πώς προέρχεται το φαγητό είναι επίσης μέρος της εικόνας. Για παράδειγμα, η μεσογειακή διατροφή και άλλες χαμηλότερες σε κρέας “υπολογίζεται ότι μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 72%, τη χρήση γης κατά 58%και την κατανάλωση ενέργειας κατά 52%”, γράφουν οι ερευνητές. Αυτό το άρθρο αφορά την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα πράγματα αλληλοσυνδέονται. Ο μέσος άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει πώς αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν ο ένας τον άλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Tα παιδιά που ασκούνται από μικρά είναι πιο πιθανό να ωριμάσουν σε σωματικά δραστήριους ενήλικες

Νέα έρευνα συνδυάζει τη λειτουργία των λιποκυττάρων με τη γονιδιακή επεξεργασία

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων για Αφροαμερικανούς

Αποκαλυπτική έρευνα για τη βελτίωση των εγκεφαλικών λειτουργιών στους παχύσαρκους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα παιδιά που είχαν αυξημένη πρόσβαση στη φύση στο lockdown είχαν μεγαλύτερη ευημερία

Κορωνοϊός Παιδιά Ψυχολογία: Την ίδια ώρα, παιδιά με λιγότερο εύπορο οικογενειακό υπόβαθρο είναι πιθανό να βίωσαν δεινότερα για την ψυχική τους ευημερία τα περιοριστικά μέτρα των lockdowns της πανδημικής εποχής, εξαιτίας της περιορισμένης πρόσβασης στη φύση, συγκριτικά με τους πλουσιότερους συνομηλίκους τους, προτείνει μια νέα μελέτη.

Ποια είναι τα οφέλη των αμυλούχων λαχανικών;

Άμυλο διατροφή: Τα αμυλούχα λαχανικά παρέχουν επίσης πολύτιμες ποσότητες μετάλλων που χρειάζεται το σώμα σας. Ως πλούσιες πηγές καλίου και μαγνησίου, μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης και καρδιακών παθήσεων, να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και να διασφαλίσουν την υγεία των οστών.

Πότε θα δοθούν οι εκκρεμείς συντάξεις-Αποκλιμάκωση πάνω από 85%

Εκκρεμείς συντάξεις: Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης "ειδικά στο τ. ΤΣΑΥ και το τ. ΤΑΝ έχει εκκαθαριστεί η πλειονότητα των εκκρεμοτήτων περασμένων ετών και οι ρυθμοί απονομής έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με δυο χρόνια πριν. Στο τ.ΤΣΜΕΔΕ ναι μεν υπάρχει πρόοδος απαιτείται ωστόσο περισσότερη προσπάθεια τους επόμενους μήνες".

Το κολύμπι σε κρύο νερό έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία

Κολύμβηση: Υπάρχει μια μεγάλη αίσθηση κοινότητας και συντροφικότητας μεταξύ των κολυμβητών. Δεν υπάρχει τίποτα που να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά από το να αντιμετωπίζουν μια πρόκληση παρέα και να μοιράζονται την εμπειρία ως ομάδα. Η συντροφικότητα σε αυτό το πλαίσιο βοηθά στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της αίσθησης του ανήκειν. Είναι σημαντικό να είναι κανείς μέλος μια ομάδας με κοινούς στόχους.

Όταν η ποδηλασία είναι θεραπεία και μέσο πρόληψης διαφόρων παθήσεων

Αθλητισμός: Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οι ενήλικες συνίσταται να εκτελούν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας αερόβιας φυσικής δραστηριότητας, όπως ποδηλασία, κάθε εβδομάδα.