ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering: Ελπίδες για ασθενείς με καρκίνο του ορθού δίνει μικρή κλινική δοκιμή

Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering: Ελπίδες για ασθενείς με καρκίνο του ορθού δίνει μικρή κλινική δοκιμή

Η κλινική δοκιμή συνεχίζεται για την εγγραφή ασθενών με όγκους καρκίνου του ορθού με συγκεκριμένη γενετική σύνθεση, γνωστή ως ανεπάρκεια επιδιόρθωσης ασυμφωνίας MMRd, ανέφερε το δελτίο τύπου του Κέντρου Καρκίνου Memorial Sloan Kettering.

Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering: Η κλινική δοκιμή που διεξήχθη από το Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering Cancer Center, περιελάμβανε 12 ασθενείς με καρκίνο του ορθού Τα αποτελέσματα μιας μικρής κλινικής δοκιμής διαπίστωσαν ότι θα μπορούσε να υπάρξει θεραπεία για τον καρκίνο του ορθού. Η δοκιμή – που διεξήχθη από το Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering στο Μανχάταν – περιελάμβανε τουλάχιστον 12 ασθενείς με καρκίνο του ορθού που έλαβαν ντοταρλιμάμπη. Αυτό σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην Εφημερίδα Ιατρικής New England Journal of Medicine.

Οι ασθενείς λάμβαναν ντοταρλιμάμπη κάθε τρεις εβδομάδες για έξι μήνες και είχαν τουλάχιστον άλλους έξι μήνες θεραπείας παρακολούθησης, ανέφερε η εφημερίδα.

Στο τέλος της θεραπείας παρακολούθησης, κανένας από τους ασθενείς δεν είχε ενδείξεις καρκίνου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ακόμη και μετά από δύο χρόνια για ορισμένους ασθενείς, ο καρκίνος δεν έχει επιστρέψει. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία εκτιμά ότι το 2022, θα υπάρξουν 44.850 νέες περιπτώσεις καρκίνου του ορθού. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία θανάτων από καρκίνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Οργανισμό. Φέτος, ο καρκίνος του παχέος εντέρου αναμένεται να προκαλέσει 52.580 θανάτους, εκτιμά η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Μια μικρή κλινική δοκιμή ντοταρλιμάμπης βρέθηκε ότι θεραπεύει πλήρως 12 ασθενείς από καρκίνο του ορθού. Οι ασθενείς που συμμετείχαν στην κλινική δοκιμή είχαν όλοι όγκους με συγκεκριμένη γενετική σύνθεση, γνωστή ως ανεπάρκεια επιδιόρθωσης ασυμφωνίας (MMRd), σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του Κέντρου Καρκίνου Memorial Sloan Kettering.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι μεταξύ 5% και 10% των ασθενών με καρκίνο του ορθού έχουν όγκους με συγκεκριμένη γενετική σύνθεση, γνωστή ως ανεπάρκεια επιδιόρθωσης ασυμφωνίας MMRd. Κανένας από τους ασθενείς της κλινικής δοκιμής δεν χρειάστηκε ακτινοβολία, χειρουργική επέμβαση ή χημειοθεραπεία, ανέφερε το δελτίο τύπου.

«Είναι απίστευτα ικανοποιητικό να λαμβάνω αυτά τα χαρούμενα δάκρυα και τα χαρούμενα emails από τους ασθενείς σε αυτή τη μελέτη που ολοκληρώνουν τη θεραπεία και συνειδητοποιούν, «Θεέ μου, μπορώ να διατηρήσω όλες τις φυσιολογικές μου λειτουργίες του σώματός μου που φοβόμουν ότι θα χάσω από ακτινοβολία ή χειρουργική επέμβαση» είπε στην ανακοίνωση

ο Δρ Andrea Cercek, ογκολόγος του Κέντρου Καρκίνου Memorial Sloan Kettering.

Ο Cercek είναι ένας από τους συν-συγγραφείς της εργασίας, η οποία παρουσιάστηκε την Κυριακή στην Αμερικανική Εταιρεία Κλινικής Ογκολογίας.

«Είναι πραγματικά συναρπαστικό», δήλωσε στην ανακοίνωση ο Δρ Luis Diaz, Jr., άλλος ογκολόγος του Memorial Sloan Kettering και συν-συγγραφέας της εργασίας. «Χρειάζεται μεγαλύτερη παρακολούθηση για την αξιολόγηση της διάρκειας της ανταπόκρισης». «Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τους ασθενείς».

Αν και τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά, το έγγραφο είπε ξεκάθαρα: «Χρειάζεται μεγαλύτερη παρακολούθηση για να εκτιμηθεί η διάρκεια της ανταπόκρισης».

Η κλινική δοκιμή συνεχίζεται για την εγγραφή ασθενών με όγκους καρκίνου του ορθού με συγκεκριμένη γενετική σύνθεση, γνωστή ως ανεπάρκεια επιδιόρθωσης ασυμφωνίας MMRd, ανέφερε το δελτίο τύπου του Κέντρου Καρκίνου Memorial Sloan Kettering.

Το Κέντρο Καρκίνου εξετάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο η ντοταρλιμάμπη

μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει ασθενείς με άλλα είδη καρκίνου που έχουν επίσης όγκους με συγκεκριμένη γενετική σύνθεση, γνωστή ως ανεπάρκεια επιδιόρθωσης ασυμφωνίας MMRd, όπως καρκίνο του στομάχου, του προστάτη και του παγκρέατος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

6 βήματα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

Αυξάνονται τα ποσοστά του καρκίνου παχέως εντέρου προχωρημένου σταδίου σε νεότερους ενήλικες

Η απώλεια βάρους προστατεύει από τον καρκίνο παχέος εντέρου

Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει άμεσα καρκίνο, λέει μελέτη

Οι νεότεροι ενήλικες μπορεί να έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου σε απομακρυσμένο στάδιο, σύμφωνα με ερευνητές.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι έγινε με τα προγράμματα θεραπείας ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Έρευνα: Οι εισαγωγές σε προγράμματα θεραπείας ναρκωτικών μειώθηκαν απότομα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας, πιθανότατα εξηγώντας μια μεταγενέστερη αύξηση των θανατηφόρων υπερβολικών δόσεων.

Η παρακολούθηση τηλεόρασης με το παιδί σας μπορεί να βοηθήσει στη γνωστική του ανάπτυξη

Οικογένεια: Διαπιστώθηκε ότι η έκθεση στην οθόνη —είτε από τηλεόραση είτε από φορητή συσκευή— μπορεί να είναι ευεργετική, ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο προβάλλεται.

Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων επιθυμούν την κάλυψη γηροκομείων και νοσοκομείων

ΗΠΑ: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ έχουν χαλαρώσει τη σύστασή τους για καθολική κάλυψη για οίκους ευγηρίας και νοσοκομεία, εκτός εάν αυτά τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης βρίσκονται σε περιοχές όπου παρατηρούνται υψηλά επίπεδα μετάδοσης του COVID-19.

Πόσο ασφαλής είναι η χρήση φακών επαφής;

Όραση: Αν και η χρήση επαναχρησιμοποιήσιμων φακών επαφής είναι γενικά ασφαλής, μπορεί να συσχετιστεί με μεγαλύτερο κίνδυνο σπάνιας μόλυνσης των ματιών, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.

Δημιουργήστε τηγανητό ρύζι σε 10 λεπτά!

Ασιατική συνταγή: Αν ψάχνετε να βρείτε μία θρεπτική και συνάμα εύκολη συνταγή, σας προτείνουμε να δημιουργήσετε αυτό το νόστιμο και γρήγορο τηγανητό ρύζι.