ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering: Ελπίδες για ασθενείς με καρκίνο του ορθού δίνει μικρή κλινική δοκιμή

Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering: Ελπίδες για ασθενείς με καρκίνο του ορθού δίνει μικρή κλινική δοκιμή

Η κλινική δοκιμή συνεχίζεται για την εγγραφή ασθενών με όγκους καρκίνου του ορθού με συγκεκριμένη γενετική σύνθεση, γνωστή ως ανεπάρκεια επιδιόρθωσης ασυμφωνίας MMRd, ανέφερε το δελτίο τύπου του Κέντρου Καρκίνου Memorial Sloan Kettering.

Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering: Η κλινική δοκιμή που διεξήχθη από το Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering Cancer Center, περιελάμβανε 12 ασθενείς με καρκίνο του ορθού Τα αποτελέσματα μιας μικρής κλινικής δοκιμής διαπίστωσαν ότι θα μπορούσε να υπάρξει θεραπεία για τον καρκίνο του ορθού. Η δοκιμή – που διεξήχθη από το Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering στο Μανχάταν – περιελάμβανε τουλάχιστον 12 ασθενείς με καρκίνο του ορθού που έλαβαν ντοταρλιμάμπη. Αυτό σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην Εφημερίδα Ιατρικής New England Journal of Medicine.

Οι ασθενείς λάμβαναν ντοταρλιμάμπη κάθε τρεις εβδομάδες για έξι μήνες και είχαν τουλάχιστον άλλους έξι μήνες θεραπείας παρακολούθησης, ανέφερε η εφημερίδα.

Στο τέλος της θεραπείας παρακολούθησης, κανένας από τους ασθενείς δεν είχε ενδείξεις καρκίνου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ακόμη και μετά από δύο χρόνια για ορισμένους ασθενείς, ο καρκίνος δεν έχει επιστρέψει. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία εκτιμά ότι το 2022, θα υπάρξουν 44.850 νέες περιπτώσεις καρκίνου του ορθού. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία θανάτων από καρκίνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Οργανισμό. Φέτος, ο καρκίνος του παχέος εντέρου αναμένεται να προκαλέσει 52.580 θανάτους, εκτιμά η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Μια μικρή κλινική δοκιμή ντοταρλιμάμπης βρέθηκε ότι θεραπεύει πλήρως 12 ασθενείς από καρκίνο του ορθού. Οι ασθενείς που συμμετείχαν στην κλινική δοκιμή είχαν όλοι όγκους με συγκεκριμένη γενετική σύνθεση, γνωστή ως ανεπάρκεια επιδιόρθωσης ασυμφωνίας (MMRd), σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του Κέντρου Καρκίνου Memorial Sloan Kettering.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι μεταξύ 5% και 10% των ασθενών με καρκίνο του ορθού έχουν όγκους με συγκεκριμένη γενετική σύνθεση, γνωστή ως ανεπάρκεια επιδιόρθωσης ασυμφωνίας MMRd. Κανένας από τους ασθενείς της κλινικής δοκιμής δεν χρειάστηκε ακτινοβολία, χειρουργική επέμβαση ή χημειοθεραπεία, ανέφερε το δελτίο τύπου.

«Είναι απίστευτα ικανοποιητικό να λαμβάνω αυτά τα χαρούμενα δάκρυα και τα χαρούμενα emails από τους ασθενείς σε αυτή τη μελέτη που ολοκληρώνουν τη θεραπεία και συνειδητοποιούν, «Θεέ μου, μπορώ να διατηρήσω όλες τις φυσιολογικές μου λειτουργίες του σώματός μου που φοβόμουν ότι θα χάσω από ακτινοβολία ή χειρουργική επέμβαση» είπε στην ανακοίνωση

ο Δρ Andrea Cercek, ογκολόγος του Κέντρου Καρκίνου Memorial Sloan Kettering.

Ο Cercek είναι ένας από τους συν-συγγραφείς της εργασίας, η οποία παρουσιάστηκε την Κυριακή στην Αμερικανική Εταιρεία Κλινικής Ογκολογίας.

«Είναι πραγματικά συναρπαστικό», δήλωσε στην ανακοίνωση ο Δρ Luis Diaz, Jr., άλλος ογκολόγος του Memorial Sloan Kettering και συν-συγγραφέας της εργασίας. «Χρειάζεται μεγαλύτερη παρακολούθηση για την αξιολόγηση της διάρκειας της ανταπόκρισης». «Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τους ασθενείς».

Αν και τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά, το έγγραφο είπε ξεκάθαρα: «Χρειάζεται μεγαλύτερη παρακολούθηση για να εκτιμηθεί η διάρκεια της ανταπόκρισης».

Η κλινική δοκιμή συνεχίζεται για την εγγραφή ασθενών με όγκους καρκίνου του ορθού με συγκεκριμένη γενετική σύνθεση, γνωστή ως ανεπάρκεια επιδιόρθωσης ασυμφωνίας MMRd, ανέφερε το δελτίο τύπου του Κέντρου Καρκίνου Memorial Sloan Kettering.

Το Κέντρο Καρκίνου εξετάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο η ντοταρλιμάμπη

μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει ασθενείς με άλλα είδη καρκίνου που έχουν επίσης όγκους με συγκεκριμένη γενετική σύνθεση, γνωστή ως ανεπάρκεια επιδιόρθωσης ασυμφωνίας MMRd, όπως καρκίνο του στομάχου, του προστάτη και του παγκρέατος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

6 βήματα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

Αυξάνονται τα ποσοστά του καρκίνου παχέως εντέρου προχωρημένου σταδίου σε νεότερους ενήλικες

Η απώλεια βάρους προστατεύει από τον καρκίνο παχέος εντέρου

Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει άμεσα καρκίνο, λέει μελέτη

Οι νεότεροι ενήλικες μπορεί να έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου σε απομακρυσμένο στάδιο, σύμφωνα με ερευνητές.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένας ακαταμάχητος συνδυασμός για την υγεία σας

Αβοκάντο και ντομάτες: Είναι ένας πραγματικός διατροφικός θησαυρός. Περιέχει μια πληθώρα ευεργετικών βιταμινών, μετάλλων, υγιών λιπαρών και φυτικών ινών, που συμβάλλουν σε διάφορες πτυχές της υγείας μας.

Μπορεί το επιπλέον αλάτι να βλάψει τα νεφρά σας;

Το να προσθέτεις πολύ αλάτι στη διατροφή σου δεν είναι καλό. Μια πρόσφατη μελέτη στο JAMA Network Open διαπίστωσε ότι η προσθήκη αλατιού στο φαγητό σας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο χρόνιας νεφρικής νόσου.

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς επηρεάζονται οι συγκοινωνίες την ημέρα της απεργίας;

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ελιές: Ένα θησαυροφυλάκιο ωφέλιμων συστατικών

Ελιές: Η κατανάλωση ελιών βοηθά στη βελτίωση της υγείας του εντέρου βελτιώνοντας την πέψη, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Νέα ανοσοθεραπεία με βάση τα κύτταρα για το μελάνωμα

Το Siteman Cancer Center, που εδρεύει στο Barnes-Jewish Hospital και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις, είναι ένα από τα πρώτα κέντρα σε εθνικό επίπεδο που προσφέρει μια πρόσφατα εγκεκριμένη ανοσοθεραπεία με βάση τα κύτταρα που στοχεύει το μελάνωμα. Οι γιατροί θα χορηγήσουν θεραπεία με διηθητικά λεμφοκύτταρα (TIL) για τη θεραπεία […]