Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρκίνος του Πνεύμονα: Ο προσυμπτωματικός έλεγχος βρέθηκε ότι παρατείνει τη ζωή

Καρκίνος του Πνεύμονα: Ο προσυμπτωματικός έλεγχος βρέθηκε ότι παρατείνει τη ζωή

Οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε προσυμπτωματικό έλεγχο είχαν υψηλότερα ποσοστά πρώιμων διαγνώσεων (σταδίου Ι) σε σύγκριση με εκείνους που δεν έκαναν έλεγχο (52% έναντι 27%), χαμηλότερα ποσοστά θανάτου από οποιαδήποτε αιτία (49,8% έναντι 72,1%) και θάνατο από καρκίνο (41,0). % έναντι 70,3%) σε διάστημα πέντε ετών.

Καρκίνος του Πνεύμονα: Μεταξύ των Αμερικανών παλαιμάχων που διαγνώστηκαν με καρκίνο του πνεύμονα μέσω του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης «Υπηρεσία Υγείας Βετεράνων» (Veterans Health Administration) εκείνοι που υποβλήθηκαν σε προληπτικό έλεγχο πριν από τη διάγνωση είχαν περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με νόσο σε πρώιμο στάδιο και είχαν υψηλότερο ποσοστό ίασης από εκείνους που δεν είχαν ελεγχθεί. Τα ευρήματα προέρχονται από μια μελέτη παρατήρησης που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο στο Cancer.

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτων από καρκίνο παγκοσμίως και οι περισσότεροι ασθενείς διαγιγνώσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Η έγκαιρη ανίχνευση μέσω του προληπτικού ελέγχου θα μπορούσε να σώσει ζωές και οι τρέχουσες συστάσεις αναφέρουν ότι οι ενήλικες ηλικίας 50-80 ετών με ιστορικό καπνίσματος τουλάχιστον 20 ετών που καπνίζουν ή έχουν κόψει το κάπνισμα τα τελευταία 15 χρόνια θα πρέπει να υποβάλλονται σε ετήσιες απεικονιστικές εξετάσεις για καρκίνο του πνεύμονα. Αυτός ο προσυμπτωματικός έλεγχος έχει αποδειχθεί ότι είναι ωφέλιμος σε κλινικές δοκιμές, αλλά υπάρχουν περιορισμένα δεδομένα σχετικά με την πραγματική αποτελεσματικότητα του προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του πνεύμονα. Για τη διερεύνηση, οι ερευνητές αξιολόγησαν τον αντίκτυπο του προσυμπτωματικού ελέγχου μεταξύ ασθενών στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Διοίκησης Υγείας Βετεράνων που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα από το 2011 έως το 2018. Μεταξύ 57.919 ατόμων που διαγνώστηκαν με καρκίνο του πνεύμονα, 2.167 (3,9%) υποβλήθηκαν σε προληπτικό έλεγχο πριν από τη διάγνωση.

Οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε προσυμπτωματικό έλεγχο είχαν υψηλότερα ποσοστά πρώιμων διαγνώσεων (σταδίου Ι) σε σύγκριση με εκείνους που δεν έκαναν έλεγχο (52% έναντι 27%), χαμηλότερα ποσοστά θανάτου από οποιαδήποτε αιτία (49,8% έναντι 72,1%) και θάνατο από καρκίνο (41,0). % έναντι 70,3%) σε διάστημα πέντε ετών. «Είναι απίστευτο να βλέπουμε πώς αφοσιωμένες εθνικές προσπάθειες για την αύξηση του προσυμπτωματικού ελέγχου καρκίνου του πνεύμονα από το Πρόγραμμα Ογκολογίας Ακριβείας Πνεύμονα μπορούν να οδηγήσουν σε ουσιαστικές βελτιώσεις στα αποτελέσματα του καρκίνου του πνεύμονα», δήλωσε ο συν-ανταποκριτής συγγραφέας Michael Green, MD, Ph.D., του Πανεπιστημίου του Michigan και το Σύστημα Υγειονομικής Περίθαλψης των Βετεράνων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ζωτικής σημασίας ο προσυμπτωματικός έλεγχος

Τακτική ενημέρωση κοινού για την παγκόσμια ημέρα διακοπής καπνίσματος

ΚΕΦΙ: Ημερίδα "Δεν καπνίζω .. επιλέγω την ζωή" στις 30 Μαΐου

Ποια είναι η σχέση μεταξύ αμιάντου και καρκίνου του πνεύμονα; 

Καρκίνος του πνεύμονα: Πρόληψη και εξελίξεις στη θεραπεία  

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προειδοποιητικά σημάδια φραγμένων αρτηριών στα πόδια και τα πόδια τη νύχτα

Φραγμένες αρτηρίες: Τα προειδοποιητικά σημάδια απόφραξης των αρτηριών στα πόδια μπορεί να εκδηλωθούν διαφορετικά κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω μειωμένης ροής αίματος και αλλαγών στη θέση του σώματος.

Ενισχύστε τον εγκέφαλό σας, τις αρθρώσεις, το ανοσοποιητικό με αντιοξειδωτικά, ωμέγα-3, βιταμίνες

Λειτουργικές τροφές: Τα λειτουργικά τρόφιμα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή λόγω της ικανότητάς τους να παρέχουν οφέλη για την υγεία πέρα ​​από τη βασική διατροφή.

Οφθαλμικό σύνδρομο που προκαλείται από τη θερμότητα

Μάτια θερμοκρασία: Το οφθαλμικό σύνδρομο που προκαλείται από τη θερμότητα (HIOS) είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από δυσφορία στα μάτια και βλάβες που προκύπτουν από παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες.

Close Icon