ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ισραήλ Εμβολιασμός: Γιατί αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση

Ισραήλ Εμβολιασμός: Γιατί αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση

Ισραήλ Εμβολιασμός: Γιατί αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Τα κρούσματα COVID- 19 και οι νοσηλείες πέφτουν μεταξύ των εμβολιασμένων ηλικιακών ομάδων στο Ισραήλ, γεγονός που μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι η εκστρατεία ταχείας εμβολιασμού του έθνους λειτουργεί.

Η εκστρατεία εμβολιασμού του Ισραήλ ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου, δίνοντας προτεραιότητα σε επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, άτομα με υψηλού κινδύνου παθήσεις και ενήλικες 60 ετών ή μεγαλύτερους. Στις 10 Ιανουαρίου, ξεκίνησαν οι δεύτερες δόσεις για αυτές τις ομάδες, και από την Φεβ. 6, το 30% του συνολικού πληθυσμού του Ισραήλ- το 80% των ατόμων 60 ετών και άνω-είχε λάβει 2 δόσεις του εμβολίου.

Σήμερα, το 32% του πληθυσμού του Ισραήλ είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Συγκριτικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμβολιάσει πλήρως το 5% περίπου του πληθυσμού τους. Για να εξεταστούν οι επιπτώσεις των εκτεταμένων εμβολιασμών μεταξύ των παλαιότερων Ισραηλινών, ερευνητές από το Ινστιτούτο Επιστημών του Weizmann, το Πανεπιστήμιο του Τελ-Αβίβ ανέλυσαν δεδομένα του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ σχετικά με τις νοσηλείες και τις εξετάσεις PCR από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι λοιμώξεις μειώθηκαν μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν πιο εντυπωσιακό μεταξύ των ευρέως εμβολιασμένων ομάδων — άτομα 60 ετών ή μεγαλύτερα.

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν το αποκορύφωμα των λοιμώξεων από COVID- 19 στα μέσα Ιανουαρίου, τα κρούσματα μεταξύ αυτών των 60 και μεγαλύτερων έπεσαν 66%. Το Ισραήλ βρίσκεται πάνω, με 78 δόσεις ανά 100 άτομα, σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες είναι 16,7 δόσεις ανά 100 άτομα”, δήλωσε ο Δρ. Άντονι Φάουτσι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Λευκού Οίκου. Οι νοσηλείες μειώθηκαν επίσης κατά 57% στην ομάδα των εμβολιασμένων 60 ετών και άνω. Στον ορίζοντα βρίσκεται και πρόσθετη έρευνα από το μεγαλύτερο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης του Ισραήλ, την Clalit, η οποία διεξάγει μελέτη σε 600.000 ανθρώπους που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer.

Τι μπορεί να μάθει o κόσμος από την ταχεία κυκλοφορία εμβολίου στο κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι οικονομικές ανισότητες στον εμβολιασμό της ανθρωπότητας καλά κρατούν

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έχει αποτελεσματικότητα 85% μετά την 1η δόση

Επιφυλακτικό το Ισραήλ στην άρση του lockdown παρά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η COVID-19 μπορεί να επηρεάσει τη συστολή της καρδιάς

Κορωνοϊός καρδιά: Η μελέτη αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο ο κορωνοϊός μολύνει την καρδιά, μοντέλα βλάβης των ιστών μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη πιθανών θεραπειών.

Προσθέστε πνευματικότητα στη σεξουαλική σας ζωή

Σεξ Πνευματικότητα: Για πολλούς ανθρώπους, το σεξ έχει διαφορετικούς σκοπούς. Στην επιφάνεια, προσφέρει φυσική ευχαρίστηση και απελευθέρωση, αλλά δεν κάνει μόνο αυτό. Το σεξ μπορεί επίσης να βοηθήσει τους συντρόφους να συνδεθούν συναισθηματικά, δημιουργώντας οικειότητα και εμπιστοσύνη. Μερικοί άνθρωποι προχωρούν ακόμη ένα βήμα παραπέρα, και βλέπουν το σεξ όχι μόνο ως σωματική και συναισθηματική εμπειρία, αλλά και ως πνευματική αναζήτηση και πληρότητα.

Εξημερώστε την κατάθλιψη, στρέφοντας την προσοχή σας προς τα μέσα

Αυτοφροντίδα Ψυχική υγεία: Όταν προσπαθείτε να εξημερώσετε την κατάθλιψη, μερικές φορές βοηθά να στρέψετε την προσοχή σας προς τα μέσα. Ακόμα κι αν ακολουθείτε ήδη θεραπεία με φάρμακα και λαμβάνετε υποστήριξη από ειδικούς ψυχικής υγείας, η φροντίδα του εσωτερικού σας εαυτού μπορεί να ανυψώσει το πνεύμα σας και να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα τα συναισθήματά σας. Τα πάντα, από το διαλογισμό μέχρι την απλή διασκέδαση μπορεί να είναι μέρος του σχεδίου.

Το κλειδί για μια ευτυχισμένη σχέση

Διαπροσωπικές σχέσεις: Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τη σημασία που έχει η σύνδεση της αγάπης και της φροντίδας του σημαντικού άλλου με την επιλογή της έκφρασης αυτών των συναισθημάτων και ποιοτήτων μέσα στη σχέση. Με άλλα λόγια, δεν αρκεί να αγαπάμε τους άλλους, αλλά πρέπει να μάθουμε να εκφράζουμε ικανοποιητικά την αγάπη μας προς εκείνους. Και τούτο διότι, οι άνθρωποι δεν ξέρουμε ότι μας αγαπούν ή μας εκτιμούν, εκτός εάν οι σημαντικοί μας άλλοι μας το κοινοποιούν και μας το υπενθυμίζουν τακτικά.

Τα θαλάσσια φύκια μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς με σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Θάλασσα Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Μπορούν τα θαλάσσια φύκια να βοηθήσουν το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα; Οι ασθενείς που συμμετείχαν σε μια μικρή μελέτη λένε ότι μπορούν. Ένα φυτικό συμπλήρωμα που περιέχει εκχύλισμα θαλάσσιων φυκών μειώνει τον πόνο που συνοδεύει το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Διατροφής.

Αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί στο Ισραήλ - Ξεπέρασαν τις 800.000 οι μολύνσεις

Το υπ. Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.734 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 801.461.