ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ισραήλ Covid: Το φάρμακο της ισραηλινής εταιρείας δείχνει πολλά υποσχόμενο για τη θεραπεία της λοίμωξης στο τελευταίο στάδιο

Ισραήλ Covid: Το φάρμακο της ισραηλινής εταιρείας δείχνει πολλά υποσχόμενο για τη θεραπεία της λοίμωξης στο τελευταίο στάδιο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bonus BioGroup, Shai Meretzki, δήλωσε στο Fox News ότι ήταν «πολύ χαρούμενος που σε λιγότερο από 18 μήνες μπορέσαμε να αναπτύξουμε μια νέα διαθέσιμη θεραπεία για όλους εκείνους τους σοβαρούς ασθενείς που μέχρι τώρα δεν είχαν λύση».

Ισραήλ Covid: Μια ισραηλινή δημόσια εταιρεία λέει ότι ανέπτυξε τη “μόνη θεραπεία για το τελευταίο στάδιο της COVID” και είπε ότι τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής φάσης ΙΙ, που αποκαλύφθηκαν πρώτα στο Fox News, αποκάλυψαν ότι ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές περιπτώσεις COVID-19 είχαν ποσοστό επιβίωσης 94% μετά τη θεραπεία με το φάρμακο.

Η κυτταρική θεραπεία MesenCure της ισραηλινής εταιρείας βιοτεχνολογίας Bonus BioGroup χορηγήθηκε σε 50 νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19 που έπασχαν από απειλητική για τη ζωή πνευμονία και αναπνευστική δυσχέρεια, είπε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι 47 από αυτούς τους ασθενείς είχαν επιβιώσει.

«Αυτά είναι τα πιο σημαντικά κλινικά αποτελέσματα που παρουσιάζονται σήμερα για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρή COVID-19», δήλωσε ο Δρ Tomer Bronshtein, επικεφαλής της έρευνας της Bonus BioGroup Ltd., σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Fox News.

Ο Bronshtein είπε ότι η κλινική δοκιμή φάσης ΙΙ, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα και έλαβε χώρα σε πολλά ιατρικά κέντρα στο Ισραήλ, αποκάλυψε ότι το MesenCure μπορεί να «σώσει τρία στα τέσσερα άτομα που κινδυνεύουν να πεθάνουν» και «μπορεί να μειώσει τη διάρκεια παραμονής τους στο νοσοκομείο κατά το ήμισυ. .” Είπε ότι «θα επιταχύνει την επούλωσή τους με τρόπο που θα προκαλέσει λιγότερη μόνιμη βλάβη στους ιστούς και θα μειώσει τον κίνδυνο για «μακροχρόνια COVID»».

Κυτταρική θεραπεία MesenCure της Ισραηλινής εταιρείας βιοτεχνολογίας Bonus BioGroup Κυτταρική θεραπεία MesenCure της Ισραηλινής εταιρείας βιοτεχνολογίας Bonus BioGroup (Bonus BioGroup)

Η εταιρεία σημείωσε ότι για κάθε έναν από τους πρώτους 30 συμμετέχοντες στην κλινική δοκιμή, δύο ασθενείς, που έπασχαν επίσης από σοβαρά περιστατικά, με παρόμοιες ηλικίες και συννοσηρότητες, επιλέχθηκαν στην «ομάδα ελέγχου», η οποία δεν έλαβε το MesenCure.

Μετά την ανάλυση των δεδομένων, η εταιρεία διαπίστωσε ότι το Mesencure μείωσε περίπου το 70% της θνησιμότητας των ασθενών με σοβαρή COVID-19 σε σύγκριση με τη θνησιμότητα στην ομάδα που δεν έλαβε το φάρμακο. Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι περίπου οι μισοί από τους ασθενείς με σοβαρά κρούσματα COVID-19 που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το φάρμακο πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο έως και μία ημέρα μετά το τέλος της θεραπείας. «Το MesenCure είναι ένα φάρμακο που παράγεται από ζωντανά κύτταρα», εξήγησε ο Bronshtein, σημειώνοντας ότι τα κύτταρα «εγχέονται στον ασθενή» και μόλις τα κύτταρα «φτάσουν στους πνεύμονές τους, γεμίζουν τη φλεγμονή και αρχίζουν να εκκρίνουν μόρια και ενώσεις που καταπραΰνουν αυτήν τη φλεγμονή».

Η μελέτη MesenCure διαπίστωσε ότι σχεδόν όλοι οι ασθενείς με COVID-19 που έλαβαν το φάρμακο επέζησαν. Ο Bronshtein σημείωσε ότι μειώνει επίσης την πνευμονία και το οίδημα, κάτι που βοηθά τους ασθενείς «να μπορούν να αναπνέουν». «Παράλληλα, [τα κύτταρα] βελτιώνουν επίσης αυτό που ονομάζεται καταιγίδα κυτοκινών, που είναι η υπεράνοση αντίδραση που επιδεινώνεται στην COVID 19», πρόσθεσε.

Το Bonus BioGroup υποστήριξε ότι είναι «αναγκαίο να παρέχεται μια θεραπευτική επιλογή για νοσηλευόμενους, σοβαρούς ασθενείς με COVID-19», στους οποίους «τα εμβόλια μειώνουν, αλλά δεν προλαμβάνουν πλήρως τη μόλυνση από την COVID-19 και τη σοβαρή ασθένεια, όπως συμβαίνει και με τα φάρμακα που έχουν σχεδιαστεί για -κατ’ οίκον θεραπεία της ήπιας COVID-19 που μπορεί να μειώσει, αλλά όχι να αποτρέψει τη νοσηλεία και τη σοβαρή ασθένεια.”

«Έχουμε ένα φάρμακο που λειτουργεί και θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε σωστά», είπε ο Bronshtein στο Fox News, προσθέτοντας ότι προς το παρόν το MesenCure είναι διαθέσιμο μόνο σε ασθενείς με COVID-19 που υποφέρουν από σοβαρή λοίμωξη μέσω συμπονετικής χρήσης στο Ισραήλ. Η Bonus BioGroup έχει ζητήσει έγκριση έκτακτης χρήσης για το φάρμακο στο Ισραήλ.

Η Jerusalem Post ανέφερε τον Αύγουστο ότι το Υπουργείο Υγείας είχε εγκρίνει την εκτεταμένη χρήση του MesenCure, το οποίο βοήθησε 15 από τους 17 ασθενείς με σοβαρά κρούσματα COVID-19 να απεγκλωβιστούν από ισραηλινό νοσοκομείο μία ημέρα μετά τη λήψη της τελικής τους δόσης.

Μετά τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής φάσης ΙΙ, ο Bronshtein είπε ότι η Bonus BioGroup αναζητά τώρα έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης ξεκινώντας από το Ισραήλ.

Η εταιρεία συνεχίζει επίσης να εκτελεί μελέτες φάσης ΙΙΙ. «Ελπίζουμε ότι αφού λάβουμε την έγκριση στο Ισραήλ, θα γίνει πιο εύκολα αποδεκτή στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη», δήλωσε ο Μπρονστάιν στο Fox News.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bonus BioGroup, Shai Meretzki, δήλωσε στο Fox News ότι ήταν «πολύ χαρούμενος που σε λιγότερο από 18 μήνες μπορέσαμε να αναπτύξουμε μια νέα διαθέσιμη θεραπεία για όλους εκείνους τους σοβαρούς ασθενείς που μέχρι τώρα δεν είχαν λύση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φάρμακο της covid-19 από το Ισραήλ

Έπεσαν οι υπογραφές για την αγορά 8.000.000 εμβολιων μεταξύ Ισραήλ και Phizer

Θεραπευτικές εξελίξεις Κορωνοιός: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πορεία της πανδημίας

Η ELPEN στηρίζει την κλινική έρευνα για το ισραηλινό φάρμακο κατά της COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μαγειρέψτε πάπια με μήλο και καταπλήξτε τα πλήθη

Πάπια με μήλο: Η πάπια είναι ένα από τα πιο νόστιμα κρέατα. Το κρέας της είναι ελαφρώς λιπαρό και κοκκινωπό, αλλά πάρα πολύ γευστικό, ενώ σε συνδυασμό με φρούτα, η γεύση της απογειώνεται.

Η τακτική άσκηση είναι ευεργετική κατά της πνευμονίας

Πνευμονία άσκηση: Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ασκούνταν τακτικά είχαν χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν πνευμονία και να πεθάνουν από αυτήν, σε σύγκριση με όσους ήταν λιγότερο δραστήριοι.

Η νέα παραλλαγή Όμικρον φέρνει κατάθλιψη και αίσθημα απόγνωσης σε όλους

Όμικρον ψυχική υγεία: Αν και τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έδωσαν την υπόσχεση μιας ανάκαμψης, η παραλλαγή Όμικρον από την Μποτσουάνα επηρεάζει και πάλι ολόκληρο τον κόσμο σε σχέση με την ψυχική υγεία,

20% περισσότερες γυναίκες στις ΗΠΑ επέλεξαν τον τοκετό στο σπίτι το 2020

ΗΠΑ τοκετός στο σπίτι: Ο αριθμός των γεννήσεων στο σπίτι αυξήθηκε κατά σχεδόν 20% από 38.000 το 2019 σε περισσότερες από 45.000 το 2020, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας ανάλυσης που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Μύθοι γύρω από τα σνακ, οι οποίοι μπορεί να σας μπερδεύουν και να σας οδηγούν σε λάθος διατροφικές επιλογές

Προτιμήστε ανάλατους ξηρούς καρπούς, έτσι ώστε να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με νάτριο, που αυξάνει την πίεση, και μην ξεχνάτε να περιορίζεστε στην ποσότητα της μιας χούφτας.

Το Viagra μπορεί να είναι πολλά υποσχόμενο φάρμακο για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μελέτη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ερευνητές προβλέπουν ότι η προσέγγισή τους θα εφαρμοστεί για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας ανακάλυψης φαρμάκων σε άλλες εκφυλιστικές νευρολογικές ασθένειες όπως η νόσος του Πάρκινσον και η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), γνωστή και ως νόσος του Lou Gehrig.

Οι δείκτες λιπιδίων στο αίμα προβλέπουν καρδιαγγειακά επεισόδια 20 χρόνια πριν

Υγεία καρδιάς: Οι ερευνητές εξέτασαν πρόσφατα εάν οι αναλογίες δύο μεταφορέων λιπιδίων στο αίμα μπορούν να προβλέψουν καρδιαγγειακά συμβάντα. Οι μεταφορείς λιπιδίων που μας ενδιαφέρουν ονομάζονται απολιποπρωτεΐνη Β (apoB) και απολιποπρωτεΐνη Α-1 (apoB1). Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι έχουν τα υψηλότερα επίπεδα apoB και τα χαμηλότερα επίπεδα apoA-1 έχουν σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα από εκείνους με χαμηλότερες αναλογίες apoB προς apoA-1. Οι ερευνητές λένε ότι οι μελλοντικές κατευθυντήριες γραμμές που υπογραμμίζουν τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους λόγους apoB/apoA-1.

Τα κοχλιακά εμφυτεύματα οδηγούν σε περαιτέρω απώλεια ακοής;

Κοχλιακά εμφυτεύματα: Το κοχλιακό εμφύτευμα επιτρέπει στους περισσότερους υποψηφίους να βελτιώσουν τρομερά την αντίληψη της ομιλίας σε σύγκριση με την ακοή τους (πριν), παρά την πιθανή παρουσία νέου σχηματισμού οστού.