ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ηπατική Νόσος: Το παγκόσμιο μυστήριο ξέσπασμα ηπατίτιδας εξαπλώνεται στην Ασία και τον Καναδά

Ηπατική Νόσος: Το παγκόσμιο μυστήριο ξέσπασμα ηπατίτιδας εξαπλώνεται στην Ασία και τον Καναδά

Γενικά πιστεύεται ότι ο αδενοϊός τύπου 41 δεν είναι γνωστό ότι είναι αιτία ηπατίτιδας σε κατά τα άλλα υγιή παιδιά. Και αυτός είναι ο λόγος που όλη αυτή η παγκόσμια επιδημία είναι τόσο περίεργη.

Ηπατική Νόσος: Το παγκόσμιο μυστήριο ξέσπασμα ηπατίτιδας εξαπλώνεται στην Ασία και τον Καναδά Μια μυστηριώδης ηπατική νόσος που έχει μολύνει παιδιά σε πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο έφτασε στην Ασία και τον Καναδά. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), έως τις 23 Απριλίου, έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 169 κρούσματα οξείας ηπατίτιδας άγνωστης προέλευσης από 11 χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του ΠΟΥ και από μία χώρα στην Περιφέρεια του ΠΟΥ της Αμερικής.

Τα κρούσματα είναι ηλικίας 1 μηνός έως 16 ετών.

Δεκαεπτά παιδιά (περίπου 10 τοις εκατό) χρειάστηκαν μεταμόσχευση ήπατος και τουλάχιστον ένας θάνατος έχει αναφερθεί.

Το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων, 114, έχουν εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από την Τρίτη, 26 Απριλίου, αναφέρθηκε ένα κρούσμα στην Ιαπωνία σε ένα παιδί που είχε βγει αρνητικό για αδενοϊό –μια πιθανή αιτία που διερευνάται παγκοσμίως– και Covid-19, σύμφωνα με τη The Guardian. Ο ασθενής δεν είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διερευνά αναφορές για σοβαρή οξεία ηπατίτιδα άγνωστης προέλευσης σε μικρά παιδιά.

Δεν αποκάλυψε τον αριθμό των κρουσμάτων ή την τοποθεσία τους.

«Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας του Καναδά είναι ενήμερος για αναφορές σοβαρής οξείας ηπατίτιδας άγνωστης προέλευσης σε μικρά παιδιά στον Καναδά», ανέφερε το τμήμα σε δήλωση την Τρίτη, απαντώντας σε ερωτήσεις του CBC News.

«Αυτά διερευνώνται περαιτέρω για να διαπιστωθεί εάν σχετίζονται με κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Καθώς η έρευνα εξελίσσεται, θα ενημερώνουμε ανάλογα το κοινό». Την Τρίτη, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) δημοσίευσε μια ακόμη υψηλότερη εκτίμηση για σχεδόν 200 κρούσματα σε παιδιά σε όλον τον κόσμο.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν εντοπίσει περισσότερες από δώδεκα περιπτώσεις σε πολλές πολιτείες. Το CDC έχει μια συμβουλή υγείας για να ειδοποιήσει τους κλινικούς ιατρούς των ΗΠΑ που μπορεί να συναντήσουν παιδιατρικούς ασθενείς με ηπατίτιδα άγνωστης αιτιολογίας να εξετάσουν το ενδεχόμενο εξέτασης αδενοϊού και να ζητήσουν την αναφορά τέτοιων περιπτώσεων στις κρατικές αρχές δημόσιας υγείας και στο CDC.

Αδενοϊική επιπεφυκίτιδα, που συνήθως ονομάζεται “ροζ μάτι”.

Ένας αδενοϊός μπορεί να είναι μια πιθανή αιτία

Η ηπατίτιδα προκαλείται συνήθως από έναν από τους πολλούς μεταδοτικούς ιούς ηπατίτιδας, αλλά αυτοί δεν έχουν βρεθεί στα προσβεβλημένα παιδιά.

Ο ίκτερος, η διάρροια και ο κοιλιακός πόνος είναι μεταξύ των αναφερόμενων συμπτωμάτων.

Ενώ ο αδενοϊός είναι επί του παρόντος μια υπόθεση ως η υποκείμενη αιτία, δεν εξηγεί πλήρως τη σοβαρότητα της κλινικής εικόνας.

Η μόλυνση με αδενοϊό τύπου 41, τον εμπλεκόμενο τύπο αδενοϊού, δεν είχε προηγουμένως συνδεθεί με τέτοια κλινική παρουσίαση. Οι αδενοϊοί είναι κοινοί ιοί που συνήθως προκαλούν αυτοπεριοριζόμενες λοιμώξεις. Μεταδίδονται από άτομο σε άτομο και συνήθως προκαλούν αναπνευστικές ασθένειες, αλλά ανάλογα με τον τύπο, μπορούν επίσης να προκαλέσουν άλλες ασθένειες όπως γαστρεντερίτιδα, επιπεφυκίτιδα (ροζ μάτι) και κυστίτιδα (λοίμωξη της ουροδόχου κύστης).

Υπάρχουν στην πραγματικότητα περισσότεροι από 50 τύποι αδενοϊών που μπορούν να επηρεάσουν τον άνθρωπο και ο τύπος αδενοϊού 41 συνήθως εμφανίζεται ως διάρροια, έμετος και πυρετός, συχνά συνοδευόμενος από αναπνευστικά συμπτώματα.

Γενικά πιστεύεται ότι ο αδενοϊός τύπου 41 δεν είναι γνωστό ότι είναι αιτία ηπατίτιδας σε κατά τα άλλα υγιή παιδιά. Και αυτός είναι ο λόγος που όλη αυτή η παγκόσμια επιδημία είναι τόσο περίεργη.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να διερευνηθούν, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης ευαισθησίας μεταξύ των μικρών παιδιών μετά από χαμηλότερο επίπεδο κυκλοφορίας του αδενοϊού κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, καθώς και της πιθανής εμφάνισης ενός νέου αδενοϊού. Ο ιός πίσω από την COVID-19, ο SARS-CoV-2, εντοπίστηκε επίσης σε 20 περιπτώσεις από αυτές που δοκιμάστηκαν — ενώ 18 από τους νεαρούς ασθενείς με ηπατίτιδα είχαν μολυνθεί και από τους δύο ιούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι γιατροί στο Η.Β πιστεύουν ότι τα παιδιά νοσούν από ηπατίτιδα εξαιτίας του εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος κατά τη διάρκεια του lockdown

Γκάγκα για παιδική ηπατίτιδα: Σε πλήρη ετοιμότητα οι υγειονομικές αρχές

Μαγιορκίνης: Εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή η οξεία ηπατίτιδα παιδιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κλιματική αλλαγή είναι πιθανό να μειώσει την ποσότητα του ύπνου ετησίως

Ποιότητα ύπνου: Στην τρέχουσα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπό κανονικές συνήθειες διαβίωσης, οι άνθρωποι φαίνονται πολύ καλύτεροι στο να προσαρμόζονται σε ψυχρότερες εξωτερικές θερμοκρασίες από ό,τι πιο ζεστές συνθήκες.

8 παράξενα αίτια που μπορούν να ανεβάσουν την αρτηριακή σας πίεση

Υπέρταση: Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένα από τα πιο ανησυχητικά ζητήματα υγείας σε όλο τον κόσμο και μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους, όπως η παχυσαρκία, το στρες και ο διαβήτης μεταξύ άλλων.

Νέα θεραπεία για το σύνδρομο Allan Herndon Dudley

Σύνδρομο Allan Herndon Dudley: Οι γονιδιακές θεραπείες είναι ένας πολλά υποσχόμενος νέος τρόπος για τη θεραπεία αναπτυξιακών νευρολογικών διαταραχών, όπως το AHDS, παράγοντας την πρωτεΐνη MCT8.

Καιρός να εμπιστευτείτε τις αισθήσεις σας και να μαγειρέψετε!

Διαισθητική μαγειρική: Μην δεσμεύεστε από την αλληλουχία βημάτων μιας συνταγής, ούτε από την στείρα αναπαραγωγή υλικών. Προσαρμόστε κάθε πιάτο στα γούστα σας, έχοντας εμπιστοσύνη στις αισθήσεις σας!

Νόστιμο σάντουιτς για τη δουλειά

Σνακ: Φτιάξτε ένα νόστιμο, υγιεινό και vegan σνακ για την εργασία σας ή τη βόλτα σας. Γνωρίστε πώς να τρώτε υγιεινά, χωρίς να στερείστε τις λαχταριστές γεύσεις.

Νέα στοιχεία για την καταπολέμηση των θανατηφόρων βακτηρίων

Βακτηριακές λοιμώξεις: Η ομάδα ανακάλυψε ότι το Clostridium septicum μπορεί να σκοτώσει γρήγορα τα κύτταρα απελευθερώνοντας μια τοξίνη που δρα σαν σφυρί ανοίγοντας τρύπες στην επιφάνεια του κυττάρου.

6 Tips για να κάνετε σεξ μετά τον τοκετό

Σεξ και τοκετός: Οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται να έρθουν σε επαφή με τον σύζυγό τους μετά τον τοκετό. Διαβάστε τα tips που σας δίνουμε και απολαύστε τη σεξουαλική σας δραστηριότητα.