ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΗΠΑ Κορωνοϊός: Οι εβδομαδιαίοι θάνατοι μειώθηκαν σε νέα χαμηλά επίπεδα

ΗΠΑ Κορωνοϊός: Οι εβδομαδιαίοι θάνατοι μειώθηκαν σε νέα χαμηλά επίπεδα

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι έχουν τους περισσότερους θανάτους από κορωνοϊούς παγκοσμίως.

ΗΠΑ Κορωνοϊός: Οι θάνατοι από κορωνοϊούς στις ΗΠΑ έφτασαν τους 600.000 καθώς οι εβδομαδιαίοι θάνατοι μειώθηκαν σε νέα χαμηλά επίπεδα. Το ορόσημο έρχεται καθώς οι εβδομαδιαίοι θάνατοι μειώνονται στα χαμηλά που δεν φαίνονται από τον Μάρτιο του 2020 και περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες εμβολιάζονται πλήρως. Οι ΗΠΑ κατέγραψαν ένα ζοφερό ορόσημο την Τρίτη με περισσότερους από 600.000 θανάτους που αποδίδονται στον κορωνοϊό, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Ωστόσο, οι ειδήσεις έρχονται καθώς οι εβδομαδιαίοι θάνατοι έχουν μειωθεί σε χαμηλά επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από νωρίς στην πανδημία.

Τα τελευταία στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δείχνουν έναν επταήμερο με κινούμενο μέσο όρο περίπου 330 θανάτων, στοιχεία που δεν έχουν δει από τον Μάρτιο του 2020. Υπεύθυνοι υγείας αποδίδουν την πτώση των θανάτων σε σημαντικό ποσοστό του εμβολιασμένου πληθυσμού της χώρας.

Σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία, το 54% των ενηλίκων είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ το 64,5% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι ένα σαρωτικό ποσοστό ενηλίκων άνω των 65 ετών προστατεύεται από την COVID-19, με περισσότερα από τα τρία τέταρτα εμβολιασμένα. “Πλησιάζουμε σε ένα θλιβερό ορόσημο, σχεδόν 600.000 απώλειες ζωών εξαιτίας της COVID-19 στην Αμερική”, δήλωσε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες νωρίτερα τη Δευτέρα.

«Η καρδιά μου πηγαίνει σε όλους εκείνους που έχουν χάσει έναν αγαπημένο. Ξέρω ότι η μαύρη τρύπα που φαίνεται να σε καταναλώνει, γεμίζει το στήθος σου όταν χάνεις κάποιον από κοντά σου που λάτρευες»

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχίζω να λέω στην Αμερική, εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, εμβολιαστείτε. Εμβολιαστείτε το συντομότερο δυνατό”, είπε ο Μπάιντεν. Η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια των CDC, σημείωσε σε ενημέρωση COVID-19 του Λευκού Οίκου στις 8 Ιουνίου ότι τα κρούσματα μειώθηκαν κατά σχεδόν 30% σε σχέση με τον προηγούμενο μέσο όρο των επτά ημερών, με τον πιο πρόσφατο μέσο όρο επτά ημερών να καταγράφει 12.223 μολύνσεις.

Οι μολύνσεις δεν είχαν φτάσει κάτω από τα 15.000, σημάδια από τον Μάρτιο του 2020, ενώ οι νοσηλείες μειώθηκαν κατά 23% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

“Μου δίνει τόση ελπίδα να αναφέρω αυτές τις μειώσεις σε περιπτώσεις, νοσηλείας και θανάτων”, δήλωσε η Walensky. “Είναι εν μέρει αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να εμβολιάσουμε τόσους πολλούς Αμερικανούς”.

Ωστόσο, ενώ ο ρυθμός εμβολιασμού μειώθηκε σε χαμηλά επίπεδα μέχρι τον Ιούνιο – αφήνοντας τους υπαλλήλους που ενδιαφέρονται εν μέσω της ταχείας εξάπλωσης μιας εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής της Δέλτα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία – ο εξωφρενικός ρυθμός της χώρας για την καταγραφή των θανάτων έχει επίσης μειωθεί.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν 500.000 θανάτους κορωνοϊού τον Φεβρουάριο όταν εμβολιάστηκε περίπου το 5% του πληθυσμού της χώρας.

Αυτό το ορόσημο συνέβη λίγο περισσότερο από ένα μήνα αφού το έθνος ξεπέρασε τους 400.000 θανάτους που σχετίζονται με ιούς τον Ιανουάριο, σπάζοντας 300.000 λιγότερους από έναν μήνα πριν.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι έχουν τους περισσότερους θανάτους από κορωνοϊούς παγκοσμίως.

Η Ινδία κατατάσσεται στη συνέχεια με τουλάχιστον 374.300 θανάτους μετά από ένα θανατηφόρο κύμα που έσπασε μέσω του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, αν και αυτά τα στοιχεία πιστεύεται ότι είναι υποτιμημένα. Παρά τα σύνολα, το Περού ξεπερνά κατά πολύ οποιαδήποτε άλλη χώρα με τους 580,45 θανάτους ανά 100.000 πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων τόσο των υγιών όσο και των επιβεβαιωμένων μολυσμένων ατόμων.

Οι ΗΠΑ κατατάσσονται πέμπτες στους θανάτους ανά 100.000 πληθυσμούς, στους 182,72, μετά το Περού, τη Βραζιλία, την Κολομβία και την Αργεντινή (230,94, 190,26,189,91 αντίστοιχα), σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δραματική πτώση των κρουσμάτων και θανάτων covid στις ΗΠΑ

Πτώση κατά 81% του αριθμού νέων θανάτων και μείωση νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Αιχμές στα νεότερα δημογραφικά στοιχεία covid των ΗΠΑ όσον αφορά τα κρούσματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

"Κλειδιά" συμβατής διαχείρισης του στρες

Δεν παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά. Ένα ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα, ειδικά αν είστε ευαίσθητοι, αλλά να θυμάστε πως όταν οι άλλοι σας εκφράζουν θυμό, συνήθως δεν αφορά άμεσα εσάς, αλλά κάτι το οποίο ταλαιπωρεί εκείνους προσωπικά.

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε σίδηρο

Στη νέα έρευνα σύμφωνα με τον Δρ Ζαχαρίου η ερευνητική ομάδα εστίασε σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά και όχι σε μια συγκεκριμένη διατροφή. Επρόκειτο για συστατικά που είτε συμβάλλουν στην αποβολή του πλεονάζοντος σιδήρου από τον εγκέφαλο είτε καταπολεμούν την επιβαρυντική του δράση.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Τα ποσοστά παχυσαρκίας ενηλίκων αυξάνονται, ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) την Τετάρτη

Η παχυσαρκία είναι μια κοινή, χρόνια ασθένεια που αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, καρδιακές παθήσεις, ορισμένους καρκίνους και επιδείνωση της ψυχικής υγείας, σημειώνουν τα CDC. Η παχυσαρκία αυξάνει επίσης τον κίνδυνο σοβαρής κρίσης της νόσου COVID-19 μετά από ιογενή λοίμωξη.

Η μείωση της ζάχαρης στα συσκευασμένα τρόφιμα θα μπορούσε να αποτρέψει 2,48 εκατ. καρδιαγγειακά νοσήματα

ΗΠΑ Μελέτη: Ένα νέο μοντέλο υγείας και οικονομίας δείχνει σαφώς γιατί είναι επιτακτικό οι παρασκευαστές τροφίμων να μειώσουν την ποσότητα της προστιθέμενης ζάχαρης στα προϊόντα τους.

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Πώς θα δείτε εάν είστε δικαιούχοι-Βήμα βήμα η διαδικασία της αίτησης

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).

Η κολύμβηση ως μέσο διαχείρισης των συναισθηματικών και ψυχικών προκλήσεων

Κολύμβηση: Το να είσαι ενεργός/η σωματικά έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία, όπως: βελτίωση της διάθεσης, αύξηση της αυτοεκτίμησης, μείωση του κινδύνου κατάθλιψης, επιβράδυνση της άνοιας και της γνωστικής παρακμής, βελτίωση του ύπνου και μείωση του άγχους.