ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΗΠΑ Κολοράντο: Η παραλλαγή Delta αντιπροσωπεύει το 40% των κρουσμάτων της πολιτείας

ΗΠΑ Κολοράντο: Η παραλλαγή Delta αντιπροσωπεύει το 40% των κρουσμάτων της πολιτείας

Σύμφωνα με τα κρατικά στοιχεία πάνω από 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Delta στο Κολοράντο ανακαλύφθηκαν στην Κομητεία στις αρχές Μαΐου.

ΗΠΑ Κολοράντο: Το Κολοράντο λέει ότι η παραλλαγή Delta αντιπροσωπεύει το 40% των κρουσμάτων της πολιτείας. Το Μισούρι έχει το υψηλότερο ποσοστό περιπτώσεων Delta, σύμφωνα με τα CDC. Αξιωματούχοι υγείας στο Κολοράντο έχουν προβλέψει ότι η παραλλαγή κορωνοϊού Delta είναι πιθανό να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος που θα κυκλοφορεί στην πολιτεία μετά από μια σταθερή αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες. Σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο επιδημιολόγος της πολιτείας δήλωσε ότι το στέλεχος αντιπροσωπεύει τώρα το 40% των κρουσμάτων του κράτους, ενώ σε εθνικό επίπεδο αντιπροσωπεύει περίπου το 20% των περιπτώσεων. Η Δρ. Ρέιτσελ Χέρλι είπε ότι το Κολοράντο είναι δεύτερο στις ΗΠΑ όσον αφορά τις υποθέσεις Delta, που πέφτουν μόνο πίσω από το Μισούρι.

«Έχουμε δει αυτό να αυξάνεται αρκετά γρήγορα στο Κολοράντο», είπε η Χέρλι. “Δεν προκαλεί έκπληξη γιατί αυτό που γνωρίζουμε για αυτήν την παραλλαγή είναι ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική από άλλα είδη παραλλαγών SARS-CoV-2.”

Η Herlihy και άλλοι αξιωματούχοι κάλεσαν τους κατοίκους του Κολοράντο που έχουν ήδη εμβολιαστεί να κάνουν τις λήψεις τους, αναφέροντας την παραλλαγή Delta ως κύρια πηγή ανησυχίας. Σημείωσε ότι τα δεδομένα που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο υποδηλώνουν μια πιο σοβαρή πορεία της νόσου σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή και διπλασιάζουν το ποσοστό νοσηλείας σε σύγκριση με τα στελέχη που είχαν προηγουμένως εντοπιστεί.

“Είναι πιο εύκολα εξαπλωμένη από άτομο σε άτομο που σημαίνει ότι εάν δεν έχετε εμβολιαστεί και εκτεθείτε στην παραλλαγή τώρα, οι πιθανότητές σας να μολυνθείτε είναι πολύ μεγαλύτερες τώρα από ότι ήταν νωρίτερα στην πανδημία”, δήλωσε η Χέρλι.

Το κράτος ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια εκστρατεία τηλεφωνικών μηνυμάτων και μηνυμάτων κειμένου σε κατοίκους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί καθώς πιέζουν για ευρύτερη προστασία σε ολόκληρη την περιοχή.

Σύμφωνα με τα κρατικά στοιχεία πάνω από 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Delta στο Κολοράντο ανακαλύφθηκαν στην Κομητεία στις αρχές Μαΐου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δεκαέξι πολιτείες των ΗΠΑ έχουν αναφέρει περισσότερα από 100.000 κρούσματα σε παιδιά

Το Κολοράντο επενδύει σε έργα τηλεϊατρικής και καινοτομίας λόγω πανδημίας

Το καινοτόμο πρόγραμμα εμβολιασμού COVID-19 της Ουάσιγκτον για κίνητρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία στη διακοπή του καπνίσματος

Διακοπή καπνίσματος γυναίκες: Νέα μελέτη αποδεικνύει πως οι γυναίκες ναι μεν καπνίζουν λιγότερο, αλλά παράλληλα δυσκολεύονται αρκετά να διακόψουν το κάπνισμα σε σχέση με τους άνδρες.

Ώρα για ύπνο: Tips ύπνου για όλη την οικογένεια

Ύπνος εφηβεία: Γιατί είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τιθασεύσει κανείς έναν έφηβο ως προς το πρόγραμμα ύπνου του; Δείτε πώς μπορούν ορισμένα tips να κάνουν τη διαφορά για όνειρα γλυκά!

Πρωινό χωρίς πολλούς υδατάνθρακες: Γίνεται; (Keto friendly edition)

Keto πρωινό συνταγές: Ιδέες για εύκολα και γρήγορα πρωινά, τα οποία μπορείτε να ετοιμάσετε μέσα σε ελάχιστα λεπτά χωρίς να σας γεμίσουν με κενές θερμίδες και υπερβολικούς υδατάνθρακες. Ενέργεια και γεύση για το πρωινό σας ξύπνημα!