ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η.Π.Α κορωνοϊός: Πάνω από 300.000 τα θύματα του φονικού ιού

Η.Π.Α κορωνοϊός: Πάνω από 300.000 τα θύματα του φονικού ιού

Η.Π.Α κορωνοϊός: Πάνω από 300.000 τα θύματα του φονικού ιού. Ένας θλιβερός αριθμός υπό οιεσδήποτε συνθήκες, αλλά ιδιαίτερα δεδομένης της ταχύτητας με την οποία ο ιός σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν 17.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ πέθαναν από COVID-19. Και με εκατοντάδες χιλιάδες νέες περιπτώσεις να αναφέρονται κάθε μέρα, ο αριθμός της επόμενης εβδομάδας μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερος. Για λίγο, τα ποσοστά θανάτου του COVID-19 στις Η.Π.Α. βελτιώθηκαν, ακόμα και όταν ο ιός συνέχισε να εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα. Σε εθνικό επίπεδο, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι πέθαιναν από COVID-19 κάθε μέρα αυτή την άνοιξη.

Κατά το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού, ο αριθμός μειώθηκε σε 1.000 ή λιγότερους την ημέρα. Από τότε, η τάση έχει αντιστραφεί και από τις 3:30 μ.μ. στις 14 Δεκεμβρίου, ο συνολικός αριθμός θανάτων είναι 300.267 σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Σε ένα νοσοκομειακό σύστημα της Νέας Υόρκης αυτή την άνοιξη, περίπου το 1/4 των ατόμων που νοσηλεύτηκαν με COVID-19 πέθαναν. Αλλά μέχρι τον Αύγουστο, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο αριθμός αυτός μειώθηκε στο 7%. Οι νέες θεραπείες και η καλύτερη κλινική γνώση μεταξύ των γιατρών έπαιξαν ασφαλώς ρόλο σε αυτή την πρόοδο. Τώρα, αυτή η πρόοδος αντιστρέφεται. Οι μετρήσεις των υποθέσεων έχουν αυξηθεί τόσο πολύ, που καταρρίπτουν προηγούμενα αρχεία, που νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα αγωνίζονται για άλλη μια φορά να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Στις 11 Δεκεμβρίου, 300 άνθρωποι στις ΗΠΑ πέθαναν από τον ιό.

Τα αρχεία για τους θανάτους από κορωνοϊό έχουν οριστεί και επαναφέρονται επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες. Κρίνοντας από τον τεράστιο αριθμό νέων υποθέσεων που καταγράφονται κάθε μέρα αυτό το μήνα, αυτός ο ζοφερός κύκλος θα συνεχιστεί. Στις 11 Δεκεμβρίου, 231.775 νέα κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν σε εθνικό επίπεδο, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ημέρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ούτε αυτό μπορεί να διαρκέσει πολύ. Οι Η.Π.Α. εξακολουθούν να ξεπερνούν την αύξηση σε περιπτώσεις και θανάτους που προβλέπονται μετά τις Ευχαριστίες, και ένα άλλο κύμα μπορεί να ακολουθήσει τις διακοπές του Δεκεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα μελέτη: Πόσο το ισχυρό ανοσοποιητικό σε ασθενείς με covid-19 μπορεί να είναι θανατηφόρο

Θετική στον κορωνοϊό η Έλεν ντε Τζένερις

Κορωνοϊός: Η Ευρώπη ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια κρούσματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τέξας: Άρση μέτρου αναγκαίας χρήσης μάσκας - Κανονική επαναλειτουργία αγορών

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Το Τέξας θα άρει το μέτρο για αναγκαία χρήση μάσκας και θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να ανοίξουν εκ νέου με πλήρη χωρητικότητα την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Greg Abbott. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το Τέξας 100%", δήλωσε ο ίδιος την Τρίτη (02/03). Ωστόσο, το κύμα των επαναλειτουργιών έχει θέσει τις πολιτειακές δοικήσεις σε αντίθεση με τη διοίκηση του Μπάιντεν και τα ανώτερα στελέχη δημόσιας υγείας, που αντέδρασαν με απογοήτευση στη χαλάρωση των μέτρων σε μια επισφαλή στιγμή στην πανδημία.

Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.Σηματοδοτείται μια νέα περίοδος για τα θέματα ισότητας των φύλων και αναδεικνύεται η ανάγκη για βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης.

Η συμβολή της Γυναίκας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σηματοδοτείται μια νέα περίοδος για τα θέματα ισότητας των φύλων και αναδεικνύεται η ανάγκη για βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης.

Σεξουαλική δυσλειτουργία: Ευθύνεται και το στρες;

Η εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας σε άνδρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και άρα -θεωρητικά τουλάχιστον- θα «έπρεπε» να απολαμβάνουν μια υγιή σεξουαλική ζωή, φέρνει στο φως πιο έντονα από ποτέ τις αιτίες του προβλήματος.

Αρνητικό ρεκόρ ανά την υφήλιο η πανδημία στην Βραζιλία

Η πανδημία COVID-19 έχει κοστίσει ήδη πολλές ανθρώπινες ζωές στη Βραζιλία, με αρνητικό ρεκόρ ανά την υφήλιο. Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας η χώρα μαστίζεται από μία νέα έξαρση του ιού, με μαζικούς θανάτους και το σύστημα υγείας στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Πώς κατασκευάζεται το κρέας στο εργαστήριο

Οι  ερευνητές χρησιμοποιούν τεχνικές που αναπτύχθηκαν για την αναγεννητική ιατρική, επιτυγχάνοντας την καλλιέργεια κομματιών κρέατος μεγέθους χιλιοστών, όπου η διάταξη των μυοσωλήνων είναι τέτοια που βοηθά στην προσομοίωση της αίσθησης του κρέατος.

Η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα έχει αντιγηραντική δράση

Η υγιής σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα καθώς τα χρόνια περνούν, μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε 5-8 χρόνια νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία υποστηρίζει ο ψυχολόγος Δρ. David Weeks από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.