ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Γιατροί ΗΠΑ: Προειδοποιούν για την πρόκληση του TikTok που περιλαμβάνει ψεύτικα piercing

Γιατροί ΗΠΑ: Προειδοποιούν για την πρόκληση του TikTok που περιλαμβάνει ψεύτικα piercing

Συνολικά, σύμφωνα με την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ, πολλά περιστατικά κατάποσης μαγνητών έχουν οδηγήσει σε χειρουργικές επεμβάσεις και η υπηρεσία συμβουλεύει την αναζήτηση άμεσης ιατρικής φροντίδας και παρακολούθησης συμπτωμάτων, όπως πόνο στο στομάχι, ναυτία, έμετο και διάρροια.

Γιατροί ΗΠΑ: Η πρόκληση περιλαμβάνει την τοποθέτηση δύο μαγνητών και στις δύο πλευρές της γλώσσας, δίνοντας την ψευδαίσθηση της διάτρησης της γλώσσας. Οι γιατροί προειδοποιούν για μια επικίνδυνη πρόκληση TikTok που περιλαμβάνει ψεύτικα τρυπήματα γλώσσας με μαγνητικές μπάλες, που λέγεται ότι ενέχουν θανατηφόρο κίνδυνο σε περίπτωση κατάποσης μαγνητών. “Προειδοποίηση: Οικογένειες, να γνωρίζετε μια πρόκληση TikTok όπου τα παιδιά προσποιούνται ότι έχουν τρυπήματα στη γλώσσα τοποθετώντας μαγνητικές μπάλες στη γλώσσα τους.” Το Cincinnati Childrens έγραψε σε ένα tweet.” Αυτό είναι δυνητικά θανατηφόρο εάν τα καταπιεί κατά λάθος.

“Επισκεφτείτε τους κινδύνους των μαγνητών υψηλής ισχύος και μιλήστε με τα παιδιά σας για τους κινδύνους.” “Δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος να έχετε μαγνήτες υψηλής ισχύος σε ένα σπίτι με παιδιά”, έγραψε ο Δρ. Μπράιαν Ρούντολφ.

Ο χρήστης του TikTok, Δρ. Karan Raj, προειδοποίησε ότι οι καταπιεσμένοι μαγνήτες μπορούν να συσσωρευτούν και να διακινδυνεύσουν να συμπιέσουν τα έντερα και να απειλήσουν τη ροή του αίματος. Προειδοποίησε επίσης ότι το ζήτημα μπορεί να είναι θανατηφόρο χωρίς χειρουργική επέμβαση εντέρου, προσθέτοντας ότι δύο παιδιά μεταφέρθηκαν σε χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης για την πρόκληση.

«Αυτό δεν είναι διασκεδαστικό», είπε ένας άλλος χρήστης, η Dr. Maha Hashim, οδοντίατρος στο Λονδίνο, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στην κοινωνική πλατφόρμα.

“Είναι πολύ, πολύ επικίνδυνο, μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή και μπορεί να καταλήξετε να κάνετε χειρουργική επέμβαση και ίσως να μην επιβιώσετε ακόμη και από τη χειρουργική επέμβαση, γι ‘αυτό προτρέπω όλους αυτούς τους νέους να αποφύγουν να τοποθετήσουν μαγνήτες στο στόμα με κίνδυνο κατάποσης.”

Ένας άλλος χρήστης, @helpigotmagnetstuckonlip, συγκέντρωσε πάνω από 20.000 προβολές σε ένα βίντεο TikTok που δείχνει δύο μαγνητικές μπάλες που φέρεται να έχουν κολλήσει στην κορυφή του χείλους.

Ορισμένοι χρήστες απάντησαν, προτρέποντας να καλέσουν το 911, ενώ άλλοι αμφισβήτησαν ότι οι μαγνήτες ήταν εκεί.

Άλλοι ήταν λιγότερο ενσυναισθητικοί. «Ακούγεται σαν πρόβλημα», έγραψαν αρκετοί.

Συνολικά, σύμφωνα με την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ, πολλά περιστατικά κατάποσης μαγνητών έχουν οδηγήσει σε χειρουργικές επεμβάσεις και η υπηρεσία συμβουλεύει την αναζήτηση άμεσης ιατρικής φροντίδας και παρακολούθησης συμπτωμάτων, όπως πόνο στο στομάχι, ναυτία, έμετο και διάρροια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Piercing: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και πως να τους αποφύγεις

Η αντιμετώπιση του τραυματισμού των γεννητικών οργάνων

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS – Ενημέρωση και Δράσεις

Το piercing στα γεννητικά όργανα

Πιθανές επιπτώσεις στις λειτουργίες του σώματος λόγω piercing

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μακρά COVID συνδέεται με δυσλετουργική αναπνοή και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Μακρά COVID: Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια ιατρική κατάσταση που μπορεί συχνά να εμφανιστεί μετά από ιογενή λοίμωξη και να προκαλέσει πυρετό, πόνο και παρατεταμένη κόπωση και κατάθλιψη. Πολλοί ασθενείς με COVID-19, ορισμένοι εκ των οποίων δεν νοσηλεύτηκαν ποτέ, ανέφεραν επίμονα συμπτώματα αφού αναρρώσουν από την αρχική τους διάγνωση COVID-19. Η σοβαρή κόπωση, η γνωστική δυσκολία, ο μη αναζωογονητικός ύπνος και η μυαλγία έχουν όλα θεωρηθεί κύρια συμπτώματα για τους ασθενείς με μακρά Covid». 

Μειώθηκαν οι περιπτώσεις λοιμώδους επιπεφυκίτιδας εν μέσω Covid-19

Λοιμώδης επιπεφυκίτιδα: Υπήρξε μείωση του ποσοστού λοιμώδους επιπεφυκίτιδας σε όλο τον πληθυσμό σε συνδυασμό με παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που υιοθετήθηκαν για τον περιορισμό του COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά.

Το ανθεκτικό άμυλο είναι απαραίτητο σε μια υγιεινή διατροφή

Ανθεκτικό άμυλο: Η τακτική κατανάλωση τροφών που περιέχουν ανθεκτικό άμυλο, μαζί με άφθονα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς, μπορεί να βελτιώσει την υγεία και να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης μιας σειράς χρόνιων ασθενειών, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις.

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Το κολύμπι ως μέσο θεραπείας για άτομα με PTSD

Κολύμβηση: Η κολύμβηση προάγει τη διαδικασία που είναι γνωστή ως νευρογένεση του ιππόκαμπου. Η νευρογένεση του ιππόκαμπου είναι η αναγέννηση νέων εγκεφαλικών κυττάρων σε περιοχές του εγκεφάλου που ατροφούν κάτω από παρατεταμένες περιόδους στρες.

ΟΠΕΚΑ: Αναλυτικά οι καταβολές την Τρίτη 30 Νοεμβρίου

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού: Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει επιδόματα σε πάνω από 1,648 εκατ. δικαιούχους. Ειδικότερα, το επίδομα παιδιού θα λάβουν 820.486 δικαιούχοι με το συνολικό ποσό να πλησιάζει τα 180 εκατ. ευρώ.

Το multitasking οδηγεί τα παιδιά σε περισσότερο άγχος

Multitasking άγχος παιδιά: Σε αντίθεση με τον συνολικό χρόνο πολυμέσων, το multitasking των μέσων σχετίζεται με πιο συχνή συμπεριφορά παρόμοια με τη ΔΕΠΥ, όπως αξιολογείται από τους δασκάλους τους.