ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

FDA ΗΠΑ: Επικείμενες αναφορές έγκρισης έκτακτης ανάγκης αναμνηστικών εμβολίων covid για άτομα σε ανοσοκαταστολή

FDA ΗΠΑ: Επικείμενες αναφορές έγκρισης έκτακτης ανάγκης αναμνηστικών εμβολίων covid για άτομα σε ανοσοκαταστολή

Μια μελέτη στο New England Journal of Medicine που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη ανέφερε ότι μια τρίτη δόση του εμβολίου COVID-19 της Moderna βελτίωσε σημαντικά την προστασία για τους λήπτες μοσχεύματος οργάνων των οποίων το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα δεν ανταποκρίνεται πάντα στο πρότυπο εμβολίων δύο δόσεων.

 FDA ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA θα αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με τις αναμνηστικές λήψεις COVID-19 για ανοσοκατεσταλμένους, εν μέσω αναφορών έγκρισης έκτακτης ανάγκης. Σχεδόν το 3 % του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ είναι ανοσοκατεσταλμένο, σύμφωνα με τα CDC . Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων λέει ότι σύντομα θα αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με τα αναμνηστικά εμβόλια COVID για άτομα σε ανοσοκαταστολή που παραμένουν ευάλωτα στον ιό και τις παραλλαγές του. “Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA παρακολουθεί στενά τα δεδομένα καθώς γίνονται διαθέσιμα από μελέτες που χορηγούν μια πρόσθετη δόση των εγκεκριμένων εμβολίων COVID-19 σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα “,  δήλωσε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA στο Fox News.

Ο οργανισμός, μαζί με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων CDC, αξιολογεί πιθανές επιλογές σε αυτό το θέμα και θα μοιραστούν πληροφορίες στο εγγύς μέλλον”.

Δύο πηγές που είναι εξοικειωμένες με τα σχέδια της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων FDA δήλωσαν στο NBC News ότι ο οργανισμός αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για μια τρίτη δόση των εμβολίων Pfizer και Moderna COVID-19, μετά από προειδοποίηση αξιωματούχων υγείας για άτομα σε ανοσοκαταστολή. Περίπου το 2,7% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ είναι ανοσοκατεσταλμένο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC). Αυτό περιλαμβάνει άτομα με καρκίνο, λήπτες ή μεταμοσχεύσεις οργάνων ή άτομα με HIV, μεταξύ άλλων.

Μια μελέτη στο New England Journal of Medicine που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη ανέφερε ότι μια τρίτη δόση του εμβολίου COVID-19 της Moderna βελτίωσε σημαντικά την προστασία για τους λήπτες μοσχεύματος οργάνων των οποίων το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα δεν ανταποκρίνεται πάντα στο πρότυπο εμβολίων δύο δόσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα αναμνηστικά εμβόλια COVID-19 συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο παρενεργειών, λέει ο ειδικός

Οι επιστήμονες έχουν βρει ενδείξεις ότι τα κορυφαία εμβόλια COVID-19 στον κόσμο προσφέρουν διαρκή προστασία

Δοκιμή σε μικτά προγράμματα αναμνηστικών εμβολίων COVID-19 μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων στις ΗΠΑ

Δεν είναι σαφές εάν θα χρειαστούν ενισχυτικές λήψεις εμβολίου ή πότε, λέει ο Fauci

Εθελοντής εμβολίου κορωνοϊού: Πώς έλαβε την απόφαση να συμμετάσχει στις δοκιμές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια σπάνια διαταραχή του πεπτικού συστήματος

Σύνδρομο άνω μεσεντέριου αρτηρίας SMAS: Μιά σπάνια πάθηση του πεπτικού συστήματος που μφανίζεται όταν μέρος του λεπτού εντέρου συμπιέζεται μεταξύ δύο αρτηριών, προκαλώντας μερική ή πλήρη απόφραξη.

Παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν τις πιθανότητες μακράς covid σύμφωνα με μελέτη

Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να παρουσιάζονται ως διαφορετικοί τύποι και συνδυασμοί προβλημάτων υγείας. Μερικοί άνθρωποι που είχαν σοβαρή ασθένεια με COVID-19 εμφανίζουν πολυοργανικές επιδράσεις ή αυτοάνοσες καταστάσεις και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS).

H επισήμανση της παραλλαγής ανησυχίας όμικρον ως ηπιότερης δεν σημαίνει ότι είναι ήπια, επισημαίνει η επικεφαλής των CDC Rochelle Walensky

Η Walensky κάλεσε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση απέναντι στον ιό και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν προληπτικά μέτρα, όπως φορώντας μάσκες προσώπου, τηρώντας κοινωνική απόσταση και κάνοντας εμβολιασμό ή ενίσχυση.

Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει την ευημερία μας

Αθλητισμός: Η σωματική άσκηση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην ανακούφιση του στρες. Έρευνα σε εργαζόμενους ενήλικες έχει βρει ότι τα άτομα με υψηλή δραστηριότητα τείνουν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά στρες σε σύγκριση με άτομα που είναι λιγότερο δραστήρια.

Από 30/1 οι αιτήσεις για 7.000 νέες θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020".