Επιστημονικά Νέα

Υπουργείο Υγείας Νέας Υόρκης: Αξιωματούχοι υγείας προειδοποιούν για το μελάνωμα καθώς το καλοκαίρι θερμαίνεται

Υπουργείο Υγείας Νέας Υόρκης: Αξιωματούχοι υγείας προειδοποιούν για το μελάνωμα καθώς το καλοκαίρι θερμαίνεται

Ο κίνδυνος μελανώματος αυξάνεται καθώς οι άνθρωποι γερνούν, αλλά εντοπίζεται επίσης σε νεότερους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους καρκίνους σε άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών (ειδικά νεότερες γυναίκες)», σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης .

Υπουργείο Υγείας Νέας Υόρκης: Το μελάνωμα είναι ο πιο επικίνδυνος καρκίνος του δέρματος επειδή μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των ζωτικών οργάνων, λένε αξιωματούχοι της υγείας. Η χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο βρέθηκε σε ορισμένα αντηλιακά: Μελέτη Ο Δρ Marc Siegel λέει «αυτή είναι μια κλήση αφύπνισης για ένα συστατικό» στο «America Reports». Αξιωματούχοι υγείας της Νέας Υόρκης εξέδωσαν προειδοποιήσεις για το μελάνωμα, τον πιο θανατηφόρο τύπο καρκίνου του δέρματος, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τετάρτη, καθώς οι κάτοικοι πηγαίνουν στην ύπαιθρο κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο.

«Ο καρκίνος του δέρματος αναπτύσσεται συχνότερα στο δέρμα που εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) του ήλιου, αλλά ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα», σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης. Τρία είδη καρκίνου του δέρματος περιλαμβάνουν βασικό, πλακώδες και μελάνωμα, το τελευταίο από τα οποία θεωρείται πιο επικίνδυνο λόγω της δυνατότητάς του να εξαπλωθεί αλλού στο σώμα.

Ο περιορισμός της έκθεσης σε υπεριώδεις ακτίνες από τον ήλιο, τα ηλιακά φωτιστικά και τα κρεβάτια μαυρίσματος μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη πολλών καρκίνων του δέρματος, λένε αξιωματούχοι υγείας, σημειώνοντας ότι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία προκαλεί έως και το 90% των μελανωμάτων.

Άλλα προληπτικά βήματα περιλαμβάνουν τη χρήση προστατευτικών ενδυμάτων, γυαλιών ηλίου, αντηλιακού με την ένδειξη “ευρύ φάσμα” με τουλάχιστον SPF 15, αποφυγή του ήλιου στις ώρες αιχμής και μετά από προληπτικά βήματα και σε συννεφιασμένες ημέρες.

Ο θανατηφόρος καρκίνος του δέρματος διεκδικεί περίπου 500 Νεοϋορκέζους κάθε χρόνο, με περισσότερους από 4.000 κατοίκους να διαγιγνώσκονται με μελάνωμα ετησίως, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν το 2019. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το μελάνωμα ξεκινά σε κύτταρα που προκαλούν χρωματισμό του δέρματος ή μελανοκύτταρα.

“Όταν το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο, τα μελανοκύτταρα δημιουργούν περισσότερη χρωστική ουσία και προκαλούν το δέρμα να σκουραίνει”, εξηγεί ο οργανισμός, προσθέτοντας αργότερα, “Με την πάροδο του χρόνου, η υπεριώδης βλάβη αυξάνεται, οδηγώντας σε αλλαγές στην υφή του δέρματος, στην πρόωρη γήρανση του δέρματος και μερικές φορές σε καρκίνο του δέρματος.

Οι ακτίνες UV έχουν επίσης συνδεθεί με παθήσεις όπως ο καταρράκτης.

“Ενώ κάποιος κινδυνεύει από καρκίνο του δέρματος, ορισμένοι παράγοντες αυξάνουν τις πιθανότητες, όπως εκείνοι με ελαφρύτερο φυσικό χρώμα δέρματος, δέρμα που καίει ή κοκκινίζει εύκολα, άτομα με μπλε ή πράσινα μάτια, ξανθά ή κόκκινα μαλλιά, ορισμένους τύπους και μεγάλο αριθμό κρεατοελιές, οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του δέρματος, προσωπικό ιστορικό καρκίνου του δέρματος και μεγαλύτερη ηλικία, σύμφωνα με το CDC.

«Ο κίνδυνος μελανώματος αυξάνεται καθώς οι άνθρωποι γερνούν, αλλά εντοπίζεται επίσης σε νεότερους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους καρκίνους σε άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών (ειδικά νεότερες γυναίκες)», σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ελπιδοφόρα η τελευταία έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ η θνησιμότητα από ορισμένους τύπους καρκίνου μειώθηκε σημαντικά

ΕΔΑΕ Κακοήθη ελιές :Φροντίστε το δέρμα σας επισκεφτείτε τακτικά τον δερματολόγο

Σημεία του σώματος που ξεχνάμε να προστατέψουμε με αντηλιακό

Το ηλιακό έγκαυμα μπορεί πραγματικά να επιδεινωθεί 24-36 ώρες μετά την έκθεση στον ήλιο προειδοποιούν τα CDC

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η άσκηση προστατεύει την καρδιά μέσω μίας διαδικασίας γνωστής ως ισχαιμικής προετοιμασίας

Αθλητισμός: Μελέτες σε ζώα υποδεικνύουν ότι η ισχαιμική προετοιμασία φαίνεται να προστατεύει την καρδιά εάν συμβεί έμφραγμα αργότερα, μειώνοντας τη βλάβη έως και 50%.

Νέα έρευνα εντοπίζει την πιθανή αιτία της νόσου Αλτσχάιμερ, παρέχοντας δυνατότητες για νέα θεραπεία

Αλτσχάιμερ: "Ενώ τώρα χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, το αποτέλεσμα της μελέτης δείχνει ότι η αφθονία των τοξικών πρωτεϊνικών εναποθέσεων στο αίμα θα μπορούσε δυνητικά να αντιμετωπιστεί μέσω της διατροφής ενός ατόμου και ορισμένων φαρμάκων που θα μπορούσαν να στοχεύσουν συγκεκριμένατα τα επίπεδα λιποπρωτεΐνης-αμυλοειδούς, μειώνοντας τον κίνδυνο ή επιβραδύνοντας την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ", είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής John Mamo από το Πανεπιστημίο Curtin.

Τι είναι η ειδική μάσκα που φοράει η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Τι προσφέρει η χρήση της μάσκας στους ασθενείς με εγκαύματα στο πρόσωπο. Επί πόσες ώρες την ημέρα και πόσο καιρό συνήθως χρησιμοποιείται. Τι λένε οι ειδικοί στην αποκατάσταση εγκαυμάτων. Με το πρόσωπό της καλυμμένο με μια ειδική, λευκή, πλαστική μάσκα εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου, […]

H μεγαλύτερη στον κόσμο δοκιμή εξέτασης αίματος για την ανίνευση 50 τύπων καρκίνου ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Προηγούμενη έρευνα σε όγκους σε στάδιο 1 έως 3 διαπίστωσε ότι η εξέταση Galleri εντόπισε το 67% μιας δωδεκάδας προκαθορισμένων καρκίνων που ευθύνονται για περίπου τα δύο τρίτα των θανάτων από καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και περίπου το 41% όλων των καρκίνων.

H απεικόνιση αμφιβληστροειδούς ως βιοδείκτης για την ανίχνευση πρώιμου σταδίου κινδύνου Αλτσχάιμερ

Αλτσχάιμερ: Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η παρουσία κηλίδων αμφιβληστροειδούς στα μάτια συσχετίζεται με σαρώσεις εγκεφάλου που δείχνουν υψηλότερα επίπεδα εγκεφαλικού αμυλοειδούς. Το εύρημα υποδηλώνει ότι η μη επεμβατική απεικόνιση αμφιβληστροειδούς μπορεί να είναι χρήσιμη ως βιοδείκτης για την ανίχνευση πρώιμου σταδίου κινδύνου Αλτσχάιμερ.

Μηδενικός ο κίνδυνος αυτόματων αποβολών από τα mRNA εμβόλια λένε ερευνητές

Τα δεδομένα αυτά συνηγορούν υπέρ του ότι ο εμβολιασμός των εγκύων πριν την σύλληψη ή κατά την κύηση δεν αυξάνει τον κίνδυνο των αυτόματων αποβολών πέρα από το αναμενόμενο και υποστηρίζουν την ασφάλεια των mRNA εμβολίων.

Οι συνήθειες άσκησης της μητέρας επηρεάζουν την πνευμονική λειτουργία του βρέφους

Εγκυμοσύνη: "Στη μελέτη μας, διαπιστώσαμε ότι τα μωρά που γεννήθηκαν από αδρανείς μητέρες ήταν πιο πιθανό να ανήκουν στην ομάδα με τη χαμηλότερη πνευμονική λειτουργία σε σύγκριση με τα μωρά που γεννήθηκαν από ενεργές σωματικά μητέρες", σημειώνει η παιδίατρος, Δρ Hrefna Katrin Gudmundsdottir.