Επιστημονικά Νέα

Υπνική άπνοια: Πώς η άπνοια ύπνου σχετίζεται με την οστεοπόρωση;

Υπνική άπνοια: Πώς η άπνοια ύπνου σχετίζεται με την οστεοπόρωση;

Υπνική άπνοια: Τα άτομα που έχουν υπνική άπνοια μπορεί να έχουν ένα άλλο θέμα που πρέπει να ανησυχούν - πιο αδύναμα οστά και δόντια.

Τα άτομα που έχουν υπνική άπνοια μπορεί να έχουν ένα άλλο θέμα που πρέπει να ανησυχούν – πιο αδύναμα οστά και δόντια. Γνωστή ως χαμηλή οστική πυκνότητα, η πάθηση είναι δείκτης οστεοπόρωσης και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καταγμάτων και να προκαλέσει χαλάρωση των δοντιών και αποτυχία των οδοντικών εμφυτευμάτων, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο στο Μπάφαλο (UB) στη Νέα Υόρκη.

Υπνική άπνοια και χαμηλή οστική πυκνότητα

Για να το μελετήσουν αυτό, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αξονική τομογραφία κωνικής δέσμης (CBCT) – έναν τύπο ακτινογραφίας – για να μετρήσουν την οστική πυκνότητα στο κεφάλι και τον λαιμό 38 ενηλίκων. Οι μισοί από τους συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν άπνοια ύπνου.

Αυτές οι σαρώσεις διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες με άπνοια ύπνου είχαν σημαντικά χαμηλότερη οστική πυκνότητα από τους συμμετέχοντες χωρίς την πάθηση. Η υπνική άπνοια μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο σώμα, φλεγμονή, οξειδωτικό στρες και βραχυπρόθεσμα μοτίβα αναπνοής.

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί το καθένα να έχει μια χρόνια αρνητική επίδραση στον μεταβολισμό των οστών και τελικά στην οστική πυκνότητα, δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας Δρ. Thikriat Al-Jewair. Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ορθοδοντικής στο UB School of Dental Medicine και διευθύντρια του Προγράμματος Advanced Education της σχολής στην Ορθοδοντική.

“Ενώ η σχέση μεταξύ της αποφρακτικής άπνοιας ύπνου και της χαμηλής οστικής πυκνότητας δεν έχει ακόμη διερευνηθεί πλήρως, αυτή η μελέτη προσφέρει νέα στοιχεία για τη σύνδεσή τους που θα μπορούσαν να έχουν πολλές επιπτώσεις στην ορθοδοντική θεραπεία”, δήλωσε ο Al-Jewair σε πανεπιστημιακό δελτίο ειδήσεων. “Εάν ένας ασθενής έχει διαγνωστεί με άπνοια ύπνου, αυτό μπορεί να επηρεάσει τον σχεδιασμό και τη διαχείριση της θεραπείας. Η απεικόνιση CBCT έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ορθοδοντικής πρακτικής και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο ελέγχου για χαμηλή οστική πυκνότητα”, είπε.

«Οι ορθοδοντικοί θα μπορούσαν στη συνέχεια να ενημερώσουν τους ασθενείς τους για την τάση τους για χαμηλή οστική πυκνότητα και να τους ενθαρρύνουν να αναζητήσουν περαιτέρω διαβούλευση με το γιατρό τους, καθώς και να προειδοποιήσουν τον ασθενή για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες, αυξημένους κινδύνους και επιπτώσεις στο χρόνο θεραπείας», δήλωσε ο Al-Jewair. προστέθηκε. Ο Al-Jewair πρότεινε επίσης να γίνει μελλοντική έρευνα με μεγαλύτερα μεγέθη δειγμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι η βουλιμία και ποια είναι τα συμπτώματά της;

Προσθέστε το γιαούρτι στη διατροφή σας και δείτε τη διαφορά στο σώμα σας

Η προσθήκη αποξηραμένων φρούτων στη διατροφή σας είναι μια υγιεινή επιλογή

4 Λόγοι που πρέπει να εντάξετε το κεφίρ στη ζωή σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς τα γονίδιά σας επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς;

Χοληστερόλη: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα γονίδια μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου είναι ζωτικής σημασίας για να κατανοήσουμε τι την προκαλεί και ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης.

Υπολογιστική μέθοδος μπορεί να παρακολουθεί την εξάπλωση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά με την πάροδο του χρόνου

Προτείνει μια διαδικασία για τη συνεχή παρακολούθηση των μεταβολών στα βακτηριακά γονιδιώματα με την πάροδο του χρόνου, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική έρευνα για την ανάπτυξη αντιβιοτικών ή να επηρεάσει τα θεραπευτικά σχήματα.

Πώς κλιμακώθηκε το κόστος της παχυσαρκίας μέσα σε 10 χρόνια

Παχυσαρκία κόστος: Η παχυσαρκία είναι συχνά πρωταρχικός στόχος του προγραμματισμού ευεξίας των εργοδοτών, καθώς είναι μια από τις πιο ακριβές ασθένειες στις ΗΠΑ και συνδέεται συχνά με ακριβές συννοσηρότητες.

Η ισότητα των φύλων ενισχύει τη μακροζωία και για τα δύο φύλα

Προσδόκιμο ζωής: Ενώ ωφελεί κυρίως τη ζωή και την υγεία των γυναικών αρχικά, η πρόοδος στην ισότητα των φύλων βοηθά τους άνδρες να ζήσουν περισσότερο, μειώνοντας τελικά το χάσμα των φύλων στο προσδόκιμο ζωής.

Διαπιστώθηκε καθυστέρηση της ανάπτυξης του εμβρύου σε εγκυμοσύνες που καταλήγουν σε αποβολή

Αυτή η νέα μελέτη του Carsten Pietersma και των συνεργατών του εξετάζει την ανάπτυξη των εμβρύων στη μήτρα και διαπιστώνει διαφορές στις εγκυμοσύνες που καταλήγουν σε αποβολή σε σύγκριση με εκείνες που καταλήγουν σε ζωντανές γεννήσεις. Τα στάδια της ανάπτυξης υπολογίζονται από την εξέταση ολογραμμάτων που παράγονται από υπερσύγχρονες τρισδιάστατες εικόνες υπερήχων και εικονικής πραγματικότητας. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσε να προετοιμάσει τις ασθενείς για μια πρώιμη δυσμενή έκβαση της εγκυμοσύνης, επιτρέποντάς τους ενδεχομένως να λάβουν υποστηρικτική φροντίδα σε περίπτωση δυσμενούς έκβασης".