Επιστημονικά Νέα

Χοληστερίνη αρτηριακή πίεση έλεγχος: Ψηφιακά εργαλεία για καλύτερη ρύθμιση

Χοληστερίνη αρτηριακή πίεση έλεγχος: Ψηφιακά εργαλεία για καλύτερη ρύθμιση

Χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά αρχεία υγείας και παραπομπές γιατρών, το πρόγραμμα εντόπισε άτομα με ανεξέλεγκτο LDL-C ή / και υψηλή αρτηριακή πίεση

Χοληστερίνη αρτηριακή πίεση έλεγχος:  Χρησιμοποιώντας ένα εξ αποστάσεως πρόγραμμα αλγόριθμου για τη διαχείριση ασθενειών, οι ασθενείς παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στα επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που παρουσιάστηκε στις επιστημονικές συνεδρίες της American Heart Association 2020. Το συμπέρασμα αυτής της μελέτης δημοσιεύεται ταυτόχρονα στο Circulation, το εμβληματικό περιοδικό της American Heart Association.

Η αποτυχία της κατάλληλης θεραπείας της υπερχοληστερολαιμίας ( υψηλή χοληστερόλη ) και της υπέρτασης (υψηλή αρτηριακή πίεση) παραμένει μια συνεχιζόμενη κλινική πρόκληση που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιαγγειακού θανάτου. Χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία , οι κλινικοί γιατροί στο Brigham and Women’s Hospital στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, ξεκίνησαν και συνεχίζουν να διεξάγουν ένα απομακρυσμένο, αλγοριθμικά οδηγημένο, υπερχοληστερολαιμία και ένα πρόγραμμα διαχείρισης της υπέρτασης.

Μεταξύ Ιανουαρίου 2018 και Μαΐου του 2020, οι ερευνητές εξέτασαν 18.810 ασθενείς και συμμετείχαν 5.000 ασθενείς είτε στο πρόγραμμα χοληστερόλης, στο πρόγραμμα υπέρτασης – είτε και στα δύο. Μεταξύ των 3.939 ασθενών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα χοληστερόλης, το 35% είχε καθιερώσει αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο (ASCVD). Το 25% είχε διαβήτη αλλά όχι ASCVD. και το 31% είχε λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας χοληστερόλης (LDL-C)> 190 mg / dL. Οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί και οι ειδικοί υποστήριξης βοήθησαν στο σχεδιασμό αυτών των προγραμμάτων διαχείρισης για να ξεκινήσουν και να προσαρμόσουν τις δόσεις φαρμάκων, επίσης γνωστά ως τιτλοποίηση, για να επιτύχουν τα μέγιστα οφέλη για τους ασθενείς, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις κλινικά σημαντικές παρενέργειες.

“Για τον καλύτερο έλεγχο της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, και οι δύο από τους οποίους είναι σημαντικοί παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, χρειαζόμαστε νέες λύσεις θεραπείας από άκρο σε άκρο που βελτιώνουν την ταυτοποίηση των ασθενών, τη συλλογή δεδομένων, την εκπαίδευση και την παροχή φροντίδας, συμπεριλαμβανομένης της τυποποίησης θεραπειών φαρμάκων. Επαναπροσδιορίζουμε τη θεραπεία μονοπάτια για την αντιμετώπιση των επίμονων ελλείψεων στην υγειονομική περίθαλψη , την αντιμετώπιση της κλινικής αδράνειας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων περιορισμένης πρόσβασης σε γιατρούς επεκτείνοντας την απομακρυσμένη παροχή φροντίδας “, λέει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Benjamin M. Scirica, MD, MPH, καρδιολόγος στο Brigham and Women’s Hospital και αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στο Harvard School of Medicine, και οι δύο στη Βοστώνη.

Χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά αρχεία υγείας και παραπομπές γιατρών, το πρόγραμμα εντόπισε άτομα με ανεξέλεγκτο LDL-C ή / και υψηλή αρτηριακή πίεση. Οι ασθενείς έλαβαν ψηφιακά συνδεδεμένες μανσέτες αρτηριακής πίεσης για χρήση στο σπίτι και οι φαρμακοποιοί και το προσωπικό υποστήριξης χρησιμοποίησαν τους κλινικούς αλγόριθμους για να ξεκινήσουν και να τιτλοδοτήσουν φάρμακα σε προκαθορισμένα διαστήματα έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι της θεραπείας.

Τα αποτελέσματα της μελέτης περιλαμβάνουν:

  • Συνολική μείωση της LDL-C κατά 52 mg / dl (42%) εμφανίστηκε σε ασθενείς που ολοκλήρωσαν τη φάση τιτλοδότησης του προγράμματος.
  • Σημαντικές μειώσεις LDL-C επιτεύχθηκαν σε ασθενείς που πληρούσαν μία από τις τέσσερις κατηγορίες κινδύνου χοληστερόλης – καθιερωμένη αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο, διαβήτη, σοβαρή υπερχοληστερολαιμία (LDL> 190 mg / dL) ή πρωτοπαθή πρόληψη υψηλού κινδύνου.
  • Η μέση μείωση της αρτηριακής πίεσης ήταν 14 mmHg συστολική και 6 mmHg διαστολική μείωση.
  • Μια συνολική μείωση της LDL-C κατά 24 mg / dl (18%) επιτεύχθηκε σε όλους τους ασθενείς που συμμετείχαν.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολες διατροφικές αλλαγές που ρίχνουν τη χοληστερίνη

Αλλάξτε τρόπο ζωής και μειώστε τη χοληστερίνη σας

Τρόποι να διώξετε την υπόταση που σας ταλαιπωρεί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα μελέτη ανατρέπει τα δεδομένα για τη θεραπεία της ALS

Αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ALS: Μια νέα μελέτη του Northwestern δείχνει ότι ο εκφυλισμός των κινητικών νευρώνων του εγκεφάλου (τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο που ελέγχουν την κίνηση των άκρων) δεν είναι απλώς ένα υποπροϊόν της εκφύλισης του κινητικού νευρώνα της σπονδυλικής στήλης.

Η ομάδα αίματος επηρεάζει τελικά τον κορωνοϊό;

Κορωνοϊός ομάδα αίματος: Υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τη μόλυνση σε σύγκριση με άλλες, με βάση και την ομάδα αίματός τους.

Η ελαφριά γνωστική έκπτωση συχνά εξαφανίζεται στους ηλικιωμένους

Άνοια γνωστική εξασθένηση: "Θέλαμε να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις σχετικά με τα πρώιμα στάδια της άνοιας ως πιθανό χρονικό πλαίσιο για την πρόληψη ή τις στρατηγικές παρέμβασης της άνοιας", ανέφερε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Jennifer Manly.

Περίσφιξη κήλης: Γιατί δεν πρέπει να αναβάλλεται το χειρουργείο

Κήλη ονομάζεται το μη φυσιολογικό εξόγκωμα που εμφανίζεται κάτω από το δέρμα της κοιλιακής χώρας (ομφαλοκήλη, επιγαστρική κήλη, μετεγχειρητική κήλη) ή της μηροβουβωνικής περιοχής (βουβωνοκήλη, μηροκήλη).

1 στα 44 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες με αυτισμό

ΗΠΑ αυτισμός: Tα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι μεταξύ των 8χρονων, 1 στους 44 είχε διαγνωστεί με αυτισμό, σε σύγκριση με 1 στους 54 που ταυτοποιήθηκαν με αυτισμό το 2016.

Διαβήτης τύπου 2-Έρευνα θέλει να εξετάσει τη συμβολή του ανθεκτικού αμύλου στη διαχείριση της γλυκαιμίας

Ανθεκτικό άμυλο διαβήτης: Εάν η υπόθεση αποδειχθεί, θα μπορούσε να προσφέρει έναν νέο τρόπο διαχείρισης του διαβήτη τύπου 2 με επίκεντρο τη διατροφή και θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τις διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές στο Ηνωμένο Βασίλειο.