Επιστημονικά Νέα

Χοληστερίνη αρτηριακή πίεση έλεγχος: Ψηφιακά εργαλεία για καλύτερη ρύθμιση

Χοληστερίνη αρτηριακή πίεση έλεγχος: Ψηφιακά εργαλεία για καλύτερη ρύθμιση

Χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά αρχεία υγείας και παραπομπές γιατρών, το πρόγραμμα εντόπισε άτομα με ανεξέλεγκτο LDL-C ή / και υψηλή αρτηριακή πίεση

Χοληστερίνη αρτηριακή πίεση έλεγχος:  Χρησιμοποιώντας ένα εξ αποστάσεως πρόγραμμα αλγόριθμου για τη διαχείριση ασθενειών, οι ασθενείς παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στα επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που παρουσιάστηκε στις επιστημονικές συνεδρίες της American Heart Association 2020. Το συμπέρασμα αυτής της μελέτης δημοσιεύεται ταυτόχρονα στο Circulation, το εμβληματικό περιοδικό της American Heart Association.

Η αποτυχία της κατάλληλης θεραπείας της υπερχοληστερολαιμίας ( υψηλή χοληστερόλη ) και της υπέρτασης (υψηλή αρτηριακή πίεση) παραμένει μια συνεχιζόμενη κλινική πρόκληση που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιαγγειακού θανάτου. Χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία , οι κλινικοί γιατροί στο Brigham and Women’s Hospital στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, ξεκίνησαν και συνεχίζουν να διεξάγουν ένα απομακρυσμένο, αλγοριθμικά οδηγημένο, υπερχοληστερολαιμία και ένα πρόγραμμα διαχείρισης της υπέρτασης.

Μεταξύ Ιανουαρίου 2018 και Μαΐου του 2020, οι ερευνητές εξέτασαν 18.810 ασθενείς και συμμετείχαν 5.000 ασθενείς είτε στο πρόγραμμα χοληστερόλης, στο πρόγραμμα υπέρτασης – είτε και στα δύο. Μεταξύ των 3.939 ασθενών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα χοληστερόλης, το 35% είχε καθιερώσει αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο (ASCVD). Το 25% είχε διαβήτη αλλά όχι ASCVD. και το 31% είχε λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας χοληστερόλης (LDL-C)> 190 mg / dL. Οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί και οι ειδικοί υποστήριξης βοήθησαν στο σχεδιασμό αυτών των προγραμμάτων διαχείρισης για να ξεκινήσουν και να προσαρμόσουν τις δόσεις φαρμάκων, επίσης γνωστά ως τιτλοποίηση, για να επιτύχουν τα μέγιστα οφέλη για τους ασθενείς, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις κλινικά σημαντικές παρενέργειες.

“Για τον καλύτερο έλεγχο της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, και οι δύο από τους οποίους είναι σημαντικοί παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, χρειαζόμαστε νέες λύσεις θεραπείας από άκρο σε άκρο που βελτιώνουν την ταυτοποίηση των ασθενών, τη συλλογή δεδομένων, την εκπαίδευση και την παροχή φροντίδας, συμπεριλαμβανομένης της τυποποίησης θεραπειών φαρμάκων. Επαναπροσδιορίζουμε τη θεραπεία μονοπάτια για την αντιμετώπιση των επίμονων ελλείψεων στην υγειονομική περίθαλψη , την αντιμετώπιση της κλινικής αδράνειας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων περιορισμένης πρόσβασης σε γιατρούς επεκτείνοντας την απομακρυσμένη παροχή φροντίδας “, λέει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Benjamin M. Scirica, MD, MPH, καρδιολόγος στο Brigham and Women’s Hospital και αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στο Harvard School of Medicine, και οι δύο στη Βοστώνη.

Χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά αρχεία υγείας και παραπομπές γιατρών, το πρόγραμμα εντόπισε άτομα με ανεξέλεγκτο LDL-C ή / και υψηλή αρτηριακή πίεση. Οι ασθενείς έλαβαν ψηφιακά συνδεδεμένες μανσέτες αρτηριακής πίεσης για χρήση στο σπίτι και οι φαρμακοποιοί και το προσωπικό υποστήριξης χρησιμοποίησαν τους κλινικούς αλγόριθμους για να ξεκινήσουν και να τιτλοδοτήσουν φάρμακα σε προκαθορισμένα διαστήματα έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι της θεραπείας.

Τα αποτελέσματα της μελέτης περιλαμβάνουν:

  • Συνολική μείωση της LDL-C κατά 52 mg / dl (42%) εμφανίστηκε σε ασθενείς που ολοκλήρωσαν τη φάση τιτλοδότησης του προγράμματος.
  • Σημαντικές μειώσεις LDL-C επιτεύχθηκαν σε ασθενείς που πληρούσαν μία από τις τέσσερις κατηγορίες κινδύνου χοληστερόλης – καθιερωμένη αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο, διαβήτη, σοβαρή υπερχοληστερολαιμία (LDL> 190 mg / dL) ή πρωτοπαθή πρόληψη υψηλού κινδύνου.
  • Η μέση μείωση της αρτηριακής πίεσης ήταν 14 mmHg συστολική και 6 mmHg διαστολική μείωση.
  • Μια συνολική μείωση της LDL-C κατά 24 mg / dl (18%) επιτεύχθηκε σε όλους τους ασθενείς που συμμετείχαν.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολες διατροφικές αλλαγές που ρίχνουν τη χοληστερίνη

Αλλάξτε τρόπο ζωής και μειώστε τη χοληστερίνη σας

Τρόποι να διώξετε την υπόταση που σας ταλαιπωρεί

Οι πηγές μετάδοσης του κορωνοϊού και οι τρόποι προστασίας

Ο κατάλληλος αερισμός των κλειστών χώρων και η κοινωνική αποστασιοποίηση παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του SARS-CoV-2. σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία επιστημονικών μελετών σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης του ιού

Διάσημος επιδημιολόγος του Columbia: "Δύσκολη η επιστροφή μας στην κανονικότητα"

O Ιαν Λίπκιν είναι επιδημιολόγος, διευθυντής του Κέντρου Λοιμώξεων και Ανοσίας του Columbia. Από τον περασμένο Ιανουάριο συνεργάζεται με τις κινεζικές αρχές με σκοπό την ανάπτυξη καλύτερων τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Δυσάρεστα συμπτώματα στη στοματική κοιλότητα σε ασθενείς covid-19

Ένα συναφές ενδεχόμενο είναι ότι η πιθανή υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος («καταιγίδα κυτταροκινών»), που συμβαίνει σε μερικούς ασθενείς με κορωνοϊό, μπορεί να εκδηλωθεί και στο στόμα.

Σκύλοι στην ανιχνευση της λοίμωξης covid-19

Η μοναδική έως τώρα δημοσιευμένη μικρή πιλοτική μελέτη πάνω στο θέμα (από την ομάδα του Φολκ στη Γερμανία), η οποία έγινε με τη συμμετοχή οκτώ σκύλων και μόνο 14 ανθρώπων -επτά ασθενών και επτά υγιών- έδειξε ότι τα ζώα μπόρεσαν να ανιχνεύσουν το 83% των θετικών στον ιό ανθρώπων και το 96% των αρνητικών.

Οι 2 αιτίες που εχουν "γονατίσει" το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη

Το άριστο της επιβίωσης του ιού είναι η θερμοκρασία περίπου 9 – 10 βαθμούς Κελσίου και σήμερα στη Θεσσαλονίκη έχουμε περίπου 10 βαθμούς το μέγιστο, άρα έχουμε άριστη θερμοκρασία μετάδοσης του ιού

Νέα ανοσοθεραπεία δίνει υπόσχεση κατά του σπάνιου παιδικού καρκίνου

Μια νέα θεραπεία CAR Τ-κυττάρων που αναπτύχθηκε από ερευνητές στο UCL και σχεδιάστηκε για να στοχεύει καρκινικούς όγκους, έδειξε πολλά υποσχόμενα πρώτα αποτελέσματα σε παιδιά με νευροβλάστωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου της παιδικής ηλικίας.