Επιστημονικά Νέα

Βλαστικά κύτταρα δραστηριότητα: Πώς ενισχύονται τα οφέλη της ανοσοθεραπείας

Βλαστικά κύτταρα δραστηριότητα: Πώς ενισχύονται τα οφέλη της ανοσοθεραπείας

Η ενίσχυση της δραστηριότητας των βλαστικών κυττάρων μπορεί να ενισχύσει τα οφέλη της ανοσοθεραπείας

Βλαστικά κύτταρα δραστηριότητα: Τα Τ κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος έχουν επαναπρογραμματιστεί σε αναγεννητικά κύτταρα που μοιάζουν με βλαστικά κύτταρα (TSCM) που είναι μακράς διαρκείας, εξαιρετικά ενεργά “υπερ-ανοσοκύτταρα” με ισχυρή αντικαρκινική δραστηριότητα, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Georgetown Lombardi Comprehensive Cancer Center. Ο επαναπρογραμματισμός περιλαμβάνει μια νέα προσέγγιση που ανέπτυξαν οι ερευνητές και αναστέλλει τη δραστηριότητα των πρωτεϊνών που είναι γνωστά ως ΜΕΚ1 / 2. Επί του παρόντος, αρκετοί αναστολείς ΜΕΚ χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματική θεραπεία του μελανώματος, αλλά αυτή η μελέτη δείχνει ότι οι αναστολείς ΜΕΚ δεν στοχεύουν μόνο ορισμένους τύπους καρκινικών κυττάρων, αλλά, γενικότερα, επαναπρογραμματίζουν τα Τ κύτταρα για την καταπολέμηση πολλών τύπων καρκίνου. Το εύρημα δημοσιεύεται στο Nature Immunology.

“Αν και οι ανοσοθεραπείες έχουν βελτιώσει την επιβίωση για καρκινοπαθείς τα τελευταία χρόνια, τα ποσοστά επιβίωσης παραμένουν μη βέλτιστα. Επομένως, υπάρχει επείγουσα ανάγκη ανάπτυξης νέων, πιο αποτελεσματικών αντικαρκινικών ανοσοθεραπειών”, λέει ο Samir N. Khleif, MD, διευθυντής του The Loop Immunology and Immunotherapy Center στο Lombardi Comprehensive Cancer Center και επικεφαλής της ομάδας που διεξήγαγε αυτήν την έρευνα. “Η έρευνά μας δείχνει ότι η χρήση φαρμάκων που έχουν ήδη εγκριθεί για ανθρώπινη χρήση μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τις διαθέσιμες ανοσοθεραπευτικές προσεγγίσεις, οδηγώντας έτσι σε καλύτερες και πιο ανθεκτικές αντικαρκινικές αντιδράσεις.”

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν πειράματα με ανθρώπινα κύτταρα στο εργαστήριο και στη συνέχεια επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα μιας τέτοιας προσέγγισης σε ποντίκια. Οι ερευνητές μπόρεσαν να αναγνωρίσουν όχι μόνο μια νέα στρατηγική για τον επαναπρογραμματισμό Τ κυττάρων σε κύτταρα TSCM χρησιμοποιώντας αναστολή MEK1 / 2, αλλά ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν έναν νέο μοριακό μηχανισμό με τον οποίο προκλήθηκαν οι TSCMs. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο επαναπρογραμματισμός Τ κυττάρων σε TSCM μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις θεραπείες Τ κυττάρων για καρκινοπαθείς. Η θεραπεία με κύτταρα Τ είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται ευρέως σε συγκεκριμένους καρκίνους και σε κλινικές δοκιμές, όπου τα Τ κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος διαχωρίζονται από το αίμα ενός ασθενούς, κατασκευάζονται και επεκτείνονται με ειδικές δυνατότητες στόχευσης όγκων και εγχέονται πίσω στον ασθενή για την καταπολέμηση του καρκίνου. . Στα πειράματά τους, ανθρώπινα Τ κύτταρα επαναπρογραμματίστηκαν με αναστολείς ΜΕΚ σε TSCM. Επιπροσθέτως, κατά τη θεραπεία ποντικών με αναστολείς ΜΕΚ, ο επαναπρογραμματισμός των Τ κυττάρων βρέθηκε επίσης να προκαλεί αποτελεσματικά TSCMs.

“Η έρευνα στα βλαστικά κύτταρα έχει διαδραματίσει ζωτικό ρόλο αυτόν τον αιώνα στην ενίσχυση της προόδου ενάντια σε πολλές ασθένειες. Η πρόσφατη δημόσια και ιδιωτική υποστήριξη για τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα είναι πολύ ευχάριστη”, λέει ο Khleif. “Η ύπαρξη ειδικής χρηματοδότησης για την έρευνα των βλαστικών κυττάρων από κυβερνητικούς και ιδιωτικούς χρηματοδότες θα συμβάλει σημαντικά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης αυτού του ανεπαρκώς χρησιμοποιούμενου χώρου έρευνας.” Τώρα που έχουν αποδειχθεί ότι οι αναστολείς ΜΕΚ ενισχύουν την αντικαρκινική ανοσοαπόκριση, οι ερευνητές αρχίζουν να εξετάζουν το σχεδιασμό κλινικών δοκιμών για να ελέγξουν την ερευνητική τους προσέγγιση σε καρκινοπαθείς . «Η προσέγγισή μας είναι αρκετά νέα και ανυπομονούμε να την χρησιμοποιήσουμε στην κλινική αρένα το συντομότερο δυνατό», καταλήγει ο Khleif.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Νέες μελέτες υποστηρίζουν την έννοια της «ανοσοθεραπείας στο περιβάλλον του καρκίνου»

Ερευνητές μετέτρεψαν ανθρώπινα βλαστοκύτταρα σε κύτταρα παραγωγής ινσουλίνης

Ανακαλύφθηκαν βλαστοκύτταρα υπεύθυνα για την πιο κοινή μορφή καρκίνου των νεφρών

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι των θαλασσών

Το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι στον κόσμο - ικανό να τρώει θαλάσσια θηλαστικά που ζυγίζουν αρκετές εκατοντάδες κιλά - είναι ο μεγάλος λευκός καρχαρίας. Τα μόνα δύο ψάρια που είναι μεγαλύτερα από τον μεγάλο λευκό καρχαρία είναι ο καρχαρίας φάλαινα και ο καρχαρίας basking και τα δύο όμως τρ΄ρφονται απλώς με πλαγκτόν.

Έρευνες διαπιστώνουν τα οφέλη της κατανάλωσης στους άντρες

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έπιναν τους περισσότερους καφέδες μέσα στην ημέρα είχαν μειωμένο κατά 9% κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σε σχέση με εκείνους που έπιναν ελάχιστους καφέδες έως καθόλου.

7 εξωγήινα πλάσματα που ζουν στα βάθη της θάλασσας

Αυτά τα θαλάσσια πλάσματα είναι τόσο παράξενα που δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν προέρχονται από το διάστημα! Όμως, είτε το πιστεύετε είτε όχι, όλα αυτά τα ζώα βρίσκονται στον πλανήτη Γη! Δείτε αυτά τα 9 θαλάσσια πλάσματα που είναι απλώς εξωπραγματικά!

Οι νευροεπιστήμονες ερευνούν τις αιτίες μιας διαδεδομένης οφθαλμικής νόσου

Νευροεπιστήμη κερατοειδής: Η δυστροφία του κερατοειδούς Fuchs είναι μια από τις πιο συχνές ασθένειες των ματιών που διαγιγνώσκονται σε σχεδόν 5% του πληθυσμού της Ευρώπης ηλικίας 40 ετών και άνω. Είναι μια κληρονομική ασθένεια των ματιών που προκαλεί προβλήματα όρασης και συνήθως εκδηλώνεται στη μέση ηλικία. Τα πρώτα συμπτώματα της νόσου – φουσκάλες στην επιφάνεια […]

Έρευνα ενοχοποιεί το στοματικό σεξ για την εμφάνιση στοματοφαρυγγικού καρκίνου

Στοματικό σεξ: Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Βιρτζίνια Ντρέικ του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Cancer" της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου, μελέτησαν στοιχεία για 163 άτομα με στοματοφαρυγγικό καρκίνο σχετιζόμενο με τον ιό HPV και άλλους 345 ανθρώπους χωρίς τέτοια πάθηση.