Επιστημονικά Νέα

Βιομετρικά στοιχεία αξιολογούν την ευτυχία και την παραγωγικότητα των εργαζομένων

Βιομετρικά στοιχεία αξιολογούν την ευτυχία και την παραγωγικότητα των εργαζομένων

Μια νέα βιομηχανική μελέτη χρησιμοποίησε ένα βιομετρικό μέσο για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ευτυχία των εργαζομένων οδηγεί σε μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Η μελέτη συγκέντρωσε δεδομένα σχετικά με τα συναισθήματα των εργαζομένων και διασταύρωσε τη σχέση μεταξύ δεδομένων και εργασίας.

Η μελέτη διεξήχθη από επιστήμονες που εδρεύουν στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Hiroshima, διερευνώντας τις συμπεριφορές και τα συναισθήματα των εργαζομένων που απασχολούνται σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών. Το επίκεντρο ήταν ο βαθμός παραγωγικότητας των παιδικών ζωγράφων σε σύγκριση με τις συναισθηματικές τους καταστάσεις εργασίας. Από αυτό, οι ερευνητές ελπίζουν να αναπτύξουν ένα πλαίσιο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να συμβουλεύει τις εταιρείες στην ανάπτυξη επιχειρησιακών και ανθρώπινων στρατηγικών.

Η βιομετρία είναι η συλλογή και ανάλυση μετρήσεων που σχετίζονται με τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Με την πάροδο του χρόνου η βιομετρική έχει γίνει όλο και πιο διαδεδομένη. Βιομετρικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων συνοριακών ελέγχων που χρησιμοποιούν διαβατήρια αναγνώσιμα από μηχάνημα, υγειονομική περίθαλψη, αναγνώριση ψηφοφόρων και περιοχές περιορισμένης πρόσβασης. Η ασφάλεια των δεδομένων είναι σημαντική, δεδομένου ότι οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται συχνά έχουν ευαίσθητο χαρακτήρα και πρέπει να δοθεί προσοχή στις διάφορες ρυθμιστικές και δικαιοδοτικές απαιτήσεις.

Για να συγκεντρωθούν τα δεδομένα, δεκαπέντε εργαζόμενοι έλαβαν ένα ερωτηματολόγιο και τους δόθηκε επίσης μια συσκευή προσαρμοσμένη στον καρπό τους. Η συσκευή ήταν σε θέση να εντοπίσει την κίνηση, μέσω ενσωματωμένου αισθητήρα. Άλλοι αισθητήρες ήταν σε θέση να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με τα παλμικά κύματα, τα περιβαλλοντικά επίπεδα υπεριώδους φωτός, τη θερμοκρασία του σώματος των εργαζομένων και το επίπεδο του ήχου. Μέσα από τη μέρα, κάθε συσκευή καταγράφηκε συνεχώς πληροφορίες που σχετίζονταν με σωματική δραστηριότητα, διαστήματα παλμού καρδιάς, εξωτερική θερμοκρασία δέρματος και, μετά την ολοκλήρωση της εργάσιμης ημέρας, το μέγεθος του ύπνου που είχε κάθε εργαζόμενος.

Η συσκευή που κατέγραψε τις πληροφορίες ήταν ένας ειδικός τύπος βιοαισθητήρα – ένας Silmee (TM) W20 , που κατασκευάστηκε από την TDK Corporation Tokyo, Ιαπωνία. Αυτή η συσκευή χρησιμοποιήθηκε για την αξιολόγηση των εργαζομένων σε τρεις περιόδους 24 ωρών. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σε τέσσερις συναισθηματικές καταστάσεις: ευτυχισμένοι, θυμωμένοι, χαλαροί και λυπημένοι. Αυτά τα κράτη συγκρίθηκαν με τα επίπεδα παραγωγικότητας, και αυτό έδειξε ότι όσο πιο ευτυχισμένος είναι ο εργαζόμενος, τόσο καλύτερη είναι η παραγωγικότητά τους. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sustainability.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Τονώστε την υγεία του στήθους σας

Στήθος: Είτε έχετε μεγάλο είτε μικρό στήθος, να ξέρετε ότι είναι όμορφο, ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθος. Κάποιοι νιώθουν άνετα μέσα σε αυτό. Ωστόσο, για πολλούς, το μικρό στήθος μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ανασφαλείς.

Ποιο είναι το αυτοάνοσο που επηρεάζει τις αρθρώσεις;

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Η ρευματοειδής αρθρίτιδα επηρεάζει την επένδυση των αρθρώσεων σας, προκαλώντας επώδυνο πρήξιμο που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε διάβρωση των οστών και παραμόρφωση των αρθρώσεων.

Οφέλη από την αποικιακή εκμετάλλευση στην Ιατρική Σχολή του Λονδίνου

Έρευνα: Το London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM) υποστήριξε και επωφελήθηκε άμεσα από την εκμετάλλευση και την υποταγή των αποικισμένων χωρών από τη βρετανική αυτοκρατορία, σύμφωνα με μια έκθεση για την ιστορία της.