Επιστημονικά Νέα

Σοκολάτα Πρωινό: Επιστημονική μελέτη προτείνει πιθανά οφέλη

Σοκολάτα Πρωινό: Επιστημονική μελέτη προτείνει πιθανά οφέλη

Οι συγγραφείς αναγνώρισαν ότι η μελέτη τους περιοριζόταν για μια μικρή ομάδα μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών και ανέφεραν ότι περαιτέρω μελέτες στις οποίες συμμετείχαν άνδρες και νεαρές γυναίκες επιβεβαίωναν τα αποτελέσματα.

Σοκολάτα Πρωινό: Η κατανάλωση υψηλής πρόσληψης σοκολάτας τις πρωινές ώρες θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει στην καύση λίπους, ανέφεραν οι ερευνητές. Ξεκινώντας τη μέρα σας με σοκολάτα, ενδέχεται να μην έχετε τις τρομερές επιπτώσεις στην αύξηση βάρους που θα υποπτευόσασταν, ειδικά αν γίνει σωστά σε έναν συγκεκριμένο πληθυσμό. Ερευνητές στο Brigham and Women’s Hospital μελέτησαν τον αντίκτυπο της προσθήκης σοκολάτας γάλακτος στη διατροφή των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο The FASEB Journal.

Η μελέτη ανέλυσε 19 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που συμμετείχαν σε μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη διασταυρούμενη δοκιμή.

Οι γυναίκες κατανάλωναν 100 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος είτε εντός μίας ώρας από το ξύπνημα είτε εντός μίας ώρας από το κρεβάτι.

Οι ερευνητές συνέκριναν την αύξηση βάρους και άλλα μέτρα με τις γυναίκες που δεν είχαν πρόσληψη σοκολάτας.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η πρόσληψη σοκολάτας το πρωί ή το βράδυ δεν οδήγησε σε αύξηση βάρους και ότι η κατανάλωση σοκολάτας είτε το πρωί είτε το βράδυ μπορεί να επηρεάσει την πείνα και την όρεξη, τη σύνθεση των μικροβίων, τον ύπνο και περισσότερους παράγοντες. Διαπίστωσαν επίσης ότι η υψηλή πρόσληψη σοκολάτας κατά τις πρωινές ώρες θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει στην καύση λίπους και να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Η κατανάλωση σοκολάτας τη νύχτα θα μπορούσε επίσης να αλλάξει τον μεταβολισμό το επόμενο πρωί.

“Τα ευρήματά μας είναι εξαιρετικά διότι όχι μόνον “τι” αλλά και “πότε” τρώμε μπορούν να επηρεάσουν τους φυσιολογικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στη ρύθμιση του σωματικού βάρους”, δήλωσε στο δελτίο τύπου ο Frank A.J. Ο L. Scheer, PhD, MSc, νευροεπιστήμονας με το τμήμα του ύπνου και των κιρκαδικών διαταραχών, του τμήματος ιατρικής και νευρολογίας στο Brigham and Women’s Hospital.

Οι συγγραφείς αναγνώρισαν ότι η μελέτη τους περιοριζόταν για μια μικρή ομάδα μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών και ανέφεραν ότι περαιτέρω μελέτες στις οποίες συμμετείχαν άνδρες και νεαρές γυναίκες επιβεβαίωναν τα αποτελέσματα.

Ζήτησε επίσης μελλοντικές μελέτες να διακρίνουν εάν τα οφέλη που ανακαλύφθηκαν είναι συνέπειες της επωφελούς επίδρασης της σοκολάτας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι κοινό έχουν η σοκολάτα, το κρασί και το πράσινο τσάι;

Σοκολάτα : Τα οφέλη της στην υγεία

Τα οφέλη της σοκολάτας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες παθήσεις υγείας προκαλούνται από το σπλαχνικό λίπος;

Σπλαχνικό λίπος: Η διαχείριση των επιπέδων του σπλαχνικού λίπους σε ένα ασφαλές εύρος είναι εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης επικίνδυνων παθήσεων για την υγεία σας, αλλά και για τη γενική σας ευημερία.

Ελάχιστες χώρες προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες κοντά στον θάνατο

Παρηγορική φροντίδα: "Ξοδεύουμε τόσα πολλά χρήματα προσπαθώντας να κάνουμε τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο, αλλά δεν ξοδεύουμε αρκετά χρήματα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να πεθάνουν καλύτερα".

Τεχνητό πάγκρεας ελέγχει το σάκχαρο στο αίμα

Διαβήτης τύπου 1 παιδιά: Η ελπίδα είναι ότι η νεότερη τεχνολογία, ειδικά τα συστήματα τεχνητού παγκρέατος, όχι μόνο θα βελτιώσει τον έλεγχο του διαβήτη, αλλά θα κάνει και τη διαχείριση ευκολότερη για τους φροντιστές.

Η λειτουργία του θυρεοειδή αδένα επηρεάζει πολύ την καρδιά

Θυρεοειδής καρδιά: Οι διαταραχές του θυρεοειδούς εμφανίζονται τόσο σταδιακά που πολύ συχνά δεν ανιχνεύονται μέχρι να επισκεφθείτε έναν γιατρό. Αλλά οι κίνδυνοι να τις αγνοήσετε σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με καρδιαγγειακά.