Επιστημονικά Νέα

Πόσα παθογόνα παραμένουν σε νοσοκομειακά πλυντήρια;

Πόσα παθογόνα παραμένουν σε νοσοκομειακά πλυντήρια;

Οι μικροβιολόγοι έχουν διαπιστώσει ότι πολλά πλυντήρια ρούχων στο νοσοκομειακό περιβάλλον, παραμένουν ανθεκτικά σε πολλά βακτηρίδια. Σε μία μελέτη παθογόνων, διαβιβάστηκαν τακτικά σε νεογέννητα σε μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών σε παιδικό νοσοκομείο. Το εμπλεκόμενο βακτήριο ήταν ένας μόνο κλώνος Klebsiella oxytoca. Η μελέτη έδειξε πως οι οργανισμοί μεταδόθηκαν επανειλημμένα σε νέα μωρά σε έναν θάλαμο που βρίσκεται σε παιδικό νοσοκομείο. Η μετάδοση του οργανισμού σταμάτησε μόνο όταν αποσυνδέθηκε ένα πλυντήριο ρούχων και αφαιρέθηκε από το νοσοκομείο.

Οι μικροβιολόγοι, όπως αναφέρθηκε από την Αμερικανική Εταιρεία Μικροβιολογίας, κατέδειξαν πως τα γονίδια ανθεκτικότητας , καθώς και πολλοί μικροοργανισμοί με νερό, μπορούν να παραμείνουν σε οικιακά πλυντήρια ρούχων σε μειωμένες θερμοκρασίες. Το Klebsiella oxytoca είναι ένα -αρνητικό βακτήριο σχήματος ράβδου που σχετίζεται στενά με το K. pneumoniae . Οι εστίες ανθεκτικών σε αντιβιοτικά Klebsiella oxytoca έχουν εμφανιστεί σε πολλά νοσοκομεία και μονάδες ΜΕΘ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή η εμβολιασμένη πλάκα καλλιέργειας MacConkey δημιουργούσε αποικιακή ανάπτυξη Gram-αρνητικών βακτηρίων Klebsiella pneumoniae μικρού σχήματος ράβδου και προαιρετικά αναερόβιας. Με την περιπτωσιολογική μελέτη του νοσοκομείου, πρότυπα πρωτόκολλα ελέγχου εξέτασαν την παρουσία του οργανισμού Klebsiella σε βρέφη στη ΜΕΘ. Ο γενετικός συγκριτικός έλεγχος ανίχνευσε την πηγή του βακτηρίου στο πλυντήριο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, τόσο οι φυτώρια (που χρησιμοποιούνται για τα μωρά που γεννήθηκαν πρόωρα) όσο και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης αποκλείστηκαν ως πηγές μόλυνσης.

Φαίνεται ότι ρούχα, όπως πλεκτά καπάκια και κάλτσες, και κουβέρτες που πλένονται στο μηχάνημα μεταδίδουν K. oxytoca από το πλυντήριο στα βρέφη. Το παραμένον ύδωρ στο ελαστικό μανδύα της ροδέλας μαζί με την τελική διαδικασία ξεβγάλματος (όπου χρησιμοποιείται μη θερμανθέν νερό) βρέθηκε να περιέχει το μολυσματικό. Τα βρέφη στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ICU) αποικίστηκαν, αλλά δεν μολύνθηκαν από το Κ. Oxytoca . Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια υγεία, εκτός εάν ληφθούν μέτρα.

Ο επικεφαλής ερευνητής Dr. Martin Exner δηλώνει : «Έχουμε αποδείξει για πρώτη φορά ότι ένα πλυντήριο ρούχων μπορεί επίσης να διαδώσει βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά στον άνθρωπο». Η έρευνα έχει επίσης συνέπειες για τα οικιακά πλυντήρια, καθώς και για τα νοσοκομεία. Αυτό μπορεί να αφορά παράγοντες που σχετίζονται με τη διαχείριση της ενέργειας και τις περιβαλλοντικές ανησυχίες. Οι θερμοκρασίες νερού που χρησιμοποιούνται σε πολλά οικιακά πλυντήρια ρούχων μειώνονται φαινομενικά για εξοικονόμηση ενέργειας . Αυτό οδήγησε τις θερμοκρασίες να είναι τακτικά κάτω από τους 60 ° C (140 ° F). Σε τέτοιες θερμοκρασίες το νερό είναι λιγότερο αποτελεσματικό όσον αφορά τη θανάτωση των φυτικών βακτηρίων. Η μελέτη συνιστά να απαιτούνται αλλαγές στο σχεδιασμό και την επεξεργασία της μηχανής πλυσίματος προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση υπολειμματικού νερού που οδηγεί σε συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη μικροβίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έρευνα αποδεικνύει την αναγνώριση των εκφράσεων των συναισθημάτων του προσώπου και τη συμβολή στην κατανόηση του αυτισμού

Νέος ρόλος για τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό στη λειτουργία και τη βλάβη των νευρώνων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το να κάθεσαι δίπλα σε έναν υπολογιστή βελτιώνει σωστά την ισορροπία και αποτρέπει τις επισκέψεις στα επείγοντα

Αυτή η βάση για αυτό είναι ότι στοχεύοντας την ταχύτητα και την ακρίβεια οπτικής επεξεργασίας, οι ασκήσεις βελτιώνουν την πιθανότητα ο εγκέφαλος να προσαρμόσει γρήγορα την κίνηση του σώματος για να αποτρέψει τις πτώσεις.

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Τονώστε την υγεία του στήθους σας

Στήθος: Είτε έχετε μεγάλο είτε μικρό στήθος, να ξέρετε ότι είναι όμορφο, ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθος. Κάποιοι νιώθουν άνετα μέσα σε αυτό. Ωστόσο, για πολλούς, το μικρό στήθος μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ανασφαλείς.