Επιστημονικά Νέα

Πως αντιδρώ στον πυρετό του παιδιού

Πως αντιδρώ στον πυρετό του παιδιού

 

Μην σας πιάνει πανικός όταν τα παιδιά σας έχουν πυρετό. Άλλωστε ειδικά κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών όλοι ανεβάζουμε πυρετό και πολύ περισσότερο τα παιδιά. Οι διακυμάνσεις στη θερμοκρασία την ημέρα και ο πυρετός μέχρι 38ο, όπως τονίζουν και οι παιδίατροι δεν πρέπει να μας ανησυχεί, εκτός και αν το 38 επιμένει για πολλές ημέρες.

Συγκεκριμένα, αν το αγγελούδι μας έχει πυρετό και η συμπεριφορά του είναι φυσιολογική, δηλαδή παίζει και τρώει όπως μας έχει συνηθίσει, ενώ δεν έχει και άλλα συμπτώματα δηλαδή βήχα, καταρροή, πονόλαιμό, πόνο στα αυτιά κ.α. μην ανησυχείτε δώστε του αντιπυρετικά, πολλά υγρά, κάντε το μπάνιο και βάλτε το κομπρέσες με ξύδι.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ποσότητα του αντιπυρετικού σιροπιού ρυθμίζεται με βάση το βάρος του παιδιού (δηλαδή το μισό του βάρους του). Τα συμπτώματα που πρέπει να μας προβληματίσουν για να επισπεύσουμε την επίσκεψη μας στο παιδίατρο είναι:

Αν το παιδί είναι λίγων μηνών και είναι η πρώτη φορά που κάνει πυρετό.

Αν το παιδί έχει πονοκέφαλο, υπνηλία και δεν έχει διάθεση για τίποτα.

Αν το παιδί έχει για πολύ ώρα ρίγη και παραμιλάει.

Αν ο πυρετός επιμένει και μετά το τρίτο 24ωρο.

Αν ο πυρετός ξεπερνάει το 39.5 και δεν κατεβαίνει με τίποτα,

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί ο καρκίνος των όρχεων είναι ασθένεια που επηρεάζει περισσότερο νεαρούς άνδρες;

Πώς η γέννηση ενός παιδιού μπορεί να προκαλέσει ιατρικό χρέος;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το παιχνίδι στην πρώιμη παιδική ηλικία βοηθά στην οικοδόμηση ενός καλύτερου εγκεφάλου

Το βιβλίο "Ο Εγκέφαλος που Αγαπά να Παίζει" χρησιμεύει ως μια προσβάσιμη επισκόπηση της βαθιάς επιρροής του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών. Αυτό το επίκαιρο και προβληματικό βιβλίο προσφέρει πληθώρα γνώσεων και πρακτικών γνώσεων που θα ωφελήσουν τους επαγγελματίες, τους ερευνητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και οποιονδήποτε επενδύει στην ευημερία των παιδιών.

Η έρευνα εμβολίων mRNA κέρδισε το Νόμπελ Ιατρικής τη Δευτέρα

«Νομίζω ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικά καλή εστίαση για το Βραβείο Ειρήνης φέτος» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταν Σμιθ, επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης, μετά από ένα χρόνο ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλο τον κόσμο. Για το Βραβείο Οικονομίας, η έρευνα για την ανισότητα εισοδήματος και πλούτου θα μπορούσε να τιμηθεί.

Πώς η άσκηση μπορεί να επηρεάζει τα άτομα με διαβήτη;

Διαβήτης: Η άσκηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο στην εργαλειοθήκη διαχείρισης του διαβήτη και όταν γίνεται με ασφάλεια και συνέπεια, μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη υγεία και βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

Κολπικός δακτύλιος πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει στη Νότια Αφρική για την πρόληψη του HIV

Οι γυναίκες πλήττονται δυσανάλογα από τον ιό HIV στη Νότια Αφρική, αντιπροσωπεύοντας το 64% των 7,4 εκατομμυρίων ενηλίκων που ζουν με τον ιό στη χώρα. «Ελπίζουμε ότι πολλές ακόμη χώρες θα ακολουθήσουν την κίνηση της Νότιας Αφρικής», δήλωσε ο Σάντς. Ο δακτύλιος έχει εγκριθεί και έχει υποβληθεί σε μελέτες εφαρμογής σε διάφορες χώρες της ηπείρου, όπως η Ουγκάντα, η Κένυα και η Ζιμπάμπουε.