Επιστημονικά Νέα

Πιστή αναπαραγωγή της κιβωτού του Νώε(βίντεο)

Πιστή αναπαραγωγή της κιβωτού του Νώε(βίντεο)

 

Μια πιστή αναπαραγωγή της κιβωτού του Νώε, η οποία έχει τις ακριβείς διαστάσεις που δίνονται στην Αγία Γραφή…

μόλις άνοιξε για το κοινό στην Ολλανδία.

Δημιουργός της νέας κιβωτού είναι ο Ολλανδός εκατομμυριούχος κατασκευαστής κτιρίων Johan Huibers, ο οποίος ξεκίνησε να την κατασκευάζει μετά από ένα όνειρο που είδε, σύμφωνα με το οποίο η Ολλανδία θα πλημμυρίσει και πάλι.

Για την κατασκευή της ο Huibers χρησιμοποίησε την αρχαία μέτρηση του πήχη – το μήκος του χεριού ενός ανθρώπου, από τον αγκώνα έως τα δάχτυλα – δίνοντάς της τις ακριβείς διαστάσεις που αναφέρονται στην Αγία Γραφή (μήκος 300 πήχεων, πλάτος 50 και ύψος 30). Ως αποτέλεσμα, η κατασκευή της χρειάστηκε 5 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Ο Huibers έχει γεμίσει την κιβωτό με πλαστικά ζώα, καθώς και μερικά είδη ζωντανών πτηνών, προκειμένου να αναδημιουργήσει την ιστορία του Νώε για τους επισκέπτες και να κάνει την Αγία Γραφή περισσότερο «απτή».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τη Deborah Venema-Huibers, διευθύντρια της κιβωτού, σχεδίαζαν να πλεύσουν με αυτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά η πυροσβεστική τους είπε ότι, σε αυτή την περίπτωση, έπρεπε να την καταστήσουν πιο ασφαλή για τους επισκέπτες.

«Θα θέλαμε πολύ να μεταφέρουμε 3.000 άτομα με την κιβωτό, αλλά παρενέβη η πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς είναι κατασκευασμένη ολόκληρη από ξύλο. Μέχρι να κανονίσουμε τα διαδικαστικά, είχε περάσει τόσος πολύς χρόνος που αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε το σχέδιό μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε η Huibers.

Η ίδια, μάλιστα, προσέθεσε ότι έχουν επικοινωνήσει μαζί της δεκάδες άνθρωποι που ανησυχούν για την προφητεία των Μάγιας σχετικά με το τέλος του κόσμου, τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

«Ανησυχούν και, συνήθως, με ρωτούν: “Έρχεται νέα πλημμύρα; Ο κόσμος θα καταστραφεί πάλι; Μπορούμε να μείνουμε εδώ και να επιβιβαστούμε σε τέτοια περίπτωση; Μπορούμε να κλείσουμε ένα δωμάτιο;”».

«Φυσικά, εμείς τους λέμε ότι δεν θα είναι ιδιαίτερα ασφαλείς εδώ, καθώς η συγκεκριμένη κιβωτός δεν είναι ένα σκάφος διάσωσης, αλλά μουσείο», προσέθεσε η Huibers.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η μικροβαρύτητα στο διάστημα μπορεί να αλλάξει τα ανθρώπινα κύτταρα

Σύνδεση μεταξύ HDL και διαφορετικών τύπων καρκίνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ερευνητές εντοπίζουν συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου που καταστρέφονται από την υψηλή αρτηριακή πίεση και εμπλέκονται στη νοητική παρακμή, την άνοια

Η διαστολική DBP αρτηριακή πίεση από μόνη της δεν προβλέπει μείωση της γνωστικής λειτουργίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι προστατευτική όταν προσαρμόζεται για τη συστολική SBP αρτηριακή πίεση. Αυτό το αποτέλεσμα ίσχυε τόσο κατά την παρατήρηση όσο και κατά τη χρήση της Μεντελιανής τυχαιοποίησης", γράφουν και συνεχίζουν συζητώντας τους πιθανούς λόγους γι' αυτό.

Ανακάλυψη θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη μείωση της αντίστασης στη θεραπεία της λευχαιμίας

"Εάν οι μελλοντικές κλινικές δοκιμές επιβεβαιώσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου που στοχεύει  τα δραστικά είδη οξυγόνου ROS, η προσέγγιση αυτή θα βοηθήσει πιθανότατα ένα μεγάλο υποσύνολο ατόμων με οξεία μυελογενή λευχαιμία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ανθεκτική στα φάρμακα νόσο".

Πώς να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου

Υγεία εντέρου: Ο μόνος πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου είναι να υποβάλλεστε σε προληπτικό έλεγχο ρουτίνας, ξεκινώντας από την ηλικία των 45 ετών.

Πώς τα γονίδιά σας επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς;

Χοληστερόλη: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα γονίδια μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου είναι ζωτικής σημασίας για να κατανοήσουμε τι την προκαλεί και ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης.

Υπολογιστική μέθοδος μπορεί να παρακολουθεί την εξάπλωση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά με την πάροδο του χρόνου

Προτείνει μια διαδικασία για τη συνεχή παρακολούθηση των μεταβολών στα βακτηριακά γονιδιώματα με την πάροδο του χρόνου, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική έρευνα για την ανάπτυξη αντιβιοτικών ή να επηρεάσει τα θεραπευτικά σχήματα.