Επιστημονικά Νέα

Οι ερευνητές ανακαλύπτουν πιθανό αντίδοτο στην αλλαντίαση

Οι ερευνητές ανακαλύπτουν πιθανό αντίδοτο στην αλλαντίαση

Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει μια ένωση που αναστέλλει έντονα τη νευροτοξίνη botulinum, την πιο τοξική ένωση που είναι γνωστή. Αυτή η ανασταλτική ένωση, το νιτροφαινύλιο ψωραλένιο (NPP), θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για τη μείωση της παράλυσης που προκαλείται από την αλλαντίαση. Η νευροτοξίνη της αλλαντίασης θεωρείται πιθανή βιοαπόδειξη επειδή δεν υπάρχει εγκεκριμένο από το FDA αντίδοτο. Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Applied and Environmental Microbiology , ένα περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας.

Στη μελέτη, το πρώτο βήμα των ερευνητών ήταν να προσδιοριστεί το ένζυμο εντός της νευροτοξίνης botulinum που βλάπτει τους νευρώνες προκαλώντας παράλυση. Στη συνέχεια εξέτασαν μια βιβλιοθήκη που περιείχε περισσότερες από 300 φυσικές ενώσεις από εκχυλίσματα ινδικών φαρμακευτικών φυτών, ψάχνοντας για ένζυμα που θα μπορούσαν να εξουδετερώσουν τη δραστηριότητα που βλάπτει τους νευρώνες.

“Χρησιμοποιώντας τη διαλογή υψηλής απόδοσης, εντοπίσαμε μία από τις ενώσεις, το νιτροφαινύλιο ψωραλένιο, που έχει ιδιαίτερα ισχυρή δραστικότητα έναντι του ενζύμου που προκαλεί βλάβη στους νευρώνες”, ανέφερε ο αντίστοιχος συγγραφέας Bal Ram Singh, Ph.D., Καθηγητής και Διευθυντής, Botulinum Research Center, Institute των Advanced Sciences, Dartmouth, ΜΑ.

Οι ερευνητές έλεγξαν έπειτα την δραστηριότητα του ΝΡΡ in vitro και σε κυτταροκαλλιέργεια έναντι νευροτοξίνης αλλαντίασης τύπου Α, ο οποίος είναι ο ισχυρότερος ορότυπος μεταξύ των επτά οροτύπων της τοξίνης botulinum. Ο πυρηνικός σταθμός τύπου Α είχε ισχυρή δραστικότητα αντι- βοτουλινικής τοξίνης , με χαμηλή τοξικότητα στα ανθρώπινα κύτταρα. (εικόνα: μοριακό μοντέλο νευροτοξίνης αλλαντίασης)

“Ο πυρηνικός σταθμός έδειξε επίσης δραστηριότητα για να αναστρέψει την παράλυση των μυών του ποντικιού που προκαλείται από τη νευροτοξίνη αλλαντίασης τύπου Α”, δήλωσε ο Δρ Singh. Παρόλο που υπάρχουν λιγότερες από 200 περιπτώσεις εμφάνισης παγκοσμίως, ετησίως, “αυτά κοστίζουν περισσότερο για θεραπεία από τα εκατομμύρια των εστιών σαλμονέλας που συμβαίνουν, καθιστώντας την αλλαντίαση την πιο δαπανηρή μορφή τροφικής δηλητηρίασης”, δήλωσε ο Δρ Singh.

Η αλλαντική τοξίνη παράγεται από το Clostridium botulinum, ένα παθογόνο βακτήριο και δύσκολο να σκοτωθεί. Τα σπόρια μπορούν να επιβιώσουν βρασμένα. Ο Botulism μπορεί να αποκτηθεί μέσω οδών εκτός από τροφική δηλητηρίαση, όπως μέσω μόλυνσης από τραύματα και μέσω αποικισμού των πεπτικών οδών παιδιών και βρεφών. Τα φάρμακα που προέρχονται από ψωραλίνη έχουν ήδη εγκριθεί από το FDA στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό πιθανότατα θα επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισης φαρμάκων για τον πυρηνικό σταθμό, δήλωσε ο Δρ Singh.

Η έρευνα προέρχεται από το έργο του Dr. Singh στην ομάδα του για τη βιοχημική βάση της Αγιουρβέδα, ένα φυτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως στην Ινδία. Φυσικά προϊόντα, όπως εκείνα που χρησιμοποιούνται στην Αγιουρβέδα, έχουν πιο διαφοροποιημένες δομές, χαμηλότερη τοξικότητα και καλύτερες ιδιότητες παρόμοιες με εκείνες των συνθετικών. Ως γενικός διευθυντής στο Κέντρο Μελετών Εντοπισμού στο UMass Dartmouth, θεωρούσε φυσικές φυτικές ενώσεις ως πηγή αντιμέτρων κατά της αλλαντίασης. Αυτό οδήγησε σε συζητήσεις και στη συνέχεια σε μια συνεργασία σε αυτό το έργο με τον καθηγητή Virinder Parmar, επικεφαλής του Τμήματος Χημείας στο Πανεπιστήμιο του Δελχί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

"Ακτίνα ελπίδας" Καρκίνος - Νέες εξελίξεις στην καταπολέμηση μιας σειράς καρκίνων

Εικονική τεχνολογία αιμοφόρων αγγείων βελτιώνει τη φροντίδα καρδιομυοπάθειας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την περιτομή;

Περιτομή: Κατανοώντας την περιτομή και συμμετέχοντας ενεργά στην ανάρρωση του αγοριού σας, μπορείτε να διευκολύνετε την επούλωση, να παρέχετε άνεση και να εντοπίζετε έγκαιρα τυχόν πιθανά προβλήματα.

Καρκίνος του προστάτη - Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζει κάθε άνδρας

Ενώ ο καρκίνος είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να σκέφτεται, ο Humphreys δίνει τις εξής συμβουλές και ενθάρρυνση: "Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της υγείας σας και μια ομάδα εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας μπορεί να σας καθοδηγήσει στις λύσεις που είναι πιο προσαρμοσμένες για εσάς, τις επιθυμίες σας και το σώμα σας".

Η διακοπή της ανοσοθεραπείας μετά από δύο χρόνια είναι λογική σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα

«Αυτή η μελέτη παρέχει σημαντικά δεδομένα που ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν τους ασθενείς να αισθάνονται λιγότερο ανήσυχοι για τους πιθανούς κινδύνους από τη θεραπεία και να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση εάν αποφασίσουν να διακόψουν τη θεραπεία μετά από δύο χρόνια».

Eπηρεάζει η έλλειψη βιταμίνης D την γονιμότητα;

Βιταμίνη D γονιμότητα: Η βιταμίνη D, γνωστή και ως βιταμίνη του ήλιου, όχι μόνο βοηθά στη βελτίωση της υγείας των οστών και αναπληρώνει την ανεπάρκεια ασβεστίου, αλλά βοηθά επίσης στη βελτίωση της αναπαραγωγικής υγείας των γυναικών.