Η μύτη μας μπορεί να γίνει «όπλο» κατά της παχυσαρκίας, σύμφωνα με Ολλανδούς επιστήμονες. Αν οι τροφές έχουν πολύ δυνατή μυρωδιά, σύμφωνα με την έρευνα, καταναλώνουμε μικρότερη ποσότητα και αισθανόμαστε πιο γρήγορα κορεσμό.
Οι Ολλανδοί ερευνητές, αφού εξέτασαν 10 εθελοντές ηλικίας 26 έως 50 ετών, χορηγώντας τους επανειλημμένα μέσω αντλίας στο στόμα επιδόρπιο με βάση κρέμα βανίλιας, ανακάλυψαν ότι όσο πιο έντονη ήταν η μυρωδιά τόσο μικρότερη ήταν η μπουκιά. Αν μια τροφή έχει ασθενέστερο άρωμα ένας άνθρωπος είναι περισσότερο πιθανό να δοκιμάσει μεγαλύτερη μπουκιά.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ένταση της γεύσης επηρεάζει το μέγεθος της μπουκιάς λόγω μηχανισμού απορύθμισης.
Οι άνθρωποι, όπως δήλωσε η de Wijk αυτορυθμίζονται και με εντονότερες μυρωδιές λαμβάνουμε ενστικτωδώς μικρότερες μπουκιές, για να αποφύγουμε ισχυρές αισθήσεις.
Οι ερευνητές δήλωσαν επίσης ότι ενδεχομένως η πιο ισχυρή κρεμώδης μυρωδιά έκανε τους ανθρώπους ασυνείδητα να σκεφτούν ότι το επιδόρπιο είναι πιο βαρύ σε θερμίδες και πιο συμπαγές, οδηγώντας στην αντίληψη ότι αισθάνονταν κορεσμό.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube