Ογκολογία

Ο καρκίνος του προστάτη αντιδρά σε φάρμακο για την ελονοσία

Ο καρκίνος του προστάτη αντιδρά σε φάρμακο για την ελονοσία

Μία εξαιρετικά ελπιδοφόρα διαπίστωση για εκατομμύρια πάσχοντες από καρκίνο του Προστάτη πραγματοποίησε ερευνητική ιατρική ομάδα στην Κίνα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η συχνή αυτή μορφή καρκίνου στους άνδρες δείχνει να αντιδρά σε φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται στην ίαση της ελονοσίας!

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, η ουσία που χρησιμοποιείται ως αντιβιοτικό για την ελονοσία, ανακόπτει τη δράση και την εξάπλωση στον καρκινικό όγκο, με αποτέλεσμα να μην γίνεται μετάσταση σε άλλα μέρη του οργανισμού. Τα πειράματα έχουν στεφθεί με επιτυχία στο εργαστήριο και οι επιστήμονες αναμένουν να έχουν ανάλογα αποτελέσματα και μετά την εφαρμογή στον άνθρωπο.

Οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι το φάρμακο για την ελονοσία μπλοκάρει τον υποδοχέα ανδρογόνων, οι οποίοι «τροφοδοτούν» τον όγκο, «κόβοντας» εξ ολοκλήρου την όλη διαδικασία. Πολλές μορφές καρκίνου του προστάτη αντιμετωπίζονται με χημειοθεραπείες. Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, όχι. Η συγκεκριμένη μέθοδος δείχνει να ανταποκρίνεται σε όλες τις μορφές και τα στάδια, γεγονός που αν αποδειχθεί και μετά τις δοκιμές σε ανθρώπους, θα σημαίνει ότι η ιατρική θα εξοπλιστεί με μία έγκυρη και ανώδυνη θεραπεία για μία πολύ συχνή μορφή καρκίνου.

Τα συμπτώματα

-Αίσθημα ότι η ουροδόχος κύστη δεν έχει αδειάσει τελείως έπειτα από τη διούρηση.

-Συχνουρία (μεσολαβούν λιγότερο από 2 ώρες μεταξύ των διουρήσεων).

-Διακοπτόμενη διούρηση (σταματάει η ροή και σε λίγα λεπτά ο ασθενής θέλει να ξαναπάει στην τουαλέτα).

-Επιτακτική ανάγκη για διούρηση (μερικές φορές με διαφυγή ούρων).

-Μειωμένη ροή ούρων.

-Νυκτουρία (ο πάσχων ξυπνάει τη νύχτα για να ουρήσει).

-Στυτική δυσλειτουργία.

-Μικρή στύση παρά την ερωτική επιθυμία αναλλοίωτη.

Όταν δεν υπάρχουν συμπτώματα, ο μόνος τρόπος για να ανιχνευθεί εγκαίρως ο καρκίνος του προστάτη είναι μέσω μιας αιματολογικής εξέτασης που μετρά τα επίπεδα μιας πρωτεΐνης- του ειδικού προστατικού αντιγόνου ή ΡSΑ. Εξέταση του ΡSΑ πρέπει να κάνουν μία φορά τον χρόνο όλοι οι άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών. Όσοι, όμως, έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του προστάτη πρέπει να αρχίζουν τη μέτρηση στα 40 τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Novartis : "Φιλοδοξία είναι να βελτιώσουμε την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο"

Η αρχιτεκτονική των ιστών ρυθμίζει την εξέλιξη του όγκου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέος επιστημονικός στόχος για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος

«Δείχνει επίσης ότι η συνδυασμένη αναστολή των δύο κύριων οδών προμήθειας θρεπτικών συστατικών μπορεί να οδηγήσει σε έναν επιτυχημένο αποκλεισμό της παροχής ενέργειας με αποτέλεσμα την πείνα του όγκου και την επακόλουθη συρρίκνωση».

Ανακαλύφθηκε βασικός παράγοντας - υπεύθυνος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο συχνότερος καρκίνος στον άνδρα και ο τρίτος σε συχνότητα στη γυναίκα, αλλά συνολικά ο πρώτος στον γενικό πληθυσμό. Κάθε χρόνο αναδεικνύονται 10.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα

Η Ανοσο-Ογκολογία στην COVID-19 εποχή: Νέες συνθήκες και εξελίξεις στη φροντίδα των ασθενών

Παγκοσμίως, 1 στους 6 θανάτους οφείλεται στον καρκίνο. Όμως, αυτό ενδεχομένως να αλλάξει στο κοντινό μέλλον, χάρη σε μια κατηγορία ογκολογικών θεραπειών που τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει σημαντικά την πρόγνωση των ασθενών με αρκετές μορφές προχωρημένου ή μεταστατικού καρκίνου: την Ανοσο-Ογκολογία.

Μπορεί, άραγε, η τεχνολογία mRNA να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Κορωνοϊός και καρκίνος: Μπορεί η τεχνολογία RNA να βοηθήσει και στις νεοπλασίες; Η τεχνολογία RNA (mRNA) που χρησιμοποιείται στα εμβόλια Moderna και Pfizer COVID- 19 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του καρκίνου, σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Ερευνητές αναπτύσσουν ένεση για τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος

Οι ερευνητές του Yale αναπτύσσουν μια θεραπεία καρκίνου του δέρματος που περιλαμβάνει την ένεση νανοσωματιδίων στον όγκο, σκοτώνοντας τα καρκινικά κύτταρα με μια διπλή προσέγγιση, ως πιθανή εναλλακτική λύση στη χειρουργική επέμβαση.