Ογκολογία

Ανακαλύφθηκε παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος

Ανακαλύφθηκε παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος

Τα υψηλότερα επίπεδα υδραργύρου στο αίμα συνδέθηκαν με υψηλότερο επιπολασμό του καρκίνου του δέρματος, εκτός του μελανώματος, που είναι η πιο κοινή ανθρώπινη κακοήθεια, σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Dermatology. Για τη μελέτη, Αμερικανοί ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία τα έτη 2003-2016 για 29.413 συμμετέχοντες στην Εθνική Έρευνα Εξέτασης για την Υγεία και τη Διατροφή. Η ερευνητική ομάδα εξέτασε τα επίπεδα στο αίμα των διαφόρων μορφών υδραργύρου: ολικός υδράργυρος, ανόργανος υδράργυρος και μεθυλικός υδράργυρος.

Σε σύγκριση με τα άτομα με χαμηλό ολικό υδράργυρο, τα άτομα με υψηλό ολικό υδράργυρο είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να διαγνωσθούν με καρκίνο του δέρματος χωρίς μελάνωμα. Οι συμμετέχοντες με υψηλή συγκέντρωση σε μεθυλικό υδράργυρο είχαν 1,7 φορές υψηλότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, εκτός του μελανώματος, σε σύγκριση με εκείνους με χαμηλό μεθυλικό υδράργυρο. Τα ανόργανα επίπεδα υδραργύρου δεν σχετίζονταν σημαντικά, αλλά ήταν θετικά στον καρκίνο του δέρματος, εκτός του μελανώματος. Τα περισσότερα άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτίθενται στον υδράργυρο μέσω της κατανάλωσης ψαριών και οστρακοειδών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εξελίξεις και προοπτικές στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη

Novartis : "Φιλοδοξία είναι να βελτιώσουμε την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέος επιστημονικός στόχος για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος

«Δείχνει επίσης ότι η συνδυασμένη αναστολή των δύο κύριων οδών προμήθειας θρεπτικών συστατικών μπορεί να οδηγήσει σε έναν επιτυχημένο αποκλεισμό της παροχής ενέργειας με αποτέλεσμα την πείνα του όγκου και την επακόλουθη συρρίκνωση».

Ανακαλύφθηκε βασικός παράγοντας - υπεύθυνος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο συχνότερος καρκίνος στον άνδρα και ο τρίτος σε συχνότητα στη γυναίκα, αλλά συνολικά ο πρώτος στον γενικό πληθυσμό. Κάθε χρόνο αναδεικνύονται 10.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα

Η Ανοσο-Ογκολογία στην COVID-19 εποχή: Νέες συνθήκες και εξελίξεις στη φροντίδα των ασθενών

Παγκοσμίως, 1 στους 6 θανάτους οφείλεται στον καρκίνο. Όμως, αυτό ενδεχομένως να αλλάξει στο κοντινό μέλλον, χάρη σε μια κατηγορία ογκολογικών θεραπειών που τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει σημαντικά την πρόγνωση των ασθενών με αρκετές μορφές προχωρημένου ή μεταστατικού καρκίνου: την Ανοσο-Ογκολογία.

Μπορεί, άραγε, η τεχνολογία mRNA να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Κορωνοϊός και καρκίνος: Μπορεί η τεχνολογία RNA να βοηθήσει και στις νεοπλασίες; Η τεχνολογία RNA (mRNA) που χρησιμοποιείται στα εμβόλια Moderna και Pfizer COVID- 19 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του καρκίνου, σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Ερευνητές αναπτύσσουν ένεση για τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος

Οι ερευνητές του Yale αναπτύσσουν μια θεραπεία καρκίνου του δέρματος που περιλαμβάνει την ένεση νανοσωματιδίων στον όγκο, σκοτώνοντας τα καρκινικά κύτταρα με μια διπλή προσέγγιση, ως πιθανή εναλλακτική λύση στη χειρουργική επέμβαση.