Επιστημονικά Νέα

Ο ύπνος 6 λεπτών στην δουλειά ανανεώνει την μνήμη

Ο ύπνος 6 λεπτών στην δουλειά ανανεώνει την μνήμη

Ένας  ύπνος 6 λεπτών στην δουλειά ανανεώνει τον εγκέφαλο και μπορεί να βελτιώσει την απομνημόνευση αλλά και την αποτελεσματικότητα της μνήμης. 

Αυτός ο  σύντομος  ύπνος μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα για την μνήμη όσο μια ολονύκτια ανάπαυση, αποδείχθηκε σε γερμανική  έρευνα .  

Η ομάδα των επιστημόνων ζήτησε από φοιτητές να απομνημονεύσουν ένα κατάλογο λέξεων και εξέτασε την ικανότητα τους να τις ανακαλέσουν στην μνήμη τους μετά από μια ώρα και αφού είχαν παίξει πασιέντζα.

Οι εθελοντές έπρεπε να θυμηθούν 30 λέξεις. Τους άφησαν να αναπαυθούν για μια ώρα πριν περάσουν το τεστ απομνημόνευσης. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ορισμένοι από τους εθελοντές κοιμήθηκαν για έξι λεπτά, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν ξύπνιοι.  

Οι  ειδικοί κατέγραψαν ότι αυτοί που κοιμήθηκαν για λίγο επέδειξαν εξαιρετικές ικανότητες απομνημόνευσης σε σύγκριση με αυτούς που έμειναν ξύπνιοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το άγχος της πρώιμης ζωής μπορεί να εμποδίσει την οσφρητική αίσθηση

Τα συνθετικά χημικά ίσως καθυστερήσουν την εφηβεία στα κορίτσια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια 5ήμερη έκθεση στη ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Ρύπανση εγκεφαλικό: Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη για τη σχέση μεταξύ της έκθεσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση και του εγκεφαλικού αποκαλύπτει ότι ακόμη και μια σύντομη έκθεση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

Σκούρα oύρα και άλλα συμπτώματα τουαλέτας που μπορεί να είναι σημάδια ηπατικής βλάβης

Ηπατική βλάβη: Το χρώμα των ούρων και των κοπράνων σας μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την κατάσταση του συκωτιού σας. Τα χλωμά κόπρανα θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ένα πρόβλημα με το ήπαρ ή άλλο συστατικό του συστήματος παροχέτευσης των χοληφόρων. 

Έρευνα διαπιστώνει ότι οι κλινικές δοκιμές για τον καρκίνο έχουν γίνει πιο ποικιλόμορφες τις τελευταίες δύο δεκαετίες

Ενώ η μελέτη δεν εξέτασε τους υποκείμενους παράγοντες που επηρέασαν τις παρατηρούμενες τάσεις, ο Farooq υπέθεσε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός διαθέσιμων κλινικών δοκιμών πρώιμης φάσης, οι αλλαγές στα κριτήρια επιλεξιμότητας και η αύξηση του αριθμού των μικρών κέντρων που προσφέρουν κλινικές δοκιμές μπορεί να συνέβαλαν στην αύξηση της ποικιλομορφίας των συμμετεχόντων σε κλινικές δοκιμές τα τελευταία χρόνια.

Μπορεί το εγκεφαλικό επεισόδιο να προκληθεί από την ατμοσφαιρική ρύπανση;

Ρύπανση: Η μείωση της ρύπανσης από βιομηχανικές πηγές, τις μεταφορές και άλλους τομείς μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού και άλλων προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση.