Επιστημονικά Νέα

Nιασιναμίδη Ρετινόλη: Θεραπευτικά συστατικά για την ακμή και τον υπερχρωματισμό του δέρματος

Nιασιναμίδη Ρετινόλη: Θεραπευτικά συστατικά για την ακμή και τον υπερχρωματισμό του δέρματος

Ο συνδυασμός μπορεί επίσης να προσφέρει επιπρόσθετα οφέλη από τη χρήση ρετινόλης μόνο, επειδή η νιασιναμίδη μπορεί να προστατεύσει από μερικές από τις παρενέργειες της ρετινόλης

Nιασιναμίδη Ρετινόλη: Είναι συστατικά φροντίδας του δέρματος που μπορούν να θεραπεύσουν την ακμή και τον άνισο τόνο του δέρματος. Ενώ μερικοί άνθρωποι τα χρησιμοποιούν ξεχωριστά, άλλοι τα συνδυάζουν για να αποκομίσουν τα οφέλη και των δύο. Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε τα οφέλη της νιασιναμίδης και της ρετινόλης για την υγεία του δέρματος και εξηγούμε πώς να τα χρησιμοποιήσουμε μαζί ως μέρος μιας τακτικής ρουτίνας φροντίδας του δέρματος.

Τι είναι η νιασιναμίδη; Η Niacinamide είναι μια βασική υδατοδιαλυτή βιταμίνη και μια μορφή βιταμίνης Β3 ή νιασίνης. Είναι επίσης γνωστό ως νικοτιναμίδιο. Ως απαραίτητη βιταμίνη, οι άνθρωποι πρέπει να πάρουν νιασιναμίδη από τη διατροφή τους, καθώς το σώμα δεν μπορεί να το παράγει. Στο σώμα, βοηθά στη μείωση της φλεγμονής, στην αύξηση της κυτταρικής ενέργειας και στην αποκατάσταση της βλάβης του DNA. Πολλά προϊόντα περιποίησης του δέρματος περιλαμβάνουν τώρα τη νιασιναμίδη για να παραδώσει μερικά από τα οφέλη της απευθείας στο δέρμα.

Όταν επιλέγουν ένα προϊόν περιποίησης του δέρματος για την περιεκτικότητα σε νιασιναμίδη, οι άνθρωποι δεν πρέπει να το κάνουν λάθος για προϊόντα που περιέχουν νιασίνη, η οποία είναι μια διαφορετική μορφή της χημικής ουσίας.

Τι είναι η ρετινόλη; Η έμπιστη Πηγή Ρετινόλης Retinol Trusted Source είναι μια μορφή ρετινοειδούς χωρίς συνταγή (OTC), ένα παράγωγο της βιταμίνης Α. Η βιταμίνη Α είναι μια άλλη απαραίτητη βιταμίνη που πρέπει να πάρουν οι άνθρωποι από τη διατροφή τους. Παίζει ζωτικό ρόλο στην ανοσία, την υγεία των ματιών και την υγεία του δέρματος.

Η ρετινόλη δεν είναι ίδια με τα συνταγογραφούμενα ρετινοειδή όπως η τρετινοΐνη. Είναι λιγότερο ισχυρή από τα συνταγογραφούμενα προϊόντα, αν και είναι ισχυρότερη από άλλα OTC ρετινοειδή, όπως το ρετινυλικό παλμικό.

Τι κάνει η νιασιναμίδη και σε ποια προϊόντα περιέχει; Το τοπικό (που εφαρμόζεται στο δέρμα) η νιασιναμίδη μπορεί να βοηθήσει με προβλήματα του δέρματος όπως: • ακμή • υπερχρωματισμός (ανώμαλος τόνος δέρματος) • κνησμός • φλεγμονή • ροδόχρους ακμή • ζημιά από τον ήλιο • ρυτίδες.

Ως αποτέλεσμα αυτών των οφελών, οι άνθρωποι μπορούν συχνά να βρουν νιασιναμίδη σε ορούς και κρέμες για τη θεραπεία της ακμής, των ρυτίδων και του άνισου τόνου του δέρματος. Υπάρχουν αρκετές μελέτες για τη νιασιναμίδη που υποστηρίζουν τη χρήση της για αυτά τα ζητήματα. Για παράδειγμα, η Έρευνα Αξιόπιστης Πηγής σημειώνει ότι μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, τα οποία θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για τη θεραπεία της ακμής και της ροδόχρου ακμής.

Μια επισκόπηση του 2014

Η αξιόπιστη πηγή επισημαίνει ότι, ανάλογα με τη συγκέντρωσή της, η νιασιναμίδη μπορεί επίσης να έχει αντικνησμικές, αντιμικροβιακές επιδράσεις και μπορεί να εμποδίσει την παραγωγή υπερβολικών ποσοτήτων σμήγματος (το φυσικό λάδι του δέρματος).

Μια άλλη μελέτη Η αξιόπιστη πηγή σημειώνει ότι αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να κάνουν τη νιασιναμίδη μια καλή επιλογή για τη θεραπεία της φλυκταινώδους και της θηλώδους ακμής, ειδικά σε περιπτώσεις όπου η ακμή δεν ανταποκρίνεται στα αντιβιοτικά.

Μια μελέτη του 2019, η Αξιόπιστη Πηγή σημειώνει ότι η τοπική εφαρμογή της niacinamide μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος και στη μείωση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και της υπερχρωματισμού. Κλινικές δοκιμές με χρήση 2% νιασιναμίδης αναφέρουν σημαντική μείωση της υπερχρωματισμού και αύξηση της ελαφρότητας του δέρματος μετά από 4 εβδομάδες.

Αξιόπιστη πηγή θεραπείας. Οι περισσότεροι άνθρωποι ανέχονται καλά τη νιασιναμίδη και είναι συνήθως ασφαλής για χρήση σε ευαίσθητο δέρμα. Οι υψηλές συγκεντρώσεις, ωστόσο, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος, οπότε οι άνθρωποι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν υπερβολικά προϊόντα που περιέχουν νιασιναμίδη.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μαζί; Είναι ασφαλές να αναμιγνύετε νιασιναμίδη και ρετινόλη. Στην πραγματικότητα, πολλοί οροί και τύποι συνδυάζουν τα δύο. Οι άνθρωποι μπορούν συνήθως να αναφέρονται και στα δύο ως κοσμετολογικά.

Η έρευνα σε τύπους που περιέχουν και τα δύο συστατικά υποδηλώνει ότι ο συνδυασμός μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία ακμής και μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένο τόνο δέρματος αξιόπιστης πηγής και μείωση των σημείων γήρανσης. Ο συνδυασμός μπορεί επίσης να προσφέρει επιπρόσθετα οφέλη από τη χρήση ρετινόλης μόνο, επειδή η νιασιναμίδη μπορεί να προστατεύσει από μερικές από τις παρενέργειες της ρετινόλης. Σε σύγκριση με τη χρήση ενός προϊόντος που περιέχει μόνο ρετινόλη, η χρήση ενός που συνδυάζει τόσο νιασιναμίδη όσο και ρετινόλη μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ξηρότητας και σε λιγότερο ερεθισμό του δέρματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα οφέλη της ρετινόλης για το δέρμα σας

Η πιο ισχυρή βιταμίνη στη μάχη της αντιγήρανσης

Ποια βιταμίνη συσφίγγει την επιδερμίδα;

Ρυτίδες και ουσία για την καταπολέμησή τους

Συμβουλές δερματολόγων για τη λείανση των ρυτίδων

Λύσεις για υποχώρηση των ρυτίδων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Nέα μελέτη των CDC για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων covid που αναπτύχθηκαν με τη μέθοδο mRNA

Οι ερευνητές στο Ισραήλ τον Φεβρουάριο, για παράδειγμα, διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο κορωνοϊού της Pfizer πέτυχε πτώση 94% στις συμπτωματικές μολύνσεις από κορωνοϊούς.

Έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού ζητούν 18 επιστήμονες από όλον τον κόσμο με ανοιχτή επιστολή

"Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις υποθέσεις τόσο για τις φυσικές όσο και για τις εργαστηριακές διαρροές έως ότου έχουμε επαρκή δεδομένα. Μια σωστή έρευνα θα πρέπει να είναι διαφανής, αντικειμενική, βασισμένη σε δεδομένα, να περιλαμβάνει ευρεία εμπειρογνωμοσύνη, να υπόκειται σε ανεξάρτητη εποπτεία και να είναι υπεύθυνη να ελαχιστοποιεί τον αντίκτυπο των συγκρούσεων. ενδιαφέροντος."

Η απότομη αύξηση της πίεσης του αίματος με κάθε καρδιακό παλμό αναγκάζει τον εγκέφαλο να πάλλεται

Εγκέφαλος βίντεο: Οι τεχνικές λεπτομέρειες της μεθόδου παρουσιάζονται σε δύο δημοσιεύσεις στις επιθεωρήσεις Brain Multiphysics και Magnetic Resonance in Medicine. Η κλαστική μαγνητική τομογραφία δίνει εικόνες δύο διαστάσεων, ωστόσο η ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, την Κλινική «Όρος Σινάι» και άλλα αμερικανικά ιδρύματα μπόρεσε να συνδυάσει αλλεπάλληλες λήψεις, τραβηγμένες από διαφορετική οπτική γωνία, για να δημιουργήσουν βίντεο τριών διαστάσεων. Ήδη οι ερευνητές χρησιμοποιούν την τεχνική 3D αMRI για τη μελέτη της διάσεισης και της υδροκεφαλίας, ενώ ελπίζουν να την αξιοποιήσουν στο μέλλον για τη μέτρηση της ενδοκρανιακής πίεσης, η οποία για να μετρηθεί απαιτεί σήμερα τη δημιουργία μιας οπής στο κρανίο.

Διάστημα : Υπάρχουν ηφαίστεια στους πλανήτες

Διάστημα : Αν και μπορεί να είναι απειλή για την ανθρώπινη ζωή, τα ηφαίστεια μπορεί επίσης να είναι και ο λόγος για την ύπαρξή μας. Τα υποβρύχια ηφαίστεια δημιουργούν θερμές πηγές που ονομάζονται υδροθερμικοί αεραγωγοί, που ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να είναι εκεί που ξεκίνησε η ζωή στη Γη.

Γενετικά τροποποιημένα κουνούπια απελευθερώθηκαν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ

Μεταδοτικές ασθένειες: Έπειτα από μια δεκαετία προσπαθειών για την εξασφάλιση άδειας από την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA), η βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Oxitec ξεκίνησε τη δοκιμή στα τέλη Απριλίου με στόχο να μειώσει τον πληθυσμό του Aedes aegypti, ενός είδους κουνουπιού που ενοχοποιείται για κρούσματα δάγκειου και κίτρινου πυρετού τα τελευταία δέκα χρόνια.

Μαγνητικό πεδίο γης : Οι καρχαρίες το χρησιμοποιούν για την πλοήγηση τους στην θάλασσα

Μαγνητικό πεδίο γης οι καρχαρίες, δεν χρειάζονται τίποτα περισσότερο από το σώμα τους - και το μαγνητικό πεδίο της Γης, αφού ορισμένοι καρχαρίες μπορούν να διαβάσουν το πεδίο της Γης σαν χάρτη και να το χρησιμοποιήσουν για να πλοηγηθούν στις ανοιχτές θάλασσες. 

Η μείωση της ανοσίας θα μπορούσε να προκαλέσει περιπτώσεις βλεννομυκητίασης

Πιστεύεται ότι αυτή η μείωση της ανοσίας θα μπορούσε να προκαλέσει αυτές τις περιπτώσεις βλεννομυκητίασης. Ο διαβήτης μειώνει την ανοσολογική άμυνα του σώματος, ο κορωνοϊός την επιδεινώνει και, στη συνέχεια, τα στεροειδή που βοηθούν στην καταπολέμηση της Covid-19 ενεργούν σαν να προστίθενται καύσιμα στη φωτιά», λέει ο Δρ Nair.