Επιστημονικά Νέα

Νανοσωματίδια: Προσφέρουν ελπίδα σε όσους έχουν περιφερική αρτηριακή νόσο

Νανοσωματίδια: Προσφέρουν ελπίδα σε όσους έχουν περιφερική αρτηριακή νόσο

Νανοσωματίδια: Το Πανεπιστημίου του Τέξας στο Arlington σχεδιάζει ένα σύστημα παράδοσης νανοσωματιδίων που θα μεταφέρει τα απαραίτητα πλασμίδια στις αρτηρίες σε ασθενείς που πάσχουν από περιφερική αρτηριακή νόσο (PAD) στα χέρια και τα πόδια τους.

Ένα πλασμίδιο είναι μια γενετική δομή σε ένα κύτταρο που μπορεί να αναπαραχθεί ανεξάρτητα από τα χρωμοσώματα και συχνά χρησιμοποιείται στο εργαστήριο για το χειρισμό των γονιδίων.

Ο Kytai Nguyen, ο επικεφαλής ερευνητής και καθηγητής βιομηχανικής έλαβε τριετή επιχορήγηση 442.549 $ από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας για το έργο. Με αυτά τα κεφάλαια, θα είναι σε θέση να παρέχει δύο διδακτορικούς φοιτητές και τέσσερις προπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι θα αποκτήσουν εμπειρία σχετικά με τις κυτταρικές μελέτες και την κατασκευή και χαρακτηρισμό των νανοσωματιδίων.

«Αυτή η επιχορήγηση θα μπορούσε να μας βοηθήσει να βρούμε καλύτερους, λιγότερο επεμβατικούς τρόπους για τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την περιφερική αρτηριακή νόσο», δήλωσε ο Nguyen. «Όταν οι αρτηρίες γίνουν περιορισμένες, είναι πιο δύσκολο γι’ αυτούς να μεταφέρουν οξυγόνο και αίμα σε αυτό το μέρος του σώματος, συνήθως στο πόδι για PAD. Μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκό πόνο και μούδιασμα ακόμη και όταν είναι σε ηρεμία, μαζί με επακόλουθες επιπλοκές όπως κρίση ισχαιμίας στα άκρα, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή».

Η περιφερική αρτηριακή νόσος πλήττει περισσότερα από 200 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως και σχετίζεται με υψηλά ποσοστά ακρωτηριασμού, νοσηρότητας και θνησιμότητας. Ο Nguyen είπε ότι αυτή η έρευνα θα μειώσει αυτές τις επιπλοκές και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών με PAD.

«Τα νανοσωματίδια που αναπτύσσουμε είναι βιοαποικοδομήσιμα και θα προσφέρουν ένα συνδυασμό πλασμιδίων που προστατεύουν τα κύτταρα υπό πίεση και διευκολύνουν την αποτελεσματική ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων για να γεφυρώσουν τις στενές αρτηρίες και να αποκαταστήσουν την παροχή αίματος», δήλωσε ο Nguyen. «Επιπλέον, η έρευνα παράγει ξανά αιμοφόρα αγγεία μέσω της χρήσης νανοσωματιδίων και νανοτεχνολογίας για γονιδιακή θεραπεία».

Ο Michael Cho, πρόεδρος του Τμήματος Βιομηχανικής του UT Arlington, δήλωσε ότι η καινοτόμος έρευνα του Nguyen θα μπορούσε να προσφέρει ελπίδα σε όσους ζουν με το PAD.

“Εάν είναι επιτυχής, αυτή η νέα θεραπεία θα μπορούσε να περιγράψει μια λύση για τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από αυτήν την κοινή ασθένεια”, δήλωσε ο Cho. «Δεν έχει γίνει καμία τρέχουσα έρευνα για τη διερεύνηση της χρήσης αυτών των πλασμιδίων για τη βοήθεια του PAD. Η χρήση αυτών των πλασμιδίων χρησιμοποιεί πρόσφατες εξελίξεις τόσο στη μηχανική αγγειακών ιστών όσο και στη νανοτεχνολογία”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συσκευή που "κόβει" τα αντιπηκτικά και εξαλείφει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

GENESIS Pharma: Νέα πλατφόρμα ενημέρωσης για άτομα με διάγνωση νόσου Fabry 

Έρευνα αναθεωρεί τις φυσιολογικές τιμές αρτηριακής πίεσης στις γυναίκες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δοκιμή σε πρώιμο στάδιο προτείνει ότι το από του στόματος αντιικό είναι ασφαλές και καλά ανεκτό επισημαίνει η Phizer

Η θεραπεία έχει σχεδιαστεί για να χορηγείται νωρίς (όπως το πρώτο σημάδι ή λοίμωξη ή επίγνωση της έκθεσης) ενώ η ριτοναβίρη προορίζεται να επιβραδύνει το μεταβολισμό του αντιιικού PF-07321332 για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κορωνοϊός: Το παραλήρημα είναι μια συχνή συνέπεια σοβαρής νόσησης από COVID-19

Κορωνοϊός: Η γνωστική εξασθένηση είναι πολύ πιθανή σε ασθενείς στη ΜΕΘ και θα μπορούσε να είναι διαρκής. Πάνω από ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19, οι ερευνητές αποκαλύπτουν τις δραματικές συνέπειες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη νοσηλεία.

Έρευνες FDA των ΗΠΑ για πιθανή σύνδεση μεταξύ της χρήσης παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη και διαταραχών στους απογόνους

Η μελέτη συνιστά ότι στις έγκυες γυναίκες θα πρέπει να εφιστάται η προσοχή στην αρχή της εγκυμοσύνης να παραιτούνται από την παρακεταμόλη, εκτός εάν ενδείκνυται ιατρικώς, όπως υποστηρίζεται από 91 επιστήμονες, κλινικούς γιατρούς και επαγγελματίες της δημόσιας υγείας.

Η ρύπανση του αέρα οδηγεί σε διαβήτη τύπου 2;

Καλιφόρνια όζον άσκηση: Ένα οξύμωρο παρουσιάζεται στην Καλιφόρνια. Ηλικιωμένοι που ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους βρίσκονται σε κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 λόγω ρύπανσης.

Τα εμβόλια covid -19 λειτουργούν σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας παρά την ανοσοθεραπεία

Σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας NMSS, τα άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή κατά του CD20 θα πρέπει να εμβολιαστούν, καθώς μπορεί να αναμένουν τουλάχιστον «κάποια ανοσία».

Εξατομικευμένες συστάσεις άσκησης προσαρμοσμένες στα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης

Αρτηριακή πίεση: Ένα στα τέσσερα καρδιακά επεισόδια προκαλείται από υψηλή αρτηριακή πίεση. Υπολογίζεται ότι έως το 2025, περίπου το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει υπέρταση. Ενώ είναι ευρέως αποδεκτό ότι η άσκηση μειώνει την αρτηριακή πίεση, μέχρι τώρα οι συστάσεις επικεντρώνονταν στην ποσότητα άσκησης ανά εβδομάδα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το αρχικό επίπεδο αρτηριακής πίεσης ενός ατόμου.