Επιστημονικά Νέα

Μελέτη: Παρουσιάζεται έλλειψη διαφορετικότητας εργαζομένων υγείας

Μελέτη: Παρουσιάζεται έλλειψη διαφορετικότητας εργαζομένων υγείας

Μελέτη: Αν και οι μαύροι και οι ισπανόφωνοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 13% και το 17% του πληθυσμού στις ΗΠΑ, αντίστοιχα, αυτές οι ομάδες αποτελούν μόνο περίπου το 5% και το 6% των ασκούμενων ιατρών. 

Η φυλετική και εθνοτική ποικιλομορφία μεταξύ των ιατρικών εργαζομένων είναι κρίσιμη για την υγεία των Αμερικανών, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα για την πρόσληψη, την εκπαίδευση και την υποστήριξη αυτών των επαγγελματιών, σύμφωνα με μια νέα έκθεση. Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes, περιγράφει εμπόδια σε ένα διαφορετικό εργατικό δυναμικό, επισημαίνει στατιστικά στοιχεία για το πρόβλημα και προτείνει τρόπους στους ηγέτες να αναδιαμορφώσουν το σύστημα για να το αντιμετωπίσουν.

Στον πυρήνα του, το ζήτημα αφορά τη φροντίδα των ανθρώπων, είπε η πρώτη συγγραφέας Δρ Νόρισα Χέινς, επίκουρη καθηγήτρια ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Γέιλ στο Νιού Χέιβεν του Κονέκτικατ. “Έχοντας ένα ποικιλόμορφο εργατικό δυναμικό και ένα γιατρό που κατανοεί την εμπειρία σας, βελτιώνει τη φροντίδα των ασθενών και τα αποτελέσματα υγείας.” Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην καρδιολογία, είπε, δεδομένου ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις επηρεάζουν δυσανάλογα τις υποεκπροσωπούμενες φυλετικές και εθνοτικές ομάδες.

Η έκθεση, η οποία προέκυψε από μια στρογγυλή τράπεζα εμπειρογνωμόνων που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Μαύρων Καρδιολόγων το 2021, λέει ότι αν και οι μαύροι και οι ισπανόφωνοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 13% και το 17% του πληθυσμού, αντίστοιχα, αυτές οι ομάδες αποτελούν μόνο περίπου το 5% και το 6% των ασκούμενων ιατρών. Μεταξύ των καρδιολόγων που θεραπεύουν ενήλικες, το 5% είναι Ισπανόφωνοι και το 2,7% είναι μαύροι.

Είναι κάτι περισσότερο από υπερηφάνεια, είπε η ανώτερη συγγραφέας της έκθεσης, Δρ. Michelle A. Albert, πρόεδρος του AHA και αμέσως προηγούμενος πρόεδρος της Ένωσης Μαύρων Καρδιολόγων. Η Άλμπερτ επεσήμανε ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι ο Νο 1 δολοφόνος στον κόσμο. Αυτό κάνει τους εργαζόμενους στην καρδιολογία «εξαιρετικά σημαντικούς» για την παγκόσμια υγεία, είπε η Albert, με έδρα καρδιολογίας και καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

Πολλοί παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα έχουν κοινωνικοοικονομικές ρίζες. Κατά τη θεραπεία μιας πάθησης, η Άλμπερτ είπε, «πολλές φορές υπάρχουν πολλά άλλα ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι», όπως το αν ο ασθενής μπορεί να αντέξει οικονομικά τη μεταφορά του σε ένα ιατρικό κέντρο. Οι δικές της εμπειρίες μεγαλώνοντας στη Γουιάνα και στο Μπρούκλιν την κάνουν να συμπονά, είπε. Σύμφωνα με την έκθεση, η ύπαρξη ιατρικών εργαζομένων των οποίων οι βιωμένες εμπειρίες ενημερώνουν τη φροντίδα θα είναι ζωτικής σημασίας για την επίλυση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας σε μια διαφοροποιούμενη Αμερική.

Η Δρ Gladys Velarde, καρδιολόγος και καθηγήτρια ιατρικής στο University of Florida College of Medicine-Jacksonville, είπε ότι ένας γιατρός που κατανοεί τις πολιτισμικές παραδόσεις ενός ασθενούς γύρω από τα αγαπημένα τρόφιμα, για παράδειγμα, θα μπορούσε να προσφέρει καθοδήγηση για το πώς να τα κάνει πιο υγιεινά. Ή μπορεί να βοηθήσει έναν γιατρό να καταλάβει ότι ένας ασθενής στον οποίο έχει πει να ασκείται περισσότερο μπορεί να μην έχει ασφαλές μέρος για να περπατήσει – αλλά μπορεί να ξέρει πού θα μπορούσε να πάει χορεύοντας σάλσα ως εναλλακτική λύση, είπε ο Velarde, ο οποίος συμβουλεύτηκε την έκθεση.

Ωστόσο, παρά τα οφέλη αυτά, η έκθεση σημειώνει ότι ενώ οι αιτήσεις ιατρικής σχολής στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 47% μεταξύ 1980 και 2016, οι μαύροι και οι ισπανόφωνοι αιτούντες αυξήθηκαν μόνο κατά 1,2%. Οι ιθαγενείς της Αλάσκας και οι Αμερικανοί Ινδοί αιτούντες μειώθηκαν κατά 18,5%. Το 2020, μόνο το 7,5% των φοιτητών ιατρικής σχολής ήταν μαύροι, μια στατιστική που δεν είχε αλλάξει για περισσότερα από 40 χρόνια, αναφέρει η έκθεση.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η φυλετική και εθνοτική ποικιλομορφία μεταξύ των υποψηφίων ιατρικής σχολής αυξήθηκε. Σύμφωνα με την Ένωση Αμερικανικών Ιατρικών Κολλεγίων, το 2022, το 10% όλων των φοιτητών ιατρικής σχολής ήταν μαύροι και ο αριθμός των Ισπανόφωνων φοιτητών αυξήθηκε στο 12%. Ο Χέινς είπε ότι ο αγωγός για την ανάπτυξη ιατρικών εργαζομένων εκτείνεται από το δημοτικό σχολείο και η έκθεση ζητά την ανάπτυξη οδηγών για μικρά παιδιά και την αύξηση των ευκαιριών καθοδήγησης στο γυμνάσιο.

Σε πανεπιστημιακό επίπεδο, η Albert ζήτησε να επανεξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα τυποποιημένα τεστ ως προσόντα για εισαγωγή. «Αυτά είναι πράγματα που μπορούν πραγματικά να κρατήσουν σημαντικά άτομα που προέρχονται από υποεκπροσωπούμενα υπόβαθρα εκτός ιατρικής», είπε. Η έκθεση αναφέρει δεδομένα που δείχνουν ότι η έμφαση στις κορυφαίες βαθμολογίες Εισαγωγικών Τεστ Ιατρικού Κολλεγίου περιορίζει τη διαφορετικότητα, παρόλο που οι μαθητές με βαθμολογίες μεσαίας κατηγορίας τα πηγαίνουν εξίσου καλά στο σχολείο αφού γίνουν δεκτοί.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εξαιρετικά αποτελεσματική η τηλεϊατρική στην πρόληψη της αυτοκτονίας

Ποιες χώρες έχουν επιβάλει κανόνες covid στους ταξιδιώτες από την Κίνα;

4 τρόποι για την ισότητα υγείας στο εργασιακό περιβάλλον

ΗΠΑ: Ένας στους τέσσερις ενήλικες έχει βιώσει απώλεια λόγω COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα γονίδια του χρώματος των ματιών είναι κρίσιμα για την υγεία του αμφιβληστροειδούς

Αμφιβληστροειδής: Πολλές ανθρώπινες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των ασθενειών του αμφιβληστροειδούς ή των νευροεκφυλιστικών, σχετίζονται με ανισορροπίες στις μεταβολικές οδούς.

Τα κρούσματα φυματίωσης έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια

Φυματίωση: Ο αριθμός των κρουσμάτων φυματίωσης αυξήθηκε ξανά το 2022 με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να παρατηρούνται σε παιδιά, σε κρατούμενους φυλακών και σε ορισμένες φυλετικές και εθνοτικές ομάδες.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα έρευνα σχετικά με τον καφέ και τους καρδιακούς κινδύνους

Ο συν-συγγραφέας Marcus προειδοποιεί ότι οι επιπτώσεις της κατανάλωσης καφέ μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Είπε ότι συμβουλεύει τους ασθενείς του με καρδιακές αρρυθμίες να πειραματιστούν μόνοι τους για να δουν πώς τους επηρεάζει η καφεΐνη. "Συχνά χαίρονται όταν λαμβάνουν τα καλά νέα ότι είναι εντάξει να δοκιμάσουν τον καφέ και να πίνουν καφέ", είπε.zzz

Το παιδί σας ακόμη "βρέχει" το κρεβάτι του;

Παιδιά: Οι γιατροί χρησιμοποιούν την ηλικία, τα συμπτώματα και το ιατρικό ιστορικό ενός παιδιού για να διαγνώσουν ένα πρόβλημα ελέγχου της ουροδόχου κύστης.