Επιστημονικά Νέα

Μελέτη νευροαπεικόνισης: Αποκαλύπτει διαφορές που σχετίζονται με την κόπωση ανά ηλικία και φύλο

Μελέτη νευροαπεικόνισης: Αποκαλύπτει διαφορές που σχετίζονται με την κόπωση ανά ηλικία και φύλο

Μελέτη νευροαπεικόνισης: Για να μελετήσουν τη σχέση μεταξύ ηλικίας και κόπωσης, οι ερευνητές του Ιδρύματος Kessler πραγματοποίησαν μια νέα μελέτη χρησιμοποιώντας δεδομένα νευροαπεικόνισης και αυτοαναφοράς.

Για να μελετήσουν τη σχέση μεταξύ ηλικίας και κόπωσης, οι ερευνητές του Ιδρύματος Kessler πραγματοποίησαν μια νέα μελέτη χρησιμοποιώντας δεδομένα νευροαπεικόνισης και αυτοαναφοράς. Τα ευρήματά τους δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο στις 9 Μαΐου 2022, στο Frontiers in Human Neuroscience. Οι συγγραφείς είναι οι Glenn Wylie, DPhil, Amanda Pra Sisto, Helen M. Genova, Ph.D., και John DeLuca, Ph.D., του Kessler Foundation. Ο Δρ. Wylie είναι επίσης ερευνητής στο Κέντρο Μελέτης Τραυματισμών και Ασθενειών που σχετίζονται με τον πόλεμο του Τμήματος Υποθέσεων Βετεράνων στο Σύστημα Υγείας του Νιου Τζέρσεϋ.

Η μελέτη τους είναι η πρώτη που ανέφερε τις επιπτώσεις του φύλου και της ηλικίας τόσο στην “κατάσταση” και στην “χαρακτηριστική” κόπωση και η πρώτη που ανέφερε διαφορές που σχετίζονται με την κούραση στην ενεργοποίηση του εγκεφάλου καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής και ανά φύλο κατά τη διάρκεια μιας γνωστικής κουραστικής εργασίας. Η μέτρηση “κατάστασης” της κόπωσης αξιολογεί τη στιγμιαία εμπειρία κόπωσης ενός ατόμου κατά τη στιγμή της δοκιμής. Η μέτρηση “χαρακτηριστικών” της κόπωσης αξιολογεί πόση κόπωση βίωσε ένα άτομο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπως τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες.

Οι ερευνητές συνέλεξαν δεδομένα για την κόπωση χαρακτηριστικών και την καταπόνηση από 43 υγιείς άνδρες και γυναίκες ηλικίας 20 έως 63 ετών. Η κατάσταση κόπωσης μετρήθηκε κατά τη διάρκεια σαρώσεων fMRI ενώ οι συμμετέχοντες εκτέλεσαν μια γνωστικά απαιτητική εργασία. Η μελέτη διεξήχθη στο Rocco Ortenzio Neuroimaging Center στο Kessler Foundation, μια εξειδικευμένη εγκατάσταση αφιερωμένη αποκλειστικά στην έρευνα αποκατάστασης. Διαπίστωσαν ότι τα ηλικιωμένα άτομα ανέφεραν λιγότερη κούραση.

Ο Δρ Wylie, διευθυντής του Κέντρου Ortenzio, σχολίασε: “Τα δεδομένα νευροαπεικόνισης μας δείχνουν ότι ο ρόλος των μεσαίων μετωπιαίων περιοχών του εγκεφάλου αλλάζει με την ηλικία. Τα νεότερα άτομα μπορεί να χρησιμοποιήσουν αυτές τις περιοχές για να καταπολεμήσουν την κόπωση, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τα μεγαλύτερα άτομα Επιπλέον, αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι οι γυναίκες δείχνουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα όταν αντιμετωπίζουν ένα κουραστικό έργο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η επίδραση του φόβου στην υγεία

Έχετε περιφερική αρτηριοπάθεια στα πόδια; Περπατήστε μέχρι να πονέσουν-Κάνει καλό!

Long Covid: Η κόπωση σχετίζεται για πρώτη φορά με την κατάθλιψη [Mελέτη]

Τα πιο κοινά συμπτώματα χαμηλής τεστοστερόνης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Τονώστε την υγεία του στήθους σας

Στήθος: Είτε έχετε μεγάλο είτε μικρό στήθος, να ξέρετε ότι είναι όμορφο, ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθος. Κάποιοι νιώθουν άνετα μέσα σε αυτό. Ωστόσο, για πολλούς, το μικρό στήθος μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ανασφαλείς.

Ποιο είναι το αυτοάνοσο που επηρεάζει τις αρθρώσεις;

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Η ρευματοειδής αρθρίτιδα επηρεάζει την επένδυση των αρθρώσεων σας, προκαλώντας επώδυνο πρήξιμο που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε διάβρωση των οστών και παραμόρφωση των αρθρώσεων.